Connect with us

Minden ami NFL

Fantasy értékelő: alul- és túlteljesítők a szezon harmadánál

Minden szeptember elején van egy esemény, ami sokak hangulatát meghatározza a következő néhány hónapra: a fantasy draft napja. Ez dönti el, hogy kedden depressziósan vagy győzelmi mámorban úszva ébredünk, hogy aztán csütörtökön újra egy GM rafináltságával rakjuk össze a csapatot, majd ismét eljöjjön a kedd reggel. Nézzük, kik miatt volt eddig a legtöbb okunk szomorkodni és mely játékosok okoztak meglepően sok örömet a fantasy tulajoknak.

A négy fő pozícióról (QB, RB, WR, TE) hoztunk alul- és túlteljesítő játékost, PPR számlálást figyelembe véve. Felhasználtuk a játékosok posztonkénti átlagos draftpozícióját (ADP, average draft position) és azt vetettük össze az első hat fordulóban nyújtott teljesítményükkel.

  • A jelenlegi helyezést (“Helyezés”) az összpontszám adja, tehát nem veszi figyelembe a kihagyott meccseket (sérüléseket és a bye week-eket), ami néhány esetben félrevezető lehet, éppen ezért az átlagosan hozott pontok szerinti helyezést (“Pontátlag szerint”) is felhasználtuk.
  • Előnyben részesítettük azokat, akik vagy váratlanul kerültek a top fantasy-játékosok közé, vagy épp a magas várakozások ellenére nyújtanak pocsék teljesítményt: tehát az többet ér a listában, ha valaki a 41. ADP-vel a 2. legjobb teljesítményt hozza a posztján, mint aki mondjuk a 109. helyről a 70-edikre ugrott előre.
  • A sérülések okozta alul/túlteljesítőket nem vettük figyelembe: például Nick Chubb kiesése sok fantasy tulajt érzékenyen érintett, de ennek ellenére ő nem “bust”, mint ahogy a helyén játszó Jerome Ford sem túlteljesít, csak kezdő snap-mennyiséget játszik.
  • A játékosok a vezetéknevük szerinti ABC-sorrendben vannak felsorolva, nem határoztunk meg külön sorrendet a “bustságban” vagy “boomságban”. Néhány helyen muszáj volt +1 játékost hozni, ott is az előző szabály érvényes.

Quarterback

Bust:

Joe Burrow (ADP: 5.; Helyezés: 22.; Pontátlag szerint: 26.)

Burrow az első három-négy fordulóban láthatóan sérülten lépett pályára, ami árnyalja a képet, de azóta elvileg felépült, mégsem hozza a pontokat. Egyetlen jó meccse volt a szezonban fantasy-szempontból (is): a Cardinals ellen 24 pontot szerzett, nagyjából ezt a szintet várnánk el tőle. Átlagosan viszont csak 11,4 pontot hoz meccsenként, ráadásul kétszer is 5 pont alatt maradt, ami – vádlisérülés ide vagy oda – édeskevés egy top5-ösnek szánt irányítótól.

Daniel Jones (ADP: 13; Helyezés: 29.; Pontátlag szerint: 27.)

Sokaknak a tavalyi fantasy-szezon egyik nagy fogása volt Jones. Váratlanul került a top10-be irányító poszton, természetesen elsősorban az irányító-futásoknak és a lábon szerzett TD-oknak köszönhetően. Idénre megnőtt a belé vetett bizalom és jellemzően korábban kelt el, viszont ő és az egész Giants is borzalmas, és a fantasy-pontokat sem tudja szállítani. Pedig Barkley sérülésével Jones még termékenyebb lehetett volna a redzone-szituációkban, csak hát legtöbbször el sem jutottak odáig. Ő is csak a Cardinals ellen ment nagyot, mondjuk ott szinte egy félidő alatt, a fordítás során szerzett 30 pontot. A hatodik fordulóban sérülés miatt nem lépett pályára, de amúgy is csak 11 pontot átlagol, nagy csalódás.

Dak Prescott (ADP: 10.; Helyezés: 19.; Pontátlag szerint: 22.)

A ‘Boys-irányító talán kisebb bust, mint két kollégája, eddig két jó, két közepes és két gyenge meccse volt pontok szempontjából. Mondhatjuk, hogy ellenfél-függő: az elit 49ers-védelem 4 ponton tartotta, a Chargers viszont 25 pontot engedett neki a hétfő esti rangadón. Mind a konzisztenciája, mind a pontátlaga (kereken 14) hagy kívánnivalót maga után a várakozásokhoz képest.

Futottak még:

  • Trevor Lawrence (ADP: 8.; Helyezés: 15.; Pontátlag szerint: 18.)
  • Kenny Pickett (ADP: 20.; Helyezés: 30.; Pontátlag szerint: 28.)

Boom

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
1990 HUF19 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
2990 HUF29 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
havonta
évente
4490 HUF44 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!