Connect with us

Hír

TRADE: Montez Sweat a Bearsé!

A Commanders végül tényleg elcserélte egyik pass rusherét, méghozzá nem Chase Youngot, hanem Montez Sweatet. A védőért kisebb meglepetésre a Bears cserélt, méghozzá egy második körös picket (jelen állás szerint ez a 37. lenne egész pontosan) – írja Adam Schefter.

A Commanders részéről teljesen érhető a lépés, mindkét lejáró szerződésű edge rusherüket nem tudták volna megfizetni. Az már egy érdekes kérdés, hogy Youngnak vagy Sweatnek van nagyobb értéke, de végül utóbbi került eladásra. Az érte kapott második kör eleje korrekt ellenértéknek számít.

A Bears oldaláról érdekesebb a történet, hiszen rövid távon nem sok értelme van, ugyanis nem esélyes a csapat a playoffra, viszont a pass rush nagyon gyenge a csapatnál, és Sweattel minden bizonnyal hosszabbítanak is (érdemes lenne azonnal, nem kivárni), így nyilván nem csak idei dologról van szó, hanem hosszabb távon gondolkodnak vele. Így érthetőbb a dolog, és talán nem lesz akkora fiaskó ez a trade, mint a tavalyi Claypool-üzlet, ahol szinté egy 2. körös picket adtak fel a határidő előtt.

Fun fact, hogy Sweatnek idén ugyanannyi sackje van (6,5), mint a teljes Bears védőfalnak.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!