Connect with us

Érdekességek

Új hét, újabb Patrick Mahomes rekord

A Chiefs a papírformának megfelelően legyőzte a Vikingst vasárnap, ami igazi mérföldkő volt Patrick Mahomes számára. Ezzel a győzelemmel ő lett ugyanis a 10. kezdő irányító, aki 31 csapatot legyőzött karrierje során (a rájátszást is beleértve), ráadásul ő az első, aki mindezt 30 éves kora előtt elérte.

Az NFL történetében mindössze négy irányító vert meg mind a 32 csapatot pályafutása során: Tom Brady, Drew Brees, Payton Manning és Brett Favre. Ehhez természetesen az kell, hogy az adott QB karrierje során legalább egyszer csapatot váltson, ami Mahomes esetében még jó ideig nem fog megtörténni, így számára jelenleg ez a maximum. Ezzel egyébként csatlakozott Ben Roethlisbergerhez, Russell Wilsonhoz, Kerry Collinshoz, Alex Smith-hez és Aaron Rodgershez, akik 31 franchise-t legyőztek már (közülük Smith-nek és Wilsonnak is lett volna lehetősége a 32-höz, de előbbi 0-2-es mérleget ért el a Chiefs ellen, míg utóbbi tavaly kapott ki a Seahawkstól).

Érdekesség továbbá, hogy John Elway azért nem a fenti 10-es tagja, mert az ő idejében még csak 31 csapat volt a ligában, és mivel soha nem hagyta el a Broncost, így nála 30 volt a maximum. Továbbá idén Kirk Cousinsnak is lett volna esélye arra, hogy csatlakozzon a 32-esek klubjához, de ehhez le kellett volna győznie a Chiefst (ami ugye nem sikerült) és a Bengalst is. Mondjuk a 31 még így is összejöhet.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2024 FK Media Group