Connect with us

Minden ami NFL

Első körös újonc körkép az alapszakasz feléhez közeledve

Az alapszakasz feléhez közeledünk, itt az idő megnézni, hogy az első körben kiválasztott újoncok közül kiknek sikerült azonnali hatással lenni csapatuk teljesítményére és kik azok, akik még nem igazán találják a helyüket a profi ligában.

1/1 Carolina Panthers
Bryce Young, QB

A draft elsőként kiválasztott játékosa összességében csalódást keltően szerepel idáig, a 6. fordulóban volt először olyan mérkőzése, amikor nem volt turnovert érő labdája. Ugyanakkor némi fejlődés látható a játékában az utóbbi hetekben, a középtávoli dobásai egyre precízebbek. Young a hétvégén megszerezte első győzelmét az NFL-ben, zsinórban a harmadik héten volt nagy értékű dobása, és zsinórban a második héten nem volt labdaeladást ígérő passza. Türelmes és precíz játékot mutatott a Texans ellen, 10 yardon belül különösen éles volt.

Folyamatosan javul az időzítése és nem erőlteti be a labdákat szűk ablakokba, hanem elveszi, amit a védelem ad neki. Nem segíti a munkáját, hogy a liga 5. legrosszabb támadófala blokkol előtte a PFF értékelése szerint. Young már 22 sacket szenvedett el idén (7. legtöbb), ugyanakkor ő is ludas ebben, mert sokáig tartogatja a labdát. Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy Adam Thielenen kívül nincs megbízható célpontja.

1/2 Houston Texans
C.J. Stroud, QB

Minden bejön, amit a draft előtt gondoltunk róla, de nyomás alatt sokkal jobban teljesít, mint egyetemi évei alatt. Nem pánikol, és ha kell megiramodik, már 8 first downt szerzett eddig futásból. Kiváló időzítéssel dobja meg a passzait, és ösztönös tehetsége van arra, hogy manipulálja a védőket a szemeivel. A feldolgozókészsége olyan, mintha már veterán lenne, a pálya közepét kiválóan támadja.

Az egész ligában a 4. legtöbb yardot szerzi passzkísérletenként, kiváló döntéseket hoz, nagyon vigyáz a labdára, mindössze 1 interceptiont dobott eddig 9 TD passz mellett. Teszi ezt úgy, hogy a 10. legmagasabb átlagos passzmélységgel dolgozik. Ráadásul a kisegítő személyzete is hagy némi kívánnivalót maga után, célpontjai 12 passzát elejtették már, ami a 8. legtöbb az egész NFL-ben. Rendkívül biztató kezdésen van túl tehát Stroud, és nagyon úgy fest, hogy a Texans megtalálta franchise irányítóját.

1/3 Houston Texans
Will Anderson Jr., Edge

Sokat adott fel Anderson megszerzéséért a Texans, ő azonban mindent megtesz, hogy ne erről, hanem a játékáról essen több szó. Pass rushban és futás elleni védekezésben már most átlag feletti teljesítményre képes. A sackgyűjtéssel eddig szerencsétlen volt, de rendszeresen megveri az emberét, és folyamatosan megzavarja az ellenfél irányítóját.

Az újoncok között pass rush win rate-ben a negyedik legjobb, és a harmadik legtöbb nyomást gyűjtötte eddig. Futás elleni védekezésben 14 stopja vezeti az újoncok listáját, ráadásul mindössze 3 elhibázott szerelése van. Már most stabil pontja a Texans fiatal védelmének, és még bőven van benne fejlődési potenciál.

1/4 Indianapolis Colts
Anthony Richardson, QB

Richardson újonc idénye hivatalosan is véget ért, amikor a játékos úgy döntött, hogy megműtteti a sérült vállát. Az irányító pályán nyújtott teljesítménye bizakodásra adhat okot, voltak igazi wow dobásai, de buta hibái egyaránt. Nagyon fog neki hiányozni az a játékidő, amit a sérülése miatt most nem tölthet a pályán, mert tehetséges, de tapasztalatlan prospectként érkezett a ligába. Aggodalomra adhat okot, hogy öt hét alatt háromszor is megsérült, a Colts szurkolói remélik, hogy második szezonjában végig a pályán tud maradni.

1/5 Seattle Seahawks
Devon Witherspoon, CB

Sérülés miatt lassan indult el Witherspoon profi karrierje, aztán a Giants elleni hétfő esti rangadón berobbant a ligába: 2 sacket és egy pick-sixet szerzett, azóta pedig tovább építi a renoméját. A felé szálló labdák kevesebb mint 43 százalékából enged csak elkapást, az elmúlt négy fordulóban pedig mindössze 56 yardot szereztek az elkapók az őrizetében. A labdaérzéke is kiváló, 5 leütött labdája a második legtöbb az újonc secondary játékosok között. Egyszerűen domináns teljesítmény nyújt a fiatal corner, fizikális játékát élmény nézni.

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
1990 HUF19 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
2990 HUF29 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
havonta
évente
4490 HUF44 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!