Connect with us

Összefoglaló

Újabb negyedik negyedes fordítással nyert a Steelers!

A Steelerstől és a Titanstől általában külön-külön is izgalmas, sokszor megmagyarázhatatlan végkimenetelű meccset várunk, hát még amikor egymás ellen lépnek pályára. Előbbi jött is, bár utóbbi most elmaradt. 

Mi történt?

A nagy hír a Steelers oldaláról az volt a meccs előtt, hogy Matt Canada támadókoordinátor nem fent a lelátón, hanem az oldalvonal mellett fogja hívni a játékokat. Ez olyannyira bejött, hogy a Steelers az egyébként megszokott three-and-out helyett bizony egy touchdownnal nyitotta a meccset (Najee Harris futott be a célterületre). Talán az egész szezonjuk legjobb támadása volt ez, de hogy a legjobb nyitódrive-juk, az egészen biztos.

Erre azonban volt válasza a Titansnek, sok büntetéssel segítve, negyedik kísérletet is megoldva, Derrick Henry wildcat játékokkal is operálva egy mezőnygólig eljutottak. Majd pár puntot követően ismét ők iratkoztak fel a táblára Henry futott hatpontosával, amit az ő játékai és DeAndre Hopkins elkapásai alapoztak meg. A félidő vége előtt még mindegyik gárda képes volt egy mezőnygólra, a Titansnek az utolsó bő 1 perc is elég volt erre, pedig alapvetően hosszabb drive-okról szólt a találkozó. Így pedig 13-10-es vendég vezetéssel mehettek szünetre a felek.

A harmadik negyed aztán egy újabb mezőnygól-váltással indult, bár a Steelerstől TD is lehetett volna, ha George Pickens benn tudja tartani mindkét lábát a célterületen belül. Mivel ezek elég hosszú támadások voltak, így egy puntváltással már bőven a negyedik negyedben jártunk, amikor a Steelers összerakott egy újabb kiváló támadást, ráadásul a saját 8 yardosáról indulva. Pickett kiosztott egy nagyon szép labdát Diontae Johnsonnak, majd Jaylen Warren nagy megiramodása után Johnson szerzett TD-t, 668 nap után újra (akkor még Big Ben dobált a Steelersben, azóta volt 119 elkapása TD nélkül).

A Titansnek végül két lehetősége is volt visszatámadni és megpróbálni megnyerni a meccset. Előbb csak egy four-and-outra futotta egy nagyon ijesztő Treylon Burks sérüléssel (kórházba kellett szállítani, de a hírek szerint tudta mozgatni a végtagjait). Aztán volt még 1:44 hátra az órán és TD-ig kellett volna eljutni. Erőltetni kellett a helyzetet Levisnek, két interceptiont érő labdáját is elejtették, de egy-két szép passzal így is eljutottak a vörös zónáig, ahol a harmadik rossz passzát Kwon Alexander már nem hagyta büntetlenül, így a Steelers megnyerte a meccset! Ez volt a pittsburghiek idei negyedik fordítása a negyedik negyedben.

Mik a tanulságok?

Kezdjük a Titansszel, ahol leginkább Will Levisről lehet beszélni. Nyilván sokkal nehezebb dolga volt most négy napnyi felkészüléssel a félelmetes Steelers pass rush ellen, mint két hétnyi felkészülési idővel a nem annyira veretes Falcons védőfal ellen, és azért ez meg is látszott. Ettől függetlenül abszolút pozitív lehet szerintem a képünk az újoncról ezen meccs alapján is.

Persze nem jöttek most a mély bombák, de ez abszolút várható is volt. Ellenben most jött pár nagyon szép középtávoli passz tőle, a karerejét megint meg tudta csillogtatni, ami most is látható volt, hogy milyen fontos tulajdonság, mert folyamatos nyomással az arcában nem tudott beleállni rendesen a dobásokba, azonban a karja több esetben is ki tudta segíteni.

Nem késztermék a srác, de abszolút biztató játékot mutat, vannak egészen extra játékai, és már most több igazi nagyfiús NFL-passz dobott meg, mint az 1/1-es Bryce Young egy nem sokkal jobb környezetben. Mert oké van egy DeAndre Hopkinsa, amivel mindenképp előnyben van, de a támadófala még a Panthersénél is rosszabb. Teljes meccses adatot még nem láttam, de az első 8 dropbackjéből 6-szor nyomás alatt volt, és ez nagyjából így folytatódott az egész meccsen, főleg hogy az amúgy is nagyon gyenge egységet még sérülések is sújtották.

A meccs végi turnovert érő átadásai miatt meg nem hibáztatom túlzottan, hiszen erőltetni kellett a dolgot, meg kellett próbálni rizikós passzokat is. Negyedik és rövidre mondjuk jó lett volna nem egy bombát elindítani, mert volt üresen röviden elkapója, de ezek a hibák persze benne vannak egy újoncnál.

A túloldalon Kenny Pickettről olyan sok jó továbbra sem mondható el. Oké, azt adjuk meg neki, hogy a negyedik negyedben hátrányban valahogy mindig összekapja és odateszi magát. A Diontae Johnsonnak adott passza tényleg gyönyörű volt, illetve korábban a Pickensnek dobott labdája az endzone-ba is kiváló volt. Ellenben a meccs nagy részében gyengén teljesített, üres elkapókat hibázott el könnyű helyzetekben is harmadik kísérletekre, és a két említett passzon kívül nem volt sikeres átadása 6 yardnál mélyebbre.

Persze nem csak az ő hibája az egész, mert az offense nagyon rosszul van összerakva Matt Canada által, a pálya közepét egyáltalán nem tudják támadni (talán egy passzuk ment középre), így pedig az ellenfelek is könnyebben tudnak készülni a szélső passzok elvételére sok cover2 védekezéssel. De azt azért hozzátenném, hogy az eddigi borzadályhoz képest most egy fokkal azért jobban néztek ki az offense koncepciók. Nem mondom, hogy NFL-szinten jók is voltak, de eggyel jobbak mint eddig.

Meglepő volt még, hogy a futójáték elég jól működött a Titans egyébként jó védelme ellen, Najee Harris és Jaylen Warren is több nagy megiramodást mutatott be, hat darab 10+ yardos futásuk is volt, ami a 2018-as szezon 15. fordulója óta a legtöbb a csapattól.

A Steelers védelmére áttérve a védőfal továbbra is baromi jó, TJ Watt és Alex Highsmith is pusztított, azonban a secondary valami borzalmas. Ha a DL nem ér oda gyorsan, akkor fixen lesznek üres elkapók hátul, ráadásul elég hamar. Atletikusságból sem tudják tartani a lépést a vén Patrick Petersonék, de rendszerbeli és mentális problémák is vannak bőven. Nem csak ezen a meccsen, igaz ez az egész szezonra.

Pár mondatban még a rengeteg zászlót kiemelném, nagyon tördelt volt a játék, 17-szer volt játékmegszakítás emiatt, nagyobb részük az első félidőben. Sokszor persze teljesen jogosan, de megint voltak nagyon vitatható roughing the passer büntetések, habár azt azért tegyük hozzá, hogy a liga harmada ebben a fordulóban csereirányítóval fog felállni, szóval valamilyen szinten érthető, hogy próbálják védeni a QB-kat.

A Steelers ezzel a győzelemmel már 5-3-as mérleggel áll. Teszi mindezt úgy, hogy minden egyes meccsén kevesebb yardot szerzett az ellenfélnél. Erre eddig 34 csapat volt képes a történelem során, az idei Steelers az első, amely pozitív mérleggel áll. A Titans közben 3-5-tel áll, és nem nyert még idegenben meccset a szezonban.

Tennessee Titans @ Pittsburgh Steelers 16-20

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!