Connect with us

Beharangozó

FK! Preview #10

Múlt héten kiválóan elosztotta a liga a top meccseket egymás után, most viszont egy kivétellel mindent besűrítettek a 19 órás sávba, ami viszont így egészen parádésnak ígérkezik (ajánljuk a RedZone csatornát). A német előétel és az éjszakai desszert most nem tűnik valami finomnak, de a főétel kárpótol mindenért! 

A tippképeket most is köszönjük Hyckernek!

Frankfurt, baby!

Indianapolis Colts @ New England Patriots (+2)

Nagy a kontraszt a múlt heti németországi meccs és a mostani között, valljuk be őszintén. A Patriots a 3., a Colts az 5. legnagyobb arányban puntol first down megszerzése nélkül. A Colts a legtöbb pontszerző akciót engedi, miközben a Patriots a 3. legkevesebbet szerzi, ráadásul a fogadóirodák várakozásait a 2. legnagyobb mértékben múlja alul. Nem tudok Mac Jonesékkal menni egyszerűen, ráadásul az jól mutat az oldalalom, hogy a Colts meg a várakozásokat a legtöbb ponttal teljesíti túl. Fogadni mondjuk ne fogadjon senki egy ilyen meccsre, főleg Németországban.

Tipp: Colts -2

19 órás sáv

San Francisco 49ers @ Jacksonville Jaguars (+3)

Hú ez egy baromi jó meccsnek ígérkezik kiváló matchupokkal! A legérdekesebb kérdés az, hogy a 49ers ki tud-e kerülni ebből a negatív spirálból, hiszen az utóbbi három meccsen csak a 7. legtöbb pontot átlagolták támadásonként (előtte a 2. legtöbbet), miközben a második legtöbb labdát adták el (előtte a 2. legkevesebbet), és az 5. legtöbb pontot engedték támadásonként (előtte a 4. legkevesebbet).

A rossz hír az, hogy a Jaguars elég rossz matchup a 49ersnek. A Frisco az utóbbi hónapban egyébként is egész gyengén futott, és most sem valószínű, hogy ez jól fog menni, ugyanis a Jaguars elit futás elleni védelemmel rendelkezik. Ráadásul a 49ers szeret heavy personnelt feltenni a pályára, erre a Jags base formációval válaszol, aminél nincs dominánsabb védelem a ligában futás ellen. És azt gondolnánk, hogy akkor passz ellen ebben gyengébbek, de nem, ott is top5-ösek, mert a linebacker sor kiválóan teljesít. Annyi hátrányuk van, hogy elég kiszámítatóan cover3-at játszanak szinte mindig, ami ellen Shanahannek azért jó dolga szokott lenni. Ha viszont nem base formáció lesz (amikor a 49ers is könnyebb personnelt rak a pályára), akkor nagyon változatos coverage-eket hívnak és összezavarhatják Purdyt, nagyon kreatív ez a védelem és a tavalyival ellentétben nagyon összehangolt.

A másik oldalon sem lesz egyszerű dolga a 49ersnek. Oké, a pass rush működni fog a gyenge támadófal ellen, de a Jaguars valószínűleg gyors passzokkal fog operálni ennek kivédésére – amúgy is jók ebben. Az utóbbi három meccsen egyébként a 3. legnagyobb arányban szereznek pontokat a támadásaikból, szóval az év eleji kritika (előtte 21.-ek voltak ebben a mutatóban) elszállni látszik. A földön jó esélyeik lehetnek, mert a 49ers védelmében találni lyukakat a futáshoz, amit Etienne kihasználhat majd. És ne felejtsük azt sem, hogy a Jaguars támadókoordinátora, Press Taylor a testvére annak a Zac Taylornak, aki a Bengals főedzőjeként nemrég elég jól megverte a 49ers védelmét, szóval elcsenhetett pár trükköt a tesótól a Jaguars OC-ja.

A tippemmel kapcsolatban sok dolog kavarog a fejemben. Egyrészt a 49ers csak nem veszít négyet zsinórban, főleg nem bye weekről érkezve. Ráadásul a Jaguars sem biztos, hogy olyan jó csapat, hogy 7-2-vel álljon. Ellenben elég jó matchupjai vannak a hazaiaknak, amik miatt a mérlegeket figyelmen kívül hagyva talán rájuk tennék. És akkor ott van még az is, hogy Trent Williams és Deebo Samuel talán visszatérhet a meccsre. Spreaddel szemben biztos Jaguarst tippelek, mert nagyon 50-50 a meccs és kapok három pontot. Egyelőre beteszem őket sima győztesként is, de fenntartom a jogot, hogy Williams esetleges visszatérésével áttegyem magam a túloldalra.

Tipp: Jaguars +3

Cleveland Browns @ Baltimore Ravens (-6,5)

A liga két legjobb védelme lép itt pályára! Egy bő hónapja 28-3-ra nyert a Ravens ebben a párosításban, ráadásul idegenben. Ebben kevésbé a 3 engedett pont az érdekes, ugyanis akkor Dorian Thompson-Robinson irányított a clevelandieknél. Sokkal érdekesebb a 28 szerzett pont, ugyanis Lamarék a megszokotthoz képest egész jól át tudtak hatolni a Browns védelmén. Az emberezéssel összességében szokott problémájuk akadni, és lesz itt is, de a futásokkal azért tudnak majd haladni szerintem, és hát ha Lamar megint egy elit meccset fog ki, ami nem ritka idén, akkor jó esélyeik lehetnek.

A Browns viszont a hasonlóan elit védelem ellen (ez a két defense engedi a legkevesebb yardot támadásonként) szerintem Watsonnal együtt sem lesz elég arra, hogy ugyanennyi pontot feltegyen. Watson lassan olvas, lassan hoz döntést, ez pedig halálos kombináció a Ravens ellen, főleg hogy a három legjobb tackle-je sem bevethető. A futójáték és annak megállítása lehet talán döntő, ugyanis két top passzvédekezésről van szó, de a Ravens jobban is fut és jobban is védekezik futás ellen. Az valószínű, hogy a Browns nem szerez sok pontot, és azt is el tudom képzelni, hogy le tudják lassítani Lamarékat, de szerintem a Ravens azért behúzza. Kicsit magas a spread, de nem akarok a Ravens ellen menni.

Tipp: Ravens -6,5

Houston Texans @ Cincinnati Bengals (-6,5)

Ugyan a héten majdnem minden CJ Stroudról szólt, most nem lesz egyszerű dolga Lou Anarumo ellen, aki elég nagy kihívás elé fogja állítani őt. A Bengals négyet nyert zsinórban, ráadásul minőségi ellenfelek ellen, az offense kis túlzással megállíthatatlannak tűnik, a Texans védelmében pedig azért még vannak lyukak, bármennyire is biztató a játékuk a jövőre nézve. Nagyon jó a Texans sztori, de azért jelenleg még osztálykülönbség van köztük, a Bengals SB-kaliber, a Texans pedig jó esetben 7. wild card helyes csapat. Jó az irány Houstonban, de nyilván ez még nem az ő évük. Egyedül a Chase-Higgins duó sérülése aggaszt kicsit Cincyben, hiszen ha egyik sem bevethető, akkor azért nehezebb lesz haladniuk összességében. Ennek ellenére inkább rájuk teszek.

Tipp: Bengals -6,5

New Orleans Saints @ Minnesota Vikings (+2,5)

Szuper sztori volt múlt héten Joshua Dobbs megérkezése, hihetetlen érzelmi töltet volt abban a győzelemben a Falcons ellen. Rossz hír a Vikings szurkolóknak, hogy ilyenkor elég gyakori egy túloldali kilengés és egy gyengébb mérkőzés (emlékezhetnek is a minnesotaiak épp egy Saints elleni PO-győzelem utáni nagy vereségre). A Saints védelme nagyon jó, támadásonként a Browns és a Ravens mögött a legkevesebb yardot engedi, miközben a támadósor is képes nagy meccsekre. Leginkább akkor, amikor Carron nincs sok nyomás, és ugyan Brian Flores védelméről az lehet a képünk, hogy rengeteg nyomást generálnak, valójában ez mégsem igaz a számok alapján (19. hely). Szóval én azt várom, hogy ezt a Saints behúzza.

Tipp: Saints -2,5

Green Bay Packers @ Pittsburgh Steelers (-3)

Nem ez lesz a legszórakoztatóbb meccs, hiszen nem valami jó nézni ezt a két támadósort, amely a 2. és 3. legrosszabb arányban kerüli el a harmadik kísérleteket (ami általában a jó és fenntartható offense-ek ismertetőjegye). Az első félidők kifejezetten csúnyák, hiszen ez a két támadósor átlagolja a 2. és 3. legkevesebb pontot az első 30 percekben. A Steelersnek most lehet esélye végre több yardot szerezni, mint az ellenfél, hiszen szerintem a pittsburgh-i pass rush nagy gondokat fog okozni Jordan Love-nak, akinek nagyon nem mennek a mély passzok, ahol meg lehetne verni a Steelerst.

Tipp: Steelers -3

Tennessee Titans @ Tampa Bay Buccaneers (-1)

A Buccaneers jó sztorinak indult, de most négyet buktak zsinórban és a fejlett mutatóik sem néznek ki valami jól. Az 5. heti bye weekjük előtt az 5. legjobb arányban sikerültek a harmadik kísérleteik, amik már akkor fenntarthatatlannak tűntek, és ez be is igazolódott: azóta a 3. legrosszabbak ebben. A Titansnél viszont Will Levis beállása kicsi életet lehet a franchise-ba és ismét bizakodhatnak a szurkolók. Ennél a meccsnél maradva sok sikeres futásra ne számítsunk, a Buccaneers meccsen egyébként is a legkevesebb futott yard van idén, és a Titans is jól védekezik ellenük. Ellenben a levegőben bőven lehet haladni, mindkét defense vonzza a passzokat, és az utóbbi négy hétben egyébként is a legtöbb és a 3. legtöbb pontszerző akciót engedték. Én a Titansben jobban érzem most az energiát.

Tipp: Titans +1

22 órás sáv

Detroit Lions @ Los Angeles Chargers (+3)

A Lions egy sima győzelem és pihenőhét után érkezik, míg a Chargers rövid hét után és egy elég gyenge offense teljesítményből. Az elkapók hiánya és a fal jobb oldalának a gyengesége meglátszik, és szerintem Aidan Hutchinsonék is tudnak majd ezzel mit kezdeni. A túloldalon pedig sikerült kicsit a futás elleni védelemre ráfeküdni, de passz ellen még mindig elég gyengék Staley fiai, így szerintem a második legtöbb yardot átlagoló Lions offense bőven fog tudni haladni ellenük, elsősorban Amon-Ra St. Brown vezetésével, aki Ja’Sir Taylor ellen fog meccselni. A detroitiaknak egyébként nem elérhetetlen az első kiemelés az NFC-ben, hiszen csak eggyel van több vereségük az Eaglesnél, amelynek sokkal nehezebb lesz a sorsolása az elkövetkezőkben (Chiefs, Bills, 49ers, Cowboys, Seahawks). Szerintem ezt magabiztosan behúzzák.

Tipp: Lions -3

Washington Commanders @ Seattle Seahawks (-6)

A Seahawks kisebb gödörben van, hiszen az utóbbi négy fordulóban az 5. legkevesebb touchdownt szerezték. Most kapóra jön a Commanders gyenge védelme, hogy visszataláljanak a helyes útra. A Hawks támadófala a széleken jelenleg nagy problémát jelent, de Young és Sweat elcserélésével most nem kell aggódniuk, így Geno Smith kevés nyomás alatt passzolhat, akkor pedig kiválóan szokott teljesíteni. Erre számítok most is, szerintem sok pontot fognak tudni feltenni a táblára. A Commanders akár képes lehet tartani a lépést, hiszen Bieniemy koordinálásával és Howell irányításával elég jó kis teljesítményeket tudtak letenni az asztalra, azonban szerintem a Hawks védelme nagy falat lesz nekik – legalábbis nagyobb, mint a túloldalon.

Tipp: Seahawks -6

Atlanta Falcons @ Arizona Cardinals (+1,5)

Érdekes, hogy csak 1,5 pontos underdog a Cardinals az utóbbi hetek mutatott játéka alapján. Kyler Murray mondjuk visszatér, ami elég sokat jelenthet, hiszen egy jobb napjain top10-es irányítóról van szó, így egyáltalán nem lepne meg egy hazai győzelem. Az nagyon érdekel, hogy a támadósor hogyan fog kinézni és az irányító mennyire lesz komfortos benne, hiszen Murray világéletében egy shotgun irányító volt, ebben a rendszerben viszont jóval többet kell under center játszania. Vélhetően a levegőben kell majd főleg haladnia, hiszen a Falcons védelme nagyon jól fogja a futást, a passz ellen viszont sebezhetőbb, és hívogatják is a passzkísérleteket. A Cardsnak mindenképp javítania kell a passzjátékán, hiszen jelenleg több yardot átlagolnak a földön mint a levegőben – ez most azért megváltozhat. Illetve a második félidőkre kéne jobban odafigyelni, hiszen magasan a legrosszabb pontkülönbséget hozzák össze a második 30 percben (-88, miközben -47 a második helyezetté). A Falconsról nagyon sokat beszéltünk az utóbbi időben, kicsit bele is fáradtam már a témába. Ha a Cardinalst sem tudják megverni, akkor tényleg nagy bajok vannak.

Tipp: Falcons -1,5

New York Giants @ Dallas Cowboys (-17)

A Cowboys zsinórban 11-et nyert a Giants ellen Dak Prescott vezetésével, de itt nyilván nem a győztes kiléte a kérdés, legfeljebb a spread. Ez a legmagasabb spread idén, és nem véletlenül. A Cowboys vezetett a legtöbbet idén 10+ ponttal és a Giants volt a legtöbbet 10+ pontos hátrányban. Hatalmas a spread, és lehet a dallasiak félvállról veszik majd, de nem tudok Danny Tommy DeVitóra fogadni Parsonsék ellen.

Tipp: Cowboys -17

Sunday Night Football

New York Jets @ Las Vegas Raiders (-1)

Muszáj erre is tippelni? Egyrészt a meccs messze legjobb egysége a Jets védelme és általában az új edző fellángolás csak egy fordulóig tart ki, ezért a New Yorkra kellene tippelni. Másrészt viszont a vibe-ok sokkal jobbak a Raidersnél, simán lehet, hogy annyira utálták McDanielst, hogy kicsit tovább kitart ez a boldogság és felszabadultság, miközben a Jetsnél mindenki nagyon lehangolt az egész Zach Wilson és a teljes offense dolog miatt. Szóval fogalmam sincs mi lesz itt, azon kívül hogy egy szenvedős meccs. Őszintén csak azért tippelek a Raidersre, mert a többiek a szerkesztőségben jelentős részt a Jetsre, és talán hozhatok itt egy meccset Bálintékon és zárkózhatok fel.

Tipp: Raiders -1

Monday Night Football

Denver Broncos @ Buffalo Bills (-7,5)

A Bills lejtmenetben van, az utóbbi négy hétben a legrosszabb turnovermutatót tudják felmutatni és a második legtöbb yardot engedik támadásonként, ami hatalmas problémát jelent. Ráadásul ez kihat a támadósorra is, hiszen hátrányban vagy nem bízva a védelemben kapkodnak, pánikolnak. Mindeközben a Broncos védelme felébredt év eleji őszi álmából és az utóbbi négy meccsen a liga legkevesebb touchdownját engedte. Ennyire most talán nem lesznek jók, de több gondot okozhatnak Josh Allenéknek, mint korábban gondoltuk volna, Wilsonék pedig amúgy is korrektek voltak, ami már egész sok mindenre elég lehet a Bills defense ellen. Emellett érdekes, hogy a buffalóiak az utóbbi öt meccsen nem hozták a spreadet (leghosszabb aktív sorozat a ligában), tehát a fogadóirodák túlértékelik őket. Ezzel a gondolkodásmóddal megyek és a Broncosra teszek spreaddel szemben, szerintem nem lesz sima.

Tipp: Broncos +7,5

Magabiztosabb spread tippek

Múlt héten majdnem taroltam a magabiztos tippekkel, egyedül az az 1 pont hiányzott, amit a Texans kicker hiányában nem rúgott be a legvégén…

  • Saints -2,5
  • Lions -3
  • Steelers -3
  • Titans +1
  • Falcons -1,5

Magabiztos tippek múlt héten: 3-1
Magabiztos tippek a szezonban: 20-20-2

Spread tippek múlt héten: 7-6
Spread tippek a szezonban: 65-60-5

Szerkesztőségi tippverseny állása

Straight up:

  1. balentin 90-46
  2. Patrik 89-47
  3. renningan 89-47
  4. Höri 87-49
  5. atreus 86-50
  6. katonadani 86-50
  7. Támogatók 85-51
  8. chester 81-55
  9. alatriste 80-56
  10. kronikk 80-56
  11. jarred 78-58

Oddsokkal kiigazított:

  1. Patrik 141,53
  2. balentin 138,19
  3. renningan 136,89
  4. katonadani 133,37
  5. Höri 132,27
  6. atreus 130,29
  7. Támogatók 130,25
  8. chester 127,93
  9. alatriste 126,83
  10. jarred 122,21
  11. kronikk 122,01

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!