Connect with us

Beharangozó

Öt dolog, amit látni akarunk a Titans@Steelers meccsen

A Titans és a Steelers nyitja az egyébként nagyon jónak ígérkező 9. fordulót, és még ha nem is feltétlen ez lesz a leglátványosabb találkozó, izgalmakra azért jó esély van. Most hozunk öt dolgot, amit látni szeretnénk hajnalban és amitől igazán élvezetes lenne a meccs. 

1. Matt Canada ne találjon oda a stadionba

Canada az NFL egyik legrosszabb támadókoordinátora. Tény, hogy nem a legjobb alapanyaggal dolgozik (bár a George Pickens és Diontae Johnson elkapóduó azért nem rossz), de nem véletlenül nem szerzett a csapat még egyszer sem 30 pontot az idényben (a védelem és a speciális egység által szerzett pontokat nem számítva a Steelers offense csak 13,9 pontot szerez meccsenként). Sőt a hét alkalomból négyszer a 20 pont sem jött össze, a Jaguars-49ers-Texans trió elleni vereségek során pedig összesen 23 pontot sikerült feltenni a táblára.

EPA/play alapon sem néz ki jobban a dolog, ugyanis csak a Patriots, a Jets és a Giants teljesített a Steelersnél is rosszabbul idén. A passzjáték konzervatív és kiszámítható, futójáték nem is volt, így pedig akkor is nehéz lenne haladni, ha Kenny Pickett történetesen jól játszana. Kis költői túlzással megkockáztatom, hogy akkor is jobban járna az offense, ha Canada otthon maradna és mondjuk a QB-edzőnek kellene beugrania játékokat hívni, mert ennél nem nagyon van lejjebb. Ráadásul a Titans védelem nem is egy olyan jó matchup, ugyanis a Tennessee idén a második leghatékonyabb a red zone-ban, top 10-es engedett first downokban és nemcsak futás ellen jó, de a levegőben is csak hét TD-t engedett idén.

2. Will Levis mutassa meg, hogy tud a rendszeren belül is játszani

A második körös újonc remekül mutatkozott be, 64 százalékos pontossággal 234 yardot és négy TD-t dobott INT nélkül a Falcons ellen. Magabiztos volt a zseben belül, nem nyelt be fölösleges sackeket, gyorsan szabadult a labdától és remekül kihasználta a hihetetlen karerejét, csak úgy dobálta a szebbnél szebb bombákat. Álmodni sem lehet ennél jobb bemutatkozásról, ugyanakkor egyelőre nem ő az új Patrick Mahomes.

A hosszú passzait leszámítva ugyanis nem sok mindent csinált. Persze nem is elvárás, hogy minden szinten rögtön jól teljesítsen, de amit a Falcons ellen mutatott a nagy játékokat leszámítva, az legjobb esetben is középszerű volt. Többnyire screeneket és checkdownokat dobált, a második szintet egyáltalán nem támadta, így vagy sikeres 30+ yardos passzai, vagy 3-5 yardos átadásai voltak. Ennél muszáj egy kicsit többet mutatnia, mert nem fognak mindig jönni a hiperextra játékok és azt is ki kell tudni használni, amit a rendszer nyújt.

3. Joey Porter folytassa, amit a Jaguars ellen elkezdett

Viszonylag sokáig tartott, de sikerült: a 2/33-as Joey Porter végre beverekedte magát a kezdőbe. Nem volt egy könnyű szülés, a Steelers nagyon óvatosan építette be a 23 éves cornert (Pittsburghben hagyomány, hogy lassan dobják csak be a fiatalokat a mély vízbe), aki a nyolcadik fordulóban élete során először kezdőként lépett pályára és most is a kezdőben fog helyet kapni. Érdekes lesz látni, mire megy mondjuk az egyre jobb formában lévő DeAndre Hopkinsszal, mert bár kicsi a minta, de az eddigiek alapján még a veterán klasszisnak sem lesz könnyű dolga ellene. Porter ugyanis újoncként 143 coverage snap alatt csak három elkapást engedett 14 célbavétel után, az ellenfél irányítói pedig átlag 9,8-as passer ratinggel 32 yardot és egy INT-t jegyeztek, ha felé dobták a labdát.

4. Treylon Burks mutasson életjeleket

Burks élete nem egyszerű, hisz effektíve érte cserélték el AJ Brownt. A pótlás viszont egyelőre nagyon nem sikerült, másfél év alatt ugyanis csak 543 yard és két TD került a neve mellé. Idén sérülések miatt csak négy mérkőzésen lépett pályára, hat elkapás után 99 yardot tett a közösbe, a Falcons ellen pedig még elkapása sem volt az előző fordulóban. A Steelers secondary elég nagyvonalú az ellenfél elkapóival idén, így nem lenne lehetetlen villogni, pláne ha mindenki Hopkinsra figyel.

5. TJ Watt hozza a kötelezőt

A Steelers támadósora csak a támadások 25,3 százalékából szerez pontot és mindössze 1,2 pontot átlagol drive-onként, de a 4,6 yard/play átlagára sem lehet büszke. Az esetek 46 százalékában 3&outtal ér véget egy Pittsburgh-i drive és már 55 meccs óta nem szerzett 400 yardot az egység. Sorolhatnánk tovább, de a lényeg az, hogy az offense pocsék és egyedül az EPA alapon 7. legjobb védelem tartja víz fölött a csapatot. Most is nagyjából ebben lehet bízni, különösen TJ Wattban, aki év védője formában játszik és mindössze 238 snap után már kilenc sacknél és 32 nyomásgyakorlásnál jár. Hozzá hasonló védővel még nem találkozott Levis, ez pedig könnyen meccsdöntő lehet, főleg hogy a Titans támadófala finoman szólva is problémás.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!