Connect with us

Beharangozó

FK! Preview #8

Ismét teljes forduló, azaz mindenki játszik a héten. Ne felejtsétek, hogy óraátállítás is lesz, úgyhogy minden egy órával hamarabb kezdődik! Lesz itt 1/1 vs. 1/2 harc, Bengals-49ers szuperrangadó, visszavágók, megjósolhatatlanok, minden ami kell! 

Rendhagyó módon már most jelentkezek az egész forduló beharangozójával (mivel hajnalban elutaztam a hétvégére), tehát ide bekerül mind a 16 meccs. Jobban örültem volna egy bye weekekkel tarkított fordulónak így időszűkében, a korai megjelenés pedig azt is jelenti, hogy kicsit kevesebb fun fact jut a cikkbe most, de ettől még minden meccsre tippelek a spreaddel szemben is és igyekszem javítani a múlt heti gyenge szereplést.

Thursday Night Football

Tampa Bay Buccaneers @ Buffalo Bills (-8,5)

A Bills két vereségen van túl, az egyik ráadásul a Patriotstól jött, szóval adódik a kérdés, mennyire kell aggódni a buffalóiak miatt. Sokan a támadósort hozzák fel, de azzal továbbra sincs igazi probléma, ellenben a védelemnél van, nem is kicsi. Plusz azt sem látni, hogy ez javulna, ugyanis a sérülések az okai a gyengélkedésnek, és sem Matt Milano, sem Tre White, sem DaQuan Jones nem fog visszatérni, egyedül Ed Oliverre számíthatnak majd hamarosan. És épp a hiányzók helyén szenved durván a gárda, amire nehéz orvosságot találni most már – nélkülük a 24. legtöbb yardot engedik és a 3. legrosszabb sikerességi rátát játékonként a ligában. Ennél a meccsnél maradva a Buccaneers tud gondokat okozni offense szinten, ha jobb napot fognak ki, de benne van egy múlt heti borzalom is, ezért nehéz velük mit kezdeni. Lehet megbánom, hogy az első megérzésem ellen megyek, de szerintem a Bucs képes lehet egy labdabirtokláson belül tartani a meccset.

Tipp: Buccaneers +8,5

18 órás sáv

Houston Texans @ Carolina Panthers (+3)

Szezon előtt nagyon várhattuk ezt a találkozót, hiszen az 1/1-es csap össze az 1/2-essel. Azonban mostanra talán vesztett az érdekes-faktorból a meccs, hiszen a Panthers eddig katasztrófa és nyeretlenül áll Bryce Young vezetésével, míg a Texans abszolút pozitív meglepetés és akár a rájátszásért is mehetnek CJ Stroud kiváló játékával. Carolinában talán abban bízhatnak, hogy új playcaller van, Frank Reich átadta a játékhívásokat a koordinátor Thomas Brownnak, de szerintem ez nem hoz óriási javulást, hiszen a menü ugyanaz marad, legfeljebb kicsit más sorrendben kérik ki róla az ételeket. Ráadásul DeMeco Ryans ellen nem egyszerű a debütálás, szóval szerintem a Texans behúzza.

Tipp: Texans -3

Los Angeles Rams @ Dallas Cowboys (-6,5)

A Rams összességében egy jó csapat, de még ritkán tudnak egész meccsen át konzisztensen jól teljesíteni, főleg a labda mindkét oldalán – a második félidőkben például csak a 20. legtöbb TD-t szerzik. Persze ez egy ilyen fiatal csapatnál abszolút érthető és logikus is, sokkal több a mentális hiba stb. A Cowboysnál is nyilván vannak hibák, de azért egy komplettebb csapatról van szó, ráadásul bye weekről is érkeznek, így szerintem meglehet a touchdownnyi különbség a felek közt. A védőfal szétszedheti a Rams támadófalát, és itt a coverage is jobbnak számít, így nehéz lesz szerintem a konzisztens haladás Staffordéknak.

Tipp: Cowboys -6,5

Minnesota Vikings @ Green Bay Packers (+1)

Furcsa volt, hogy kedd reggel a Vikings 2,5 pontos underdog volt még, meg is tettem őket gyorsan – mostanra pedig már kis favoritok. A rövid hét meg a nagy győzelem persze ad egy “csapda” érzést, de a Packers offense olyan rosszul néz most ki, hogy nehéz bízni bennük, még a gyengécske Vikings defense ellen is – ami azért láthattuk, hogy tud gondokat okozni egy fiatal irányítónak és ennek a rendszernek. A minnesotaiaknak életmentő volt a 49ers elleni győzelem, hiszen egy vereséggel akár temethettük is volna a szezonjukat és kiárusítás is lehetett volna, most ellenben jön 6 könnyűnek ígérkező meccsük, amivel akár a playoffért is harcolhatnak – persze ez a Vikings, szóval simán elbénázhatják ezt itt-ott. Kíváncsi vagyok, hogy a könnyen mozdítható tárgy (Packers futásvédekezés) és a könnyen megállítható erő (Vikings futójáték) párharcában mi lesz az eredmény, de összességében Cousinséknak ezt be kellene húzniuk.

Tipp: Vikings -1

New Orleans Saints @ Indianapolis Colts (-1)

Na ez az a meccs, ahol fogalmam sincs mi fog történni. Ehhez érdekes adalék, hogy a Colts meccsein van a második legtöbb pont, míg a Saints meccsein az 5. legkevesebb, szóval valaminek most dőlnie kell. A Saints védelme nagyon jó, a Colts támadósora pedig abszolút várakozásokon felül teljesít (csak a Dolphins szerzett több pontot mint amit Vegasban vártak tőlük a meccsek előtt), tehát ez egy nagyon jó kis matchup lesz. Mindkét edzőben, Shane Steichenben és Dennis Allenben is bízok, hogy a legjobbját nyújtja majd az egységük, miközben a másik párharcban ezt egyik oldalról sem tudom elmondani. Legyen vendég, nem tudom.

Tipp: Saints +1

New England Patriots @ Miami Dolphins (-9,5)

A felek játszottak már egyszer idén, szóval itt az a kérdés, hogy ki talált ki azóta jobb megoldásokat a másikra. Ezt pedig nagyon nehéz megjósolni. A Patriots akkor egészen kordában tudta tartani a Dolphins, már amennyire ez lehetséges, ráadásul most a Dolphins OL-sérülései kicsit megijesztenek, plusz még a Pats offense is képes volt egy jó teljesítményre múlt héten, ezek összessége pedig azt mondatja velem, hogy 10 ponton belül tudnak maradni a csoportriválishoz képest.

Tipp: Patriots +9,5

New York Jets @ New York Giants (+3)

Ha touchdownokat akartok látni, akkor nem biztos, hogy a New York-i rangadó a megfelelő választás, ugyanis ez a két csapat szerzi a legkevesebbet idén. Daniel Jones állítólag visszatér a “hazaiakhoz”, bár kérdés ez előrelépést jelent-e Tyrod Taylorhoz képest. Az biztos, hogy rosszabbul fog mutatni a Jets ellen, mint cseréje a Commanders ellen, hiszen ég és föld a különbség a két védelem közt. Kevés pontos és szorosnak ígérkező meccsen általában az underdogra érdemes fogadni, és nem is tetszik túlzottan a pickem, de szerintem a Jets védelem önmagában megnyerheti a találkozót.

Tipp: Jets -3

Jacksonville Jaguars @ Pittsburgh Steelers (+2,5)

Fogalmam sincs, a Steelers hogy csinálja ezt. Persze Tomlin-vudu meg minden, jó vele viccelődni, de tényleg hihetetlen, hogy valahogy mindig felül tudnak kerekedni három negyednyi nulla offense játékkal is. Ha kikaptak volna a Ramstől, akkor ez most tök jó alkalom lenne rájuk fogadni underdogként hazai pályán, ez az ő terepük, ráadásul a Jaguars is túl jól áll mérleget tekintve, várható egy korrekció. De a győzelemmel most a Steelers is túl jól áll mérlegszinten és reálisabb egy 4-3, mint egy 5-2, ezért teszek ellenük. Jobb indokom nincs, valahogy ki kell egyenlítődnie a világmindenségnek.

Tipp: Jaguars -2,5

Atlanta Falcons @ Tennessee Titans (+2,5)

A Titansnél Malik Willis borzasztó volt legutóbb, és képzeljük milyen lehet a most kezdőnek kinevezett Will Levis, ha eddig nem tudta kiütni a csereposztról. Kíváncsian várom mit tudnak kihozni belőle így két hét felkészüléssel emögött a nagyon gyenge OL mögött. Nem várok túl sokat, főleg hogy a Falcons defense elég korrekt és nem egyszerű ellenük játszani – nagyon bejött a koordinátor-csere. A túloldalon ha nem lőné lábon magát folyton a Falcons, az sokat segítene a helyzeten, mert egyébként a turnovereken kívül Ridder jól játszik az utóbbi hetekben. Hazai underdog Vrabel, amit sosem szeretek, de szerintem egyértelműen jobb csapat a Falcons és a gyenge secondaryt szét fogják tudni passzolni.

Tipp: Falcons -2,5

Philadelphia Eagles @ Washington Commanders (+6,5)

Lehet ez egy úgynevezett “trap game”, hiszen az Eagles egy emocionális győzelemből jön és jövő héten a Cowboys ellen játszanak, szóval lehet nem készültek teljes erőbedobással erre a találkozóra. Ráadásul a Commanders legutóbb is megszorongatta az Eaglest, még ha egyértelmű tehetséghátrányban is vannak a labda mindkét oldalán. AJ Brown legutóbb Emmanuel Forbes ellen alkotott maradandót, de az első körös cornert azóta lecserélték. Terry McLaurin pedig a slotban ment nagyot legutóbb a cserejátékosok ellen, de talán itt sikerült kicsit előrelépni Bradley Roby leigazolásával. Én mondjuk minden Washington meccsen csak annak szurkolok, hogy Howell minél több sacket nyeljen be és így is maradjon egészséges, hogy elérje a 100 sackes álomhatárt a szezon végére. Ehhez most az Eagles hozzátehet 5-6 zsákolást.

Tipp: Eagles -6,5

21 órás sáv

Cincinnati Bengals @ San Francisco 49ers (-3,5)

Na ez a forduló legjobban várt meccse! A 49ersnél felmerültek kérdőjelek a két vereség után, de ez egyben azt is jelentheti, hogy extra motivációval érkeznek ebbe a meccsbe, hogy megmutassák, jobbak ők ennél. Mindeközben a Bengalsnál a nagy kérdés nyilván az, hogy Burrow már 100 százalékos-e és akár igen, akár nem, mit tudtak a pihenőhét alatt kitalálni a támadósor megjavítására, amire egyértelműen szükség volt. Tavaly nagyon jó változtatásokat sikerült eszközölniük, de idén is át tud alakulni az offense úgy, hogy ez szuper hajrát toljanak le? Könnyen lehet, de én most a 49ersre teszek arra gondolva, hogy nagyon dühösek lesznek és mindent kiadnak magukból. Még úgy is, hogy Sam Darnold fog kezdeni.

Tipp: 49ers -3,5

Cleveland Browns @ Seattle Seahawks (-3)

A Seahawks offense tele volt hibákkal az utóbbi hetekben, főleg a red zone-ban és harmadik kísérletekre, ez pedig probléma lehet a Browns hihetetlen védelme ellen, ahol Myles Garrett akár egyes egyedül megnyerheti a meccset. Cipelniük is kell a csapatot, mert támadóoldalon nagyok a problémák, akár Watson játszik, akár nem – most ugyebár nem. Ebben az egységben egyáltalán nem tudok bízni, ráadásul a Hawks defense az utóbbi hetekben elég jól játszik, hiszen a 4. forduló óta a legkevesebb yardot engedik támadásonként. Ennyire mondjuk nem jók, segített a sorsolás is, de ez főleg hazai pályán elég lehet.

Tipp: Seahawks -3

Kansas City Chiefs @ Denver Broncos (+7)

Mahomes még sosem kapott ki a Broncostól, nem hiszem hogy most fogja elkezdeni. A Chiefs meg szép csendben megint az AFC legjobb csapata lett.

Tipp: Chiefs -7

Baltimore Ravens @ Arizona Cardinals (+8,5)

A Cardinals meg szép csendben nagyjából olyan rossz, mint amire a szezon előtt számítottunk. Mindeközben a Ravens végre összerakott egy közel hiba nélküli meccset, amivel megmutatták, hogy kihívói lehetnek a Chiefsnek az AFC-ben.

Tipp: Ravens -8,5

Sunday Night Football

Chicago Bears @ Los Angeles Chargers (-8,5)

Bagent magic Chicagóban! Na jó, ne reagáljunk túl, a Raiders teljesen felkészületlen védelmét tudta screen passzokkal meg nagyon rövid passzokkal és sok futással megverni a Bears, de amúgy teljesen pályára való volt a DIV2-es draftolatlan srác, szóval legalább egy nagyon olcsó cserét elkönyvelhet magának a Bears pár évre. A Chargersnél sok minden nincs rendben, a 2-4-es kezdés önmagért beszél, és nem hiszem, hogy lehet arra fogadni, hogy bárkit is egy labdabirtoklásnál többel vernek meg. Szerintem nyernek, de nem simán.

Tipp: Bears +8,5

Monday Night Football

Las Vegas Raiders @ Detroit Lions (-8)

A Lions nagy alázásba futott bele múlt héten, de annál nyilván jobb csapatról van szó és szerintem Dan Campbell pont olyan edző, aki jól gatyába tudja rázni a csapatát egy vereség után, így most szétszedik a Raiderst.

Tipp: Lions -8

Tippek

Magabiztosabb spread tippek

Borzasztó volt a múlt hét, tele volt hülye meglepetésekkel, így sikerült 0-5-öt produkálnom, szóval már csak 50 százalékos a mérlegem ebben a tekintetben. Nem volt sokkal jobb a többi tippem sem, ez a 2-10 all-time low. A jó hír, hogy innen szinte biztosan csak feljebb van…

A heti magabiztosabb tippek:

  • Vikings -1
  • Falcons -2,5
  • Ravens -8,5
  • Texans -3
  • Lions -8
  • Chiefs -7

Magabiztos tippek múlt héten: 0-5
Magabiztos tippek a szezonban: 15-15-2

Spread tippek múlt héten: 2-10
Spread tippek a szezonban: 50-46-5

Szerkesztőségi tippverseny állása

Straight up:

  1. balentin 68-38
  2. Patrik 68-38
  3. Höri 66-40
  4. renningan 65-41
  5. Támogatók 65-41
  6. atreus 63-43
  7. katonadani 63-43
  8. chester 61-45
  9. kronikk 61-45
  10. alatriste 59-47
  11. jarred 59-47

Oddsokkal kiigazított:

  1. Patrik 110,85
  2. balentin 105,31
  3. Höri 101,3
  4. renningan 100,68
  5. Támogatók 100,33
  6. chester 98,78
  7. katonadani 98,36
  8. atreus 94,49
  9. jarred 94,23
  10. alatriste 94,2
  11. kronikk 94,03

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!