Connect with us

Minden ami NFL

Touchdown Week 12 – 6 pont és egy sikeres extra

Minden héten van mit tanulni az NFL-ben, úgyhogy minden forduló után le is vonjuk a tanulságainkat. Jöjjön tehát egy touchdownnyi (6+1) pont / take / gondolat a szezon tizenkettedik hétvégéje után. Ma lesz szó arról, hogy Carolinában fejétől bűzlik a hal, hogy Belichickre nem lehet újonc irányítót bízni, beszélünk egy kialakulóban lévő parádés QB-rivalizációról, a Broncos pálfordulásáról és annak szilárd vagy kevésbé szilárd lábairól, a Steelers 400 yardjáról, a Packers rájátszás reményeiről, és megvizsgáljuk azt is, hogy az Eagles a végzet csapata vagy csak túlteng náluk a szerencsefaktor. 

🐈‍⬛ A Panthers igazi problémája: a tulajdonos David Tepper

Frank Reich kirúgása védhető, vagy akár indokolt lépés. Még így szezon közben is (az mondjuk vicces, hogy hamarabb kirúgták, mint Urban Meyert). Nem tudta kisegíteni az 1/1-es Bryce Youngot, a sémájában kevés olyan dolog volt, ami egy fiatal QB dolgát megkönnyíti (de tegyük hozzá, hogy Andy Daltonnal meg jól működött a dolog egy meccsre), a támadófal visszalépett a tavalyi évhez képest, és még sorolhatnánk. Ugyanakkor nem ő a Panthers nagy problémája és a távozásával nem oldódnak meg a gondok. A hal ugyanis a fejétől bűzlik, és amíg David Tepper tulajdonos nem változtat a hozzáállásán, addig nehéz elképzelni, hogy sikeres csapat legyen Carolinában.

Tepper úgy lett milliárdos, úgy építette fel a vagyona nagy részét, hogy türelmes volt. Alulértékelt vagyonforrásokat vett meg, hogy aztán azok felfutása után meggazdagodjon. Azonban érdekes módon egyáltalán nem ilyen személyiség, sokkal impulzívabb. Elég csak ránézni arra, hogy az egy-egy NFL- és MLS-csapatában négy edzőt rúgott ki az utóbbi 18 hónapban.

Az elsüllyedt költségek benyelésére való hajlandóság sokszor erény egyébként, tehát nem azt mondom, hogy még évekig kellett volna várnia Rhule és Reich kirúgásával is, de az is látszik, hogy Tepper sem végzi jól a munkáját. Mióta átvette a hatalmat, a Panthers 30-63-as mérleggel rendelkezik, aminél csak a Jets tud rosszabbat felmutatni. Nulla playoff-szereplés, 6 különböző főedző.

Az sem véletlen, hogy tavaly több nagynevű főedző-jelölt kihúzatta magát a jelentkezők listájáról Tepper impulzív döntései és túlzott beleszólása miatt. Előbbire nyilván tudjuk a HC-kirúgásokat példának, de a befuccsolt edzőlétesítmény is jó sztori. Utóbbira pedig Reich világított rá szezon közben, hogy minden héten van egy meetingje Tepperrel, ahol átbeszélik a dolgokat. NFL-körökben pedig kvázi nyílt titok (vagy legalábbis széleskörűen úgy hiszik), hogy Tepper akarta Youngot választani, miközben Reich inkább Stroudot preferálta volna.

A túlzott bevonódásával csak árt a csapatnak, és nem valószínű, hogy a jobb jelöltek sorban állnak majd, hogy ide jöhessenek HC-nak. Persze a pénz sok mindent megold, Tepper lóg még vagy 30 millióval Reichnak, szóval sajnálni nem igazán kell a kirúgott főedzőt, de ilyen tulajjal, ráadásul egy historikusan kicsi és nem mellesleg rosszul játszó irányítóval, borzasztó támadófallal és skill sorral nem valószínű, hogy el tudják csábítani a jó jelölteket január-februárban.

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
1990 HUF19 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
2990 HUF29 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
havonta
évente
4490 HUF44 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!