Connect with us

Összefoglaló

Tovább menetel a Broncos, a Patriots “nyerte” a tankcsatát, simán győzött a Rams

A Broncos zsinórban az ötödik meccsét is megnyerte és egyáltalán nem elképzelhetetlen a rájátszás! A Patriots-Giants meccs igazi tankcsatába torkollott, amit az eredményjelzőn a Giants nyert meg, de valójában a Patriots vezetősége örülhetett jobban a jobb draftcetli miatt. A Rams könnyedén verte a Cardinalst, a Titans pedig egy nem túl látványos találkozón maradt veretlen hazai pályán az 1/1-es Panthers ellen. 

Cleveland Browns @ Denver Broncos 12-29

A Broncos playoff formában! A magabiztos győzelemhez persze kellett Dorian Thompson-Robinson – szerintem szükségtelenül durva – kifejelése, de még ezzel együtt is a Denver volt a jobb és összességében teljesen megérdemelten nyert.

A Denver erősen kezdte a meccset, egy nagyon szép 80 yardos TD-drive-val nyitott, majd egy Russell Wilson fumble-t sikerült korrigálni egy újabb 80 yardos TD-drive-val. Ezt követően viszont megállt a tudomány és egészen a negyedik negyedig nem sikerült újabb hatpontost szerezni, ráadásul azt is csak egy clevelandi fumble után az ellenfél 20 yardosáról indulva.

Wilson mindössze 134 passzolt yardra és egy TD-re volt képes a levegőben a liga egyik legjobb védelme ellen, amit akárhogy is akarunk szépíteni, azért még mindig nem valami combos. Ellenben Sean Payton gameplanje nagyon jól ki volt találva, az irányító még meglévő atletikusságával kiegészítve egy remek futójátékot rakott össze, amivel többé kevésbé folyamatosan sikerült haladni. Különösen Samaje Perine játszott nagyot (55 yard és egy TD 7,9 yardos átlaggal), de Wilsonnak is volt 34 yardja és egy TD-je a földön, közte egy 19 yardos nyargalással.

Ami külön dicséretes, hogy milyen jól dolgozott a támadófal, illetve Wilson is milyen jól érezte a zsebet. Az egy benyelt sack nagyon baráti (az is csak blitzből), de ütésből sem kellett sokat elszenvednie. Ha sikerül ezt a nem kiemelkedő, de többnyire hibátlan és stabil játékot fenntartani, akkor tényleg el lehet képzelni egy PO-részvételt – pláne úgy, hogy Vance Joseph elég szépen összerántotta a védelmet.

Nyilván nem a Browns a legjobb mérce Dorian Thompson-Robinsonnal és PJ Walkerrel, de a 269 engedett yard és három összeszedett fumble azért nem néz ki rosszul, ahogy a négy sack és rengeteg QB-hit sem (Nik Bonittónak nagyon nagy napja volt). A futójáték levédekezése már kissé akadozott, és a hülye, teljesen fölösleges szabálytalanságokról is le lehetne szokni, de összességében ez nagyon is rendben volt.

A Browns leginkább a védelmében bízhatott, de ezúttal Myles Garrették nem voltak annyira dominánsak, mint amennyire számítani lehetett rá. Sean Payton sok tekintetben outcoacholta Jim Schwartzot, így pedig a támadóknak kellett volna megoldani a dolgot. Ez DTR-rel még ment úgy ahogy (elég jól érezte a zsebet, így egyszer sem sackelték és a földön is hatékony volt), ellenben PJ Walker már túl nagy hátrányt jelentett. Lassan olvasott és szabadult a labdától (négyszer sackelték), a földön sem volt veszélyes, egyszerűen kevés volt. Remélhetőleg Thompson-Robinson hamar visszatér, mert nélküle még 7-4-es mérleggel is necces lesz a rájátszás a továbbiakban.

(renningan)

New England Patriots @ New York Giants 7 – 10

A Patriots idei legnehezebb küldetését kapta meg. Valahogy ki kellett kapni a Giantstől. Nehéz küzdelem volt, és minden kreativitásra szükség volt hozzá, de végül sikerült. Pedig a Giants nem adta könnyen magát, mindjárt a legelső drive-ban elvesztették a labdát egy rossz trükkös játékos handoff miatt. De a Patriots nem hagyta magát, gyors 3&outtal kijavították a Giants hibáját.

 

A hazaiak azonban válaszoltak egy másik 3&outtal, és ez így ment tovább, mígnem a Patsnél megelégelték ezt az állóháborút, és bevették a titkos fegyverüket: a labdaeladásokat. Mac Jones kétszer is dobott egy csúnya interceptiont, amivel nagy lehetőséget adott a Giantsnek. Az első bajt még elhárították a hazai támadók (3&out), de a másodikat már nem tudták. DeVito megtalálta Isaiah Hodginst egy 12 yardos TD-passzal.

A 7-0 elég magabiztos előnynek volt mondható a Pats offense ellen, de Belichick nem akarta a véletlenre bízni, félidőben lecserélte Mac Jonest, és jött Bailey Zappe. Ez a csere annyira meglepte a Giants védelmét, hogy elfelejtették, hogyan kell védekezni a futás és a screen passzok ellen. A Pats a második félidő első drive-jában végigment a pályán, és Rhamondre Stevenson 7 yardos futásával kiegyenlített.

Ez a váratlan TD megnehezítette a vendégek dolgát, még egy TD-t nehéz volt engedni az ellenfélnek. Belichick azonban egy egyértelmű üzenetet küldött az ellenfélnek: saját 40-esen 4&1-nek előbb felküldte a támadókat, akik egy trükkös játékhoz álltak fel (Zappe kiment elkapónak). De az egész csak színjáték volt. Meg sem várták, hogy lepörögjön a támadóóra, hanem időt kértek, és elpuntolták.

A hazaiak nem vették az üzenetet, gyorsan visszarúgták a játékszert, így egy erősebb jelzésre volt szükség. Egy újabb labdaeladásra. Most Zappe adta át az üzenetet, és ezúttal az ellenfél felfogta a tartalmát. Igaz csak mezőnygól lett belőle, de az is elég volt, hogy újra előnybe kerüljön a Giants.

Innentől a Patsnek már csak túl kellett volna élnie a maradék 8 percet pontszerzés nélkül, de azért a Giants sem adta azt az 1/2-es picket könnyen. Három és fél perccel a vége előtt saját térfélről sikerült egy gyenge puntot rúgni, így a Pats félpályáról kezdhette meg az utolsó drive-ot.

A Giants még egyszer utoljára megpróbált keresztbe tenni a Patriotsnak, simán engedték, hogy a 17 yardosig eljussanak. Onnan egy könnyű 35 yardos mezőnygólt kellett volna csak berúgni, amivel hosszabbításba lehetett volna küldeni a meccset. Belichicknek azonban maradt még egy utolsó aduja: Chad Ryland. A negyedik körös újonc rúgó egész szezonban elég gyengén teljesített, és ezt a könnyű mezőnygólt is csúnyán mellé rúgta.

Ezzel a végjátékkal pedig sikerült teljesíteni az idei legnagyobb kihívást, és még a szurkolók is megúsztak további 10 percnyi szenvedést. Mindenki jól járt.

(jarred)

Los Angeles Rams @ Arizona Cardinals 37-14

Mindkét csapat végigment a nyitódrive-jából és a vendégeknél Tyler Higbee, míg a hazaiknál Kyler Murray szerzett TD-t. Sokan várhatták, hogy egy támadócsata alakul ki Arizonában, de a Cardinals támadósora a sikeres kétpontos után eltűnt az arizonai sivatagban és a garbage time-ig elő sem jött.

Ellenben Matthew Stafford és a Rams támadósor hasított. Ugyan a touchdown után jött egy punt, az azt követő hét támadósorozatuk során egy labdaeladás mellett öt pontszerzéssel zárult, míg egy alkalommal csak a sikertelen mezőnygól mentette meg a Cardinalst. A Ramsnél Kyren Williams karriernapot tartott és több mint 200 scrimmage yardot szorgoskodott össze két TD kíséretében. A második félidő egy pontján egyedül több yardja volt, mint a teljes Cardinals támadósornak.

A mérkőzés kulcspárharca a Rams támadófala és a Cardinals védőfala között volt, amit teljes mértékben domináltak a vendégek. Staffordon nem volt nyomás, így 33-ból 25 átadása is sikeres volt 229 yardért és négy touchdownért. A földön pedig Williams mellett Royce Freeman is 77 yardig jutott, míg a Los Angeles 228 yardig. Cooper Kuppnak és Puka Nacuának ezúttal csendes napja volt, de igazából Williams tündöklése mellett egyikre se volt szükség.

A másik oldalra áttérve a falak csatáját a Los Angeles-i védelem is dominálta. Aaron Donaldot folyamatosan duplázták vagy triplázták, így a többieknek, például a két sacket jegyző Kobie Turnernek volt jó napja. Kyler Murraynek ugyan ezúttal is volt pár szép dobása és vigyázott a labdára, a fal nem tudott védelmet nyújtani számára. A futójáték hiányával pedig ritmusa sem volt a Cardinals támadósorozatainak, így a mérkőzés végi Greg Dortch egykezese TD-elkapás csak a kozmetikázásra volt elég. A Rams tehát magabiztos győzelmet aratott és üldözheti tovább a PO-helyek egyikét, míg az Arizona újabb lépést tett a top hármas pick felé.

(bandrew)

Carolina Panthers @ Tennessee Titans 10 – 17

A 2023-as draft két top 4-es irányítója mérkőzött meg egymással.

A találkozó sajnos elszürkült még a nem túl veretes korai kínálatsorban is. Mindkét védelem a legrosszabb ötben van a ligában (EPA alapon), mégsem tudott egyik támadósor sem túlságosan haladni ellenük. Emiatt alig több mint 500 yard született a találkozón és 21 drive-ból 13 végződött punttal.

A Titans ha nem is volt fölényben, igazából a második támadástól kezdve végig vezetett a mérkőzésen és igazán egy percig sem kellett túlságosan izgulniuk a győzelem miatt. A második drive során Levis jól passzolt a 10 yardos területre, ami mellé Henry futásai – amik közt akadt egy 4&1-es sikeres kísérletet is – végül a red zone-ig vezették a hazaiakat, ahol King Henry szerezte meg a találkozó első pontjait.

A Panthers haladása rettentő lassú volt, de itt legalább el tudtak jutni field goal távolságba. A 7-3-as eredmény nem is volt még veszélyes a meccs képét látva, de aztán Bryce Young egy scramble-re kényszerült, majd mikor már dobni próbált volna, Arden Key érte utol és ütötte ki a kezéből a labdát.

A red zone-ban kapott ajándékot ezúttal is a Titans szupersztár futója váltotta pontokra, amikor nagyjából már itt le is zárták a meccset.

A szünetig még pár 3 and out és a mezőnypozíciós harc után Nick Folk 53 yardos field goalja módosította 17-3-ra a félidei eredményt.

A Panthers a szünetről visszatérve megszerezte az egyetlen touchdownját Chuba Hubbard sikeres 4. downos kísérlete révén.

Ezzel azonban ki is alakult a találkozó végeredménye. További hét punt követte ezt a pontszerzést és egy meccs végi turnover on downs, amikor már kötelező volt rámennie a Panthersnek.

Jól igazán egyik újonc irányító sem játszott. Mindkettejük lőlapja üres maradt, se touchdown passz, se interception nem született, így végül azt lehet mondani, hogy az a védelemi labdaszerzés nyerte meg a meccset a Titansnek. Egyikük sem volt azonban továbbra sem könnyű helyzetben. Nehezen elszakadó elkapók és folyamatos nyomás. Young a passzjátékai közel felén kapott siettetést. Elsősorban a fal belseje omlott rá, ahonnan Denico Autry két, Jeffery Simmons egy sackkel jelentkezett. Levis előtt sem volt jó a fal, a jobb oldalon Dillon Radunz komolyan megszenvedett Brian Burnsszel.

A találkozót az egyetlen turnoveren kívül az döntötte el, hogy a gyenge falak ellenére Levisnek volt egy Henry & Hopkins duója segítségül. Igazán egyik irányító sem játszott jól. Ritmust többet lehetett találni a hálaadásnapi Lions half time show ismétlésében mint ezekben a támadósorokban. A Panthers robog a 2/1 felé (az 1/1 nem a sajátjuk lesz), míg a Titans is egy rettentő gyenge csapat benyomását keltette, akik csak épp jobbak voltak a liga legrosszabb egységénél.

Érdekesség a Titansszel kapcsolatban, hogy idén otthon még mindegyik meccsüket megnyerték, idegenben viszont az összeset elbukták.

(alatriste)

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!