Connect with us

Minden ami NFL

Challenge: Mikortól számít bustnak a Deshaun Watson trade?

Deshaun Watsont tavaly szerezte meg a Browns többek között három első körös pickért cserébe, majd adott neki egy egyedülálló, teljesen garantált szerződést. Hatalmas befektetés, amiért cserébe egyelőre szinte semmit nem kapott a Cleveland, sokan pedig már most bustként könyvelik az üzletet. Az vitathatatlan, hogy nem ez a legjobb kezdet valaha, de temetni kell már a projektet?

Watson 2017-ben került a ligába, a Texans választotta ki azok után, hogy a saját 1/25-ös és 2018-as első körös cetlijét feláldozta a Browns 1/12-es pickjéért. Ezt követően nagyon hamar a liga élmezőnyébe küzdötte magát, karrierje első négy évében háromszor lett Pro Bowler, majd 2020-ban kapott egy 4 éves, 177,5 millió dolláros szerződést. A rendkívül fényesnek tűnő jövő azonban egy évvel később komoly gyomrost kapott: Watson előbb annyira összebalhézott a Texans menedzsmentjével, hogy kiülte a 2021-es szezont, majd 22 nő indított ellene polgári pert szexuális zaklatás miatt.

Ennek ellenére nagyon jó piaca volt tavaly, több csapat is hajlandó volt elmenni érte a végsőkig. A licitháborúból végül a Browns jött ki győztesen, amely három első körös cetliért, egy 2023-as harmadik- és egy 2024-es negyedik körös választási jogért szerezte meg Watsont és egy 2024-es ötödik körös picket. Sőt, ezt követően adott az irányítónak egy öt éves, 230 millió dolláros teljesen garantált szerződést is. Egy ekkora befektetés után pedig értetően nőnek az elvárások, azonban a Browns azóta nemhogy a Super Bowl közelébe nem jutott, de komolyan vehető contenderré sem vált, Watson pedig egyáltalán nem játszik korábbi formájának megfelelően. Ellenben a Texans elég jól néz ki, pedig nem sokan fogadtak volna erre 2021-ben vagy 2022-ben.

Cleveland Browns – eredeti értékelés: B

A Browns mélyen a zsebébe nyúlt, hogy megszerezze Watsont, de az elvvel már akkor sem volt probléma. Ha 10-15 évig tervezhetünk egy franchise irányítóval, akkor nyugodtan mehet érte a következő három év összes pickje is (többet nem lehet adni), egy top irányító esetében ugyanis nincs olyan, hogy túl nagy ár. A 49erst vagy a Pantherst sem lehet hibáztatni azért, mert több első kört és/vagy prémium játékosokat áldozott fel azért, hogy megtalálja a jövő irányítóját. Az ő esetükben persze nem jött be a dolog (a Carolina még kérdéses), de ez benne van a pakliban: aki nem próbálkozik és csak vár a csodára, annak szinte biztos, hogy nem lesz franchise QB-ja. Az ellenérték tehát abszolút védhető volt.

A Browns teljesen alárendelte magát Watson akaratának, de megérte? – A Deshaun Watson trade

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
monthly
yearly
4,99 € (215 ₴)49,99 € (2150 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
monthly
yearly
7,99 € (350 ₴)79,99 € (3500 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
monthly
yearly
11,99 € (520 ₴)119,99 EUR (5200 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

1 Comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Fetyke
Fetyke
2023-11-26 17:57

“Mikortól számít bustnak a Deshaun Watson …”

Már legalább 2 éve az

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x