Connect with us

Összefoglaló

A Saints magabiztos legyőzésével tovább robog a Rams!

Rájátszás-esélyek szempontjából a hétvége legfontosabb meccsét rendezték csütörtök éjjel, a Rams pedig magabiztosan verte meg a Saints gárdáját, így nagy lépést tett a playoff felé.

A Saints első két támadása egész jól indult, mindkettővel átértek a félpályán, de úgy tűnik a SoFi Stadiumban felhúztak valami erőteret a Rams 35 yardosa körül, ugyanis ezt konkrétan az első három negyedben egy kivétellel nem sikerült átlépni. Szóval a Saints kétszer eljutott határeset mezőnygól-távba, de nem merték Grupe-ra bízni a rúgásokat. Előbb nem is kellett, mert Derek Carr benyelt egy buta sacket harmadikra és puntolni kényszerültek, aztán meg nekimentek negyedikre, de akkor is benyelt egy sacket az irányító.

Ezzel szemben a Rams első két drive-ja kiválóan sikerült. Mindkétszer végigmentek a pályán és eljutottak az ellenfél 2 yardosára. Először egy 15 játékból álló 95 yardos támadást koronáztak meg azzal, hogy nekimentek 4. és 2-re a gólvonalnál, Puca Nacua touchdownjával így megszerezték a vezetést. Azt gondolná az ember, hogy a sikeres negyedik kísérlet megadta az önbizalmat Sean McVaynek, hogy a későbbiekben is nekimenjen, azonban egyből a következő támadásnál ugyanebben a helyzetben inkább mezőnygólt rúgatott.

Szóval 10-0, aztán egy gyors Saints punt, majd McVay most az ellenfél 28 yardosán döntött úgy, hogy nem megy neki 4. és 2-nek, ami olyannyira megbosszulta magát, hogy még ki is hagyták a mezőnygólt. Sőt, még jobban megbosszulta magát, hiszen Carr most magasan átdobta azt a bizonyos erőteret, így Rashid Shaheed egy 45 yardos touchdownt szerzett és szorossá tette a meccset a 2 minute warning előtt.

Sőt, egy gyors Rams punt után a vezetésért is támadhattak. És itt visszanyúltunk az erőtérhez: a Saints átment a félpályán, de a 40 yardoson már nem sikerült, a mezőnygól túl messze volt, a negyedik kísérletet meg elrontották. Ezt pedig kihasználta a Rams: Matt Staffordék szépen végigmentek a pályán és a meglepően jól játszó Demarcus Robinson elkapott TD-jével növelték előnyüket. Robinson 6 elkapásból 82 yardot és egy TD-t szerzett a félidőig, aminél idén nem volt még jobb teljes meccse sem. Szóval 17-7-tel mentek pihenni a felek.

A Rams egy parádés Nacua elkapással indított, de az 5 yardosról megint csak mezőnygólt rúgtak. Az volt az ember érzése, hogy a hazaiak dominálják a meccset, de valahogy nem sikerül úgy igazán elhúzni. Aztán viszont csak sikerült, hiszen előbb Jordan Fuller szerzett egy interceptiont, aztán Kyren Williams touchdownt futott, így már 20 volt közte 20 perccel a vége előtt.

 

Ezután pedig előjöttek a szokásos dolgok. A Saints eljut majdnem mezőnygól-távba, de rúgni nem voltak elég közel, puntolni hülyeség lett volna, szóval nekimentek. Carr meg dobott egy checkdownt, hogy Juwan Johnson oldjon meg 5 yardot elkapás után úgy, hogy két tackle-t kéne leráznia magáról. Természetesen ez nem sikerült, megint az erőtér nyert. A Rams pedig megint eljutott a vörös zónába és megint csak mezőnygólt rúgott. Ahogy mondtam, csak a szokásos.

Innentől igazából elindult a garbage time, 12 perc volt hátra és 23 pont volt a különbség. A garbage time pedig Derek Carr terepe: előbb egy 10/10, 68 yard, TD statisztikás támadással kozmetikázták az eredményt Juwan Johnson elkapott TD-jével, majd sikerült blokkolniuk egy puntot, amire ismét egy TD volt a válasz a harmadik napos újonc AT Perry elkapásával. Sőt a kétpontos is sikerült, így 4 perccel a vége előtt már csak 8 pont volt a különbség.

Mivel időkérése nem volt a Saintsnek, így onside kicket rúgtak, ami nem sikerült, aztán a Rams lefuttatta az órát és végül ha a játék képénél szorosabb végeredménnyel is, de behúzta a találkozót.

Kezdjük az értékelést a Rams oldaláról. Az utóbbi hatból öt meccset megnyertek és az az egy vereség is egy hosszabbításos Ravens elleni volt. A végeredmény most csalóka, mert három negyed után már 400 támadóyardja volt a Ramsnek, miközben a Saints 230-ig sem jutott el, szóval itt már eldöntötték a meccset igazából, csak garbage time-ban tudott visszajönni a New Orleans.

McVay a frusztráló negyedik kísérletes döntésein kívül hihetetlen jól edzősködik, Staffordnál kevés irányító játékát élvezetesebb nézni, most is élményszámba menő passzai voltak folyamatosan, el is jutott 328 yardig meg két TD-ig. A futójáték is megy, Kyren Williams zsinórban hatodik meccse szerez 100+ yardot a földön és a szezon során az 1000 yardot is átlépte ma. Az elkapóknál Cooper Kuppnak most gyenge meccse volt, több dropja is volt, ellenben a helyére fellépett Demarcus Robinson, legalábbis az első félidőben nagyon, mert a másodikban már nem csinált semmit. A nagy szám viszont megint az ötödik körös újonc Puka Nacua volt, aki 168 yardot termelt a levegőben és még volt egy nagyon fontos futott first downja is a legvégén. Már négy darab 150+ yardos meccse volt idén, amire még egyetlen újonc elkapó sem volt képes soha (Ja’Marr Chase és Randy Moss 3-szor csinálta meg ezt). És egyébként nyomás is alig volt Staffordon, szóval a támadófal is jól muzsikált.

A védelem önmagához képest jó volt egyébént. Nyilván nem egy világverő egység a hátsó körös újonc szerződéses játékosokból összeverbuvált defense, de helyt állnak és volt most is több kiváló teljesítmény. A legjobb a linebacker Ernest Jones volt, de ki lehet emelni Kobie Turnert vagy Byron Youngot, két újoncot, akikkel ismét gyémántot talált a zavarosban Les Snead general manager. A futást nagyon jól sikerült ölni egész meccsen, erre úgy tűnt nagyon készült a Rams. Ha negatívumot kéne kiemelni, akkor az a passzvédekezés, ugyanis bőven voltak megingások a hátsó alakzatban. És hát a special team: volt blokkolt punt, egy visszahordást is elbénáztak, hogy nem a labdaérintés előtt léptek ki, hanem utána, illetve Lucas Havrisik egy gyenge rúgó.

A Saints oldaláról sok jót nem lehet elmondani. Carrt továbbra is nehéz komolyan venni, amikor három drive megy el azon, hogy mezőnygól-távban két sacket nyel be harmadikra/negyedikre és egy checkdownt passzol negyedikre. Garbage time-mal végül kihozott 319 yardot, szépen felpumpálta a számait, de nem lehet büszke a teljesítményére. Chris Olave király volt megint a 123 yardjával és Shaheed is nagyon jó kis mélységi fegyver, de tényleg nehéz Carral komolyan venni őket – és az a helyzet, hogy nem szabadulnak tőle még egy jó ideig. A védelmet sem lehet dicsérni, a 400 benyelt yard három negyed alatt sok. Oké, a Rams offense király, de akkor is.

A Saints idén 1-6-os mérleget tud felmutatni nemnegatív mérlegű csapatokkal szemben, szóval sok esélyük nem lett volna a rájátszásban, így viszont elég valószínű, hogy be sem jutnak oda, a New York Times szerint 15%-ra csökkent az esélyük. A Ramsnek viszont felugrott 72 százalékra – jövő héten meg kell verni a Giantset és szinte biztosan benn vannak. Ott pedig könnyen lehet, hogy utaznak a Lionshöz, ami egy nagyon pikáns meccs lenne a Stafford-Goff szál miatt. Na de ne szaladjunk ennyire előre.

New Orleans Saints @ Los Angeles Rams 22-30

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!