Connect with us

Beharangozó

Csütörtöki dupla nulla

A Raiders és a Chargers csütörtök esti játéka akkor sem lenne különösebben kecsegtető, ha a lehető legjobb csapattal állnának ki a felek. Erről azonban szó sincs, nagyon érik egy jó kis 0-0-s döntetlen.

A Chargers és a Raiders is 5-8-as mérleggel áll, egy huszáros hajrával akár még egy szerencsés hetedik kiemelésben is lehetne reménykedni, de jelen állás szerint talán csak a Panthers néz ki reménytelenebbül a két AFC West csapatnál. A Las Vegas-i franchise az előző fordulóban nulla pontra volt képes a Vikings ellen és végül 3-0-ra ki is kapott (nem elírás, tényleg gurulós eredmény született), míg a Los Angeles elveszítette az egész idényre Justin Herbertet és bántóan simán kapitulált a Broncos ellenfeleként.

A Minnesota elleni csúnya lebőgés ellenére az újonc irányító Aidan O’Connell megtarthatta a kezdőt a Raidersben, míg a túloldalon a 2019-ben ötödik körös Easton Stick kapja meg a lehetőséget. Ezzel még talán akkora nagy probléma nem is lenne, mert bár a liga két bottom 3-as irányítója mérkőzik meg egymással, de akad pár nagyon jó skill játékos, akiket mindennek ellenére jó nézni és okozhatnak pár örömteli pillanatot. Kár, hogy ők sem lesznek ott a pályán.

Jelen állás szerint úgy néz ki, hogy az elit elkapó Keenan Allen biztosan nem lesz ott a Chargers kezdőjében, így kis túlzással a passzjáték meg is szűnt létezni. Míg ő 13 meccsen 1245 yardot és hét TD-t jegyzett 107 elkapásból, addig egyetlen másik csapattársának sincs még csak 400 yardja sem, illetve egyetlen elkapó sem jegyzett egy hatpontosnál többet. Így a passzjátékban a dropkirály Quentin Johnstonnak, Joshua Palmernek és a tight end Gerald Everettnek kellene villogni, ami Herberttel sem igazán ment, hát még Stickkel, aki effektíve újoncként életében most először fog pályára lépni.

A helyzetet tovább rontja, hogy a Chargers támadófal továbbra is borzalmas minden téren, így még akkor is nehéz lenne jó futójátékkal kisegíteni Sticket, ha Austin Ekeler bomba formában lenne. De ő sem játszik idén különösebben jól, ráadásul a 10. forduló óta a Raiders védelme a 10. legjobb EPA alapon és különösen futás ellen teljesít jól az egység. Minden adott ahhoz, hogy a Chargers támadósor nulla ponton maradjon (bár Maxx Crosby miatt azért lehet aggódni, a ligaelit pass rusher állapota erősen kérdéses).

Jó, semmi gond, akkor majd szerez pontot a Raiders, ugye? Ugye?! Hát, a házat erre se tegyük fel. Egyrészt a Vikings ellen sem sikerült pontokat szerezni, másrészt most nem fog játszani a kiváló OT Kolton Miller, szinte biztosan kihagyja a meccset Josh Jacobs, illetve Davante Adams is megfázott és kérdőjeles a játéka. A negyedik körös újonc Aidan O’Connell eddig vállalható/jó körülmények között sem villogott, hét meccsen csak 1365 yardot passzolt négy TD és hét INT társaságában, ráadásul hat extra passzhoz kilenc turnovert érő dobás társult.

Ha Adams nem tudja vállalni a játékot vagy nem lesz jó formában, akkor az egy szem Jakobi Meyers nagyon kevés lesz. Pláne úgy, hogy a túloldalon azért ott van egy idén elit formában teljesítő Khalil Mack, aki úgy ontja a sackeket, mintha nem lenne holnap és a korábbi csapata ellen biztos extrán fog teperni. Emlékeztetőül a 32 éves védő a negyedik fordulóban kilenc nyomásgyakorlást és hat sacket jegyzett a két csapat első meccsén.

Az edzői gárda sem néz ki jobban. A Josh McDaniels kivágása utáni eufória elmúlt és az ideiglenesen kinevezett Antonio Pierce nem igazán tud már hozzátenni a játékhoz, Brandon Staley-t pedig már tavaly ki kellett volna vágni. Kis szerencsével a két csapat mindenkire rácáfol és kvázi lelkes amatőrökként, a tétnélküliség nyugalmával egy látványos, sokpontos meccset játszanak, de valószínűbb, hogy egy újabb Raiders-Vikingsszal kezdődik a 15. forduló.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!