Connect with us

Hír

Évi 9 nemzetközi meccs jöhet

Az NFL kiemelt ügyként kezeli, hogy tovább terjeszkedjen a nemzetközi színtéren, így ismét bővíthetik a külföldi kínálatot, ráadásul nagy lépésre szánhatják el magukat. A Sports Business Journal információi szerint ugyanis az e heti tulajdonosi meetingen arról is fognak szavazni a tulajok, hogy minden csapatnak kötelező legyen négyévente egy hazai meccset rendeznie az Egyesült Államok határain kívül (várhatóan a 2025-ös szezontól kezdve).

Idén öt nemzetközi meccset rendeztek (hármat Londonban, kettőt Frankfurtban), és ha átmegy a javaslat (márpedig minden bizonnyal át fog menni), akkor ez majdnem megduplázódhat és évi 9 meccs is lehet az Egyesült Államokon kívül – nyolc a rotációban, plusz a Jaguars éves londoni mérkőzése. A jelenlegi szabályok értelmében egyébként minden 8 évben kell hazai meccset rendezni külföldön.

Az NFL az Egyesült Királyság és Németország mellett fontolgatja Spanyolország (Madrid) és Brazília (Sao Paolo) bevonását is a nemzetközi rotációba, illetve Mexikóba is visszatérnének.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2024 FK Media Group