Connect with us

Minden ami NFL

Az arrogáns zsarnok, akiből soha nem lesz újra főedző – a Josh McDaniels-sztori

Josh McDaniels második és vélhetően utolsó esélyét puskázta el arra, hogy valóra váltsa álmát és sikeres vezetőedző legyen. A Raiders a nyolcadik hét után menesztette őt és az egész történetben a legkiábrándítóbb az, hogy McDaniels ugyanabba a hibába esett, mint egy évtizeddel korábban a Denver Broncosnál. És a legrosszabb, hogy az egészet csak és kizárólag magának köszönheti, mert bár lehet, hogy támadókoordinátornak átlag feletti, főedzőként és emberként kritikán aluli. 

A Lions ellen elszenvedett vereség másnapján Mark Davis, a Las Vegas Raiders tulajdonosa úgy érezte, hogy azonnali változtatásra van szükség: menesztette a vezetőedző Josh McDanielst és a GM Dave Zieglert is. 25 meccset élt meg a McDaniels-Ziegler féle rezsim, az idei 3-5-ös mérleget is beleszámolva egy nem túl acélos, 9-16-os győzelem-vereség arányt tudnak felmutatni ez idő alatt. Már ez is elég lenne a kirúgáshoz, de a mérleg csak hab volt a tortán: a páros gyakorlatilag minden fontos döntést elhibázott és abszolút nem tudtak összhangba kerülni a játékosokkal, sőt McDaniels az utolsó napjaira teljesen elveszítette az öltözőt. Megint.

“Chandler Jonesnak mentális zavara lehet, de így is van esélye, hogy teljes életet éljen”

Vegasba költözik a Patriot Way

Nem véletlenül kezelem egy csapatként McDanielst és Zieglert, ugyanis korábbról nyolc éven keresztül dolgoztak együtt a Patriots kötelékében. Előbbi támadókoordinátorként és az irányító edzőként, Ziegler pedig többnyire a személyzetért felelős vezetőként dolgozott New Englandben – ahogyan néhány hete kéz a kézben repültek, ugyanúgy érkeztek a Las Vegas Raidershöz.

Mark Davis a 2021-es szezon után úgy döntött, hogy kipucolja a házat: menesztette a GM Mike Mayockot és az ideiglenes vezetőedző Rich Bisaccia sem kapta meg a hosszú távú bizalmat annak ellenére sem, hogy a csapat 10-7-es mérleget hozott össze és még a playoffba is bekukucskáltak. Ráadásul a csapat sztárjai – Derek Carr, Josh Jacobs és Maxx Crosby – mind kardoskodtak Bissacia mellett, de Davis úgy volt vele, hogy a többnyire vesztes Jack Del Rio-, és Jon Gruden-féle szezonok után teljesen új alapokra kell helyezni a csapatát.

Josh McDaniels, Mark Davis és Dave Ziegler első közös sajtótájékoztatójukon

Dave Ziegler kinevezése GM-nek előrevetítette a vezetőedző személyét, nem sokkal később, január 30-án pedig be is jelentették Josh McDaniels érkezését. A páros hozta magával az embereit is, többek között Mick Lombardit támadókoordinátornak. A Raiders ezzel elkötelezte magát a Patriot Way mellett, amit lehet a talán régimódi belichick-i szigorral is azonosítani, de Davis abban bízott, hogy a győztes kultúrát sikerült átköltöztetnie Vegasba.

Két és fél év és alig másfél szezon elteltével a projekt a földbe állt. November 1-jén történt meg a menesztés, de a hírek szerint a vezetőedző sorsa már öt nappal korábban eldőlt. A csütörtöki edzés előtt a Raiders egy össznépi meetinget tartott a tulajdonos, a teljes stáb és a játékosok részvételével, ahol minden érintett hosszú órákon át sorolta a McDaniels elleni sérelmeit. Már a megbeszélést is azért hívták össze, mert a játékosok egymásnak adták a kilincset Mark Davis irodájában, hogy a vezetőedzőre panaszkodjanak. Elmondásuk szerint McDaniels túlkorrigálta az edzéseket, a játékhívás hibáiért őket okolta, mindent mikromenedzselt és fölöslegesen hosszú megbeszéléseket tartott. A játékosok egy katartikus „kumbaya” meetingként (csapatépítő, ahol a munkatársak közötti harmónia megteremtése a cél) hivatkoztak a csütörtökre, Maxx Crosby szerint egyenesen ez volt karrierje legérzelmesebb és legőszintébb csapat-megbeszélése.

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
monthly
yearly
4,99 € (215 ₴)49,99 € (2150 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
monthly
yearly
7,99 € (350 ₴)79,99 € (3500 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
monthly
yearly
11,99 € (520 ₴)119,99 EUR (5200 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

1 Comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Tibor Cseh
Tibor Cseh
2023-12-10 12:58

“McDaniels alatt nem volt rosszabb a Raiders, mint a playoff-évben” Ez egy érdekes állítás.Az a csapat meg tudta a szoros meccseket nyerni,ez meg nem.Ez már önmagában elég nagy különbség.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x