Connect with us

Minden ami NFL

Az arrogáns zsarnok, akiből soha nem lesz újra főedző – a Josh McDaniels-sztori

Josh McDaniels második és vélhetően utolsó esélyét puskázta el arra, hogy valóra váltsa álmát és sikeres vezetőedző legyen. A Raiders a nyolcadik hét után menesztette őt és az egész történetben a legkiábrándítóbb az, hogy McDaniels ugyanabba a hibába esett, mint egy évtizeddel korábban a Denver Broncosnál. És a legrosszabb, hogy az egészet csak és kizárólag magának köszönheti, mert bár lehet, hogy támadókoordinátornak átlag feletti, főedzőként és emberként kritikán aluli. 

A Lions ellen elszenvedett vereség másnapján Mark Davis, a Las Vegas Raiders tulajdonosa úgy érezte, hogy azonnali változtatásra van szükség: menesztette a vezetőedző Josh McDanielst és a GM Dave Zieglert is. 25 meccset élt meg a McDaniels-Ziegler féle rezsim, az idei 3-5-ös mérleget is beleszámolva egy nem túl acélos, 9-16-os győzelem-vereség arányt tudnak felmutatni ez idő alatt. Már ez is elég lenne a kirúgáshoz, de a mérleg csak hab volt a tortán: a páros gyakorlatilag minden fontos döntést elhibázott és abszolút nem tudtak összhangba kerülni a játékosokkal, sőt McDaniels az utolsó napjaira teljesen elveszítette az öltözőt. Megint.

“Chandler Jonesnak mentális zavara lehet, de így is van esélye, hogy teljes életet éljen”

Vegasba költözik a Patriot Way

Nem véletlenül kezelem egy csapatként McDanielst és Zieglert, ugyanis korábbról nyolc éven keresztül dolgoztak együtt a Patriots kötelékében. Előbbi támadókoordinátorként és az irányító edzőként, Ziegler pedig többnyire a személyzetért felelős vezetőként dolgozott New Englandben – ahogyan néhány hete kéz a kézben repültek, ugyanúgy érkeztek a Las Vegas Raidershöz.

Mark Davis a 2021-es szezon után úgy döntött, hogy kipucolja a házat: menesztette a GM Mike Mayockot és az ideiglenes vezetőedző Rich Bisaccia sem kapta meg a hosszú távú bizalmat annak ellenére sem, hogy a csapat 10-7-es mérleget hozott össze és még a playoffba is bekukucskáltak. Ráadásul a csapat sztárjai – Derek Carr, Josh Jacobs és Maxx Crosby – mind kardoskodtak Bissacia mellett, de Davis úgy volt vele, hogy a többnyire vesztes Jack Del Rio-, és Jon Gruden-féle szezonok után teljesen új alapokra kell helyezni a csapatát.

Josh McDaniels, Mark Davis és Dave Ziegler első közös sajtótájékoztatójukon

Dave Ziegler kinevezése GM-nek előrevetítette a vezetőedző személyét, nem sokkal később, január 30-án pedig be is jelentették Josh McDaniels érkezését. A páros hozta magával az embereit is, többek között Mick Lombardit támadókoordinátornak. A Raiders ezzel elkötelezte magát a Patriot Way mellett, amit lehet a talán régimódi belichick-i szigorral is azonosítani, de Davis abban bízott, hogy a győztes kultúrát sikerült átköltöztetnie Vegasba.

Két és fél év és alig másfél szezon elteltével a projekt a földbe állt. November 1-jén történt meg a menesztés, de a hírek szerint a vezetőedző sorsa már öt nappal korábban eldőlt. A csütörtöki edzés előtt a Raiders egy össznépi meetinget tartott a tulajdonos, a teljes stáb és a játékosok részvételével, ahol minden érintett hosszú órákon át sorolta a McDaniels elleni sérelmeit. Már a megbeszélést is azért hívták össze, mert a játékosok egymásnak adták a kilincset Mark Davis irodájában, hogy a vezetőedzőre panaszkodjanak. Elmondásuk szerint McDaniels túlkorrigálta az edzéseket, a játékhívás hibáiért őket okolta, mindent mikromenedzselt és fölöslegesen hosszú megbeszéléseket tartott. A játékosok egy katartikus „kumbaya” meetingként (csapatépítő, ahol a munkatársak közötti harmónia megteremtése a cél) hivatkoztak a csütörtökre, Maxx Crosby szerint egyenesen ez volt karrierje legérzelmesebb és legőszintébb csapat-megbeszélése.

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
1990 HUF19 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
2990 HUF29 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
havonta
évente
4490 HUF44 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!