Connect with us

Hír

BREAKING: Mike McCarthy marad a Cowboys főedzője

A legtöbben arra számítottak a Packers elleni csúnya vereség után, hogy Jerry Jones ki fogja rúgni a főedző Mike McCarthyt, azonban Adam Schefter arról számolt be az éjszaka folyamán, hogy ez nem fog megtörténni, McCarthy megtarthatja állását (majd ezt Jerry Jones is megerősítette egy közleményben).

McCarthy így szerződése ötödik, egyben utolsó évébe lép. Könnyen lehet, hogy ez volt a fő ok a döntés mögött, ugyanis Jones ugyanígy járt el Jason Garrettel is: sokan várták a kirúgását korábban, végül hagyta, hogy kitöltse a szerződését, majd nem hosszabbított vele. Ez tűnik a legvalószínűbb forgatókönyvnek jelen esetben is.

McCarthy egyébként az utóbbi három évben egyaránt 12-12 győzelmet tudott felmutatni az alapszakaszban, Jones pedig ki is emelte a közleményében, hogy neki van a legnagyobb győzelmi százaléka a Cowboys történetében (42-25-ös mérleg, az utóbbi három évben két csoportgyőzelem). Mondjuk azt kifelejtette, hogy a rájátszásban nem sikerült a divíziós körön túljutni, idén ráadásul a wild cardon pottyantak ki egy hetedik kiemelt ellenében. McCarthy az első edző az NFL történetében, aki három egymást követő évben 12+ győzelmet szerzett, de egyszer sem jutott el a konferenciadöntőig.

Az egyébként érdekes összehasonlítási alap, hogy McCarthy karrierje során 167-102-2-es mérleget tud felmutatni az alapszakaszban és 11-11-et a rájátszásban egy Super Bowl győzelemmel, míg Mike Tomlinnál ezek a számok 173-100-2 az alapszakaszban, 8-10 a rájátszásban egy Super Bowl győzelemmel.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!