Connect with us

Minden ami NFL

Challenge: A Stafford-Goff cserével mindenki nyert

Bő két éve január utolsó napján robbant a bomba: Matt Staffordot megszerezte a Rams két első körös és egy harmadik körös pickért, valamint az irányító Jared Goffért cserébe. A trade pillanatában a négy érintettből (Lions, Rams, Stafford, Goff) kettővel kapcsolatban nagyon pozitív, egy esetében pedig elégedett voltam, míg az utolsó delikvens nagyon megszívta. 2023 decemberében azonban kijelenthetjük, hogy mindenki nyert és nem kicsit.

A cserének annak idején bőven voltak előzményei. Az újabb pocsék szezon és az újabb rebuild réme miatt Matt Stafford hivatalosan is cserét kért a Lionstől, amit a csapat hajlandó is volt teljesíteni, így megindulhatott a partnerkeresés. Eközben Sean McVaynek és Les Sneadnek annyira elege lett már Jared Goffból, hogy inkább egy draftolatlan újoncot preferáltak a korábbi 1/1-es, évi 33 milliós fizetéssel rendelkező irányító helyett, vagyis várható volt, hogy a csapat aktív lesz a QB-piacon. A helyzet viszont nem volt egyszerű, Goff túl sokat keresett és még mindig bőven volt garantált tartalom a szerződéséből, így Stafford megszerzése előtt valakire előbbit rá kellett sózni.

Verheti a falba a fejét a Rams Jared Goff új szerződése miatt

Azt valószínűleg soha nem tudjuk meg, mi volt a Lions eredeti terve: tényleg látták a potenciált Goffban vagy csak akartak egy bridge irányítót egy-két évre, míg kialakítják a győztes kultúrát és találnak egy fiatal franchise QB-t. Így vagy úgy, a Detroit két első- és harmadik körös cetliért hajlandó volt megválni Staffordtól és átvállalni Goffot a fizetésével együtt. (Egyes riportok szerint többen is érdeklődtek a Rams irányítója iránt, akár egy második kört is hajlandóak lettek volna érte adni és a Lions is sokra tartotta).

Matthew Stafford a fellegekben – eredeti értékelés: A+

Az akkor 33 éves Stafford mindenképp olyan csapathoz akart igazolni, amellyel Super Bowlért küzdhet, illetve az sem volt hátrány, ha az a franchise melegebb régióban játszik. A Rams minden kitételnek megfelelt.

Mivel Andrew Whitworth visszatért még egy szezonra, így egy passzblokkolásban is jó támadófal volt előtte, a skill személyzet is nagyon jól nézett ki Cam Akersszel, Robert Woodsszal, Cooper Kuppal és Tyler Higbeevel, Sean McVayről pedig mindenki tudta, hogy egy zseni. Emellett a védelem is tele volt sztárokkal, Los Angeles meg összehasonlíthatatlan Detroittal – Stafford már a csere pillanatában megütötte a jackpotot.

Így nyerte meg a Rams a Super Bowlt – Offense

A többi pedig történelem. Stafford kicsit inkonzisztensen játszotta végig az alapszakaszt, de összességében top 5 közeli teljesítményt nyújtva 12-5-ös mérleggel végzett a Ramsszel és karrierje során először csoportgyőztesnek mondhatta magát. A rájátszás első körében aztán agyonütötték a Cardinalst, majd három meccsen háromszor is game winning drive-ot vezetve kiejtették a Bucst, a 49erst, majd a Super Bowlon sikerült a Bengalst is két vállra fektetni (minden idők talán legnagyszerűbb no look passzával).

Stafford a szezont a rájátszással együtt 6074 yarddal és 50 TD-vel fejezte be, majd kapott egy 4 éves, 160 millió dolláros szerződést. Szakmai és anyagi siker együtt, álmodni sem lehetett ennél jobbat. Ugyan a 2022-es idénye sérülés miatt nem volt az igazi, de idén ismét egészséges és top 5-ös szinten teljesít, a csapat is elég jó, így ha a teste bírja, még akár 2-3 évig a legmagasabb szinten űzheti és élvezheti a futballt. Értékelés: A+

A Rams all int mondott – eredeti értékelés: A-

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
1990 HUF19 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
2990 HUF29 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
havonta
évente
4490 HUF44 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!