Connect with us

Összefoglaló

Még nem dőlt el egyik déli csoport sem!

A Buccaneers egy győzelemmel bebiztosíthatta volna a csoportgyőzelmét, azonban az NFC South-t nem lehet csak úgy lezárni, úgyhogy a Saints simán megverte Mayfieldéket, így az utolsó körre marad a döntés. Az AFC déli csoportját sem lehet csak úgy megnyerni az utolsó előtti fordulóban, mind a három jelentkező nyerni tudott, így itt is az utolsó körre marad a döntés. Izgalmas 18. forduló lesz délen!

New Orleans Saints @ Tampa Bay Buccaneers 23-13

A Bucs egy győzelemmel megnyerhette volna az NFC South-t, bebiztosítva ezzel a rájátszást, míg a Saintsnek mindenképpen győznie kellett, ha életben akarta tartani a PO-reményeket. Az esélyek a hazaiak mellett szóltak, ehhez képest az első 45 percben még pontot sem sikerült szerezni és konkrétan minden elromlott, ami csak elromolhatott. Ritka balszerencsés volt a Bucs, így egy korrekt teljesítmény is elég volt a Saintstől a győzelemhez.

Vannak meccsek, amikor semmi nem sikerül, elég csak megnézni a fenti videót, amikor egy TD-, de minimum hatalmas játék helyett fumble lett egy zseniális játék vége. De volt fumble-je Rachaad White-nak is egy pazar futás végén, Baker Mayfield két picket dobott (az egyik egy félreértés volt, a másik meg egy 50/50 labda), a védelem meg olyan vakon volt, hogy például 3&8-ra sikerült first downt engedni egy időégető futásból.

Eközben a Saints nem sem sok mindent csinál. Az meglepő volt, hogy az amúgy nem túl jó, Ryan Ramczyket is nélkülöző támadófal remekül védte Carrt, miközben a védőfal szétszedte a Bucs OL-t, de összességében nem volt egy impresszív teljesítmény. Viszont ami nem sikerült a Bucsnak, az kivétel nélkül a Saintsnek:

A tight end Juwan Johnson félelmetes volt, nyolc elkapásból 90 yardot és egy TD-t szerzett, ráadásul olyan bravúrokat mutatott be, hogy még mindig keresem az állam. Taysom Hillnek is volt egy szép elkapott hatpontosa, és ezzel nagyjából ki is merült minden pozitívum a New Orleans-i offense részéről. A futójáték nem működött, a négy turnoverből csak három pontot sikerült szerezni, ellenben volt négy 3&outja és még két másik puntja. A védelem mondjuk nagyon jól teljesített.

A Bucs részéről a támadófal meglepően gyengén játszott, Mayfield folyamatosan nyomás alatt volt, de ennek ellenére nem játszott vészesen rosszul. A két turnovere persze nem segített, de több elit passzt is eleresztett és mindent figyelembe véve még mindig vele volt a legkisebb gond. A vereség persze nem jött jól, de elég legyőzni a Pantherst a csoportgyőzelemért, amit az eddigiek alapján szinte lehetetlen nem kivitelezni.

(renningan)

Las Vegas Raiders @ Indianapolis Colts 20-23

A Raiders vendégjátéka Indianapolisban az AFC rájátszás helyekért folytatott küzdelemben egy fontos mérkőzés volt. A Raidersnek mindenképp nyernie kellett, ha még reménykedni akart. Nem így indult a mérkőzés, a Colts rögtön az első drive-ból nem egész három perc alatt végig ért a pályán, közte egy 50 yardos Josh Downs elkapással, a touchdownt végül Jonathan Taylor szerezte meg. A Raiders első támadása már korántsem volt ilyen zökkenőmentes, háromszor is egy harmadik és hosszú játékot kellett volna megoldaniuk, ez kétszer még sikerült, de harmadszorra már megállították őket, így meg kellett elégedniük a mezőnygóllal. Ezek után elindulhatott a punt háború, de a félidő vége előtt a Colts még összerakott egy újabb alig több mint három perces drive-ot, Alec Pierce 58 yardos elkapása után örülhettek TD-nek. A Raiders oldalán a punt egység mindenképp dicséretet érdemel, hiszen a Colts négy alkalommal is saját 10 yardosán belülről volt kénytelen indítani a támadást. A félidőre így végül 14-3-as hazai előnnyel mehettek a csapatok.

Ha az első félidőben dicsértük a Raiders punt egységét, a Colts special teamet már inkább negatív dolog miatt kell megemlíteni. A Raiders támadóit a második félidő első drive-jában már sikerült megállítani, de EJ Speed a labda helyett AJ Cole-t érte el, így folytathatták a vendégek a támadását. Ezt a hibát ki is használták Davante Adams első touchdownjával négy pontra megközelítették az Indianapolist. A Colts támadóinak is voltak válaszai, a következő három támadásukból mindegyik alkalommal három pontot tudtak felírni a táblára. A harmadik volt a legfontosabb, 20-13-as állásnál Matt Gay 50 yardról kihagyta, de offside-ot fújtak a védelemre és 45-ről már a póznák közé helyezte a labdát Gay, így két labdabirtoklásra növelve az előnyt három perccel a vége előtt. Hogy mennyire lehet fájó a szabálytalanság, azt mi sem mutatja jobban, hogy ha az nincs, akkor 20-20 lett volna az eredményjelzőn, mert a következő drive-ból egy újabb Davante Adams TD született. A szabálytalanság viszont megtörtént, így 23-20-ra vezetett a Colts és a végeredmény is ez lett a sikertelen onside kick után.

Statisztikára ránézve Minshew most a jobbik arcát mutatta, 224 passzolt yarddal 65%-os pontosság mellett két touchdown és eladott labda nélkül zárta a mérkőzést. Az első félidő két pontszerző drive-jában két nagyon szép hosszú passza volt, amiknek a végén TD lett az eredmény. Futásban Jonathan Taylor 96 yardig jutott, míg a negyedik negyedben lehetőséget kapó Trey Sermon ismét élt a lehetősséggel és öt futásból 32 yardot szerzett földön. Elkapóknál Alec Pierce-nek és Josh Downsnak volt egy-egy nagy játéka, de legtöbbször a visszatérő Michael Pittmant kereste Minshew, aki öt elkapásból jutott el 46 yardig. A védelem az idei szezonban a múlt hét után újra nem szerzett labdát, pedig előtte egy hosszú sorozatuk volt ebben a tekintetben. Amit kellett megtették, a mérkőzés nagy részében szépen fogták a Raiders támadóit, főleg az első félidőben, amikor az előnyt kialakították.

A másik oldalra áttérve Aidan O’Connell 47 alkalommal indította el a levegőben a labdát, amiből 30 sikeres volt 299 yardért és ő is két touchdownnal, valamint eladott labda nélkül zárt. A hiányzó Josh Jacobst pótlása is jól sikerült Zamir White révén, aki 71 futott- és 35 elkapott yarddal zárt. Az elkapóknál mindenképpen ki kell emelni a két TD-t szerző Davante Adamst, aki végül 126 yarddal zárt 13 elkapásból. A védelemről itt is ugyanaz mondható el, szerzett labda nélkül zárták a mérkőzést, és az első félidőben a nehéz helyzetből induló Coltsot szépen megfogták többször. Az egységből itt is hiányzott a plusz, ami ahhoz kellett volna, hogy a maguk oldalára tudják fordítani a mérkőzést.

Vereségével a Raiders már biztosan nem lesz ott a rájátszásban, míg az utolsó körben a Colts egy ki-ki meccset játszik a csoport rivális Houston Texansszal, ahol eldöntik ki megy a rájátszásba. Az a mérkőzés a Jaguars Titans elleni veresége esetén a csoportgyőzelemről is dönthet.

(kronikk)

Tennessee Titans @ Houston Texans 3 – 26

Izgalmas csoportrangadónak indult két újonc irányítóval, de a meccs már gyakorlatilag már az első félidőben véget ért.
A Texansba visszatért CJ Stroud és ugyan nem égett ugyanazon a hőfokon mint a kiválása előtt, nem is volt feltétlen szükség rá. A Texans három labdabirtoklás után már 20-0-ra vezetett, hiszen két field goal és egy touchdown mellett a védelem is visszavitt egy hatpontost.

A Brevin Jordan touchdown utáni első playben jött a védő TD, ami az amúgy is eldőlni látszó meccs végére végleg pontot tett.

Will Levis ugyanis belesérült Jerry Hughes sackjébe és nem is tudott visszatérni a pályára. Az csak hab volt a tortán, hogy az irányító kezéből kieső labdát Sheldon Rankins vissza is vitte touchdownra. A Titans támadófal azonban egész meccsen szenvedett. A TD-t szerző Rankins is megcsinált több játékot a backfielden, a napot azonban Will Anderson nyerte – aki ugyancsak sérülés után most volt újra pályán újra –, aki kétszer is sackelte a visszatérő Tannehillt. Ráadásul egymás utáni két playben sikerült megvernie a vendég fal talán legrosszabb játékosát, Andre Dillardot – akit le is cseréltek később, hiába a nagy offseason szerződése.

A megsérült Levis helyét tehát “visszavette” Ryan Tannehill, aki ugyan rosszul nem játszott. Nem adta el a labdát, sőt elég pontosan is passzolt, folyamatos előrehaladást és pontokat vele se tudott összerakni a Titans. Az irányítónak időt, a futójátéknak folyosókat nem tudtak adni a blokkolók, így végül 200 yard alatt maradt a támadósor. A túloldalon Stroud 200 yard fölé ment és volt több szép labdája, de mindössze egy touchdownt dobott. A futójáték jól nézett ki, különösen Devin Singletaryvel, aki 5-ös átlaggal dolgozott. A meccshez azonban nem is kellett igazán több. A 20-3-as félidei állás már csak két field goal miatt módosult.

A Texans ezzel életben tartotta a playoff álmait és ha jövő héten nyerni tudnak a Colts ellen, be is biztosítják a helyüket.

(alatriste)

Carolina Panthers @ Jacksonville Jaguars 0-26

A Panthersnek tét nélküli volt a találkozó (csak a Bears izgulhatott, egy vereséggel ugyanis biztossá vált az 1/1-es pick), a Jaguars viszont szinte az életéért küzdött, de a csereirányító CJ Beatharddel. Ehhez képest egy nagyon egyoldalú és unalmas meccs lett ebből.

A Panthers polcokkal rosszabb, mint bármelyik csapat a ligában. A támadófal hulladék: futásblokkolás nulla, de cserébe engedett hat sacket és számolatlan nyomást. Josh Allen az elmúlt három fordulóban nem szerzett sacket, most viszont három zsákolást is bemutatott, de még Travon Walker is jegyzett két sacket, ami a legtöbb volt rövid profi pályafutása során egyetlen meccsen.

Mindezt kiegészítve a gyenge skill személyzettel (Adam Thielen rutinból még jó, de már ő is öreg, a többiek szót sem érdemelnek) és egy alapból Zach Wilson-i szinthez konvergáló Bryce Younggal nem meglepő, hogy az offense 124 nettó yardra volt csak képes. Emellett a védelem is teljes csődöt mondott, kis túlzással több volt az elrontott szerelés, mint a sikeres tackle. Ez főleg Travis Etienne-nek jött jól, a Jaguars futója 102 yardot és két TD-t jegyzett a földön mindössze 16 futásból, az offense pedig összesen 155 yardot termelt a földön.

CJ Beathardnek így nem sok mindent kellett csinálnia, nagyobb hiba nélkül lemenedzselte a találkozót. A meccs legemlékezetesebb pillanata így az volt, amikor a Panthers tulajdonosa frusztráltságában megpróbálta valamilyen itallal leönteni az egyik Jaguars szurkolót.

(renningan)

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!