Connect with us

Hír

Nem csak Kansas Cityben, Buffalóban is cudar időjárás várható

Nem csak a Chiefs-Dolphinson lehet nagyon cudar időjárás a wild card meccsek alatt. Kansas Cityben ugyebár -20 Celsius-fok is lehet, ráadásul hőérzettel ez -30 alá is eshet. Azonban Buffalóban is elég komoly időjárási viszonyok lesznek, az előrejelzés pedig egyre rosszabbodik.

New York állam kormányzója szükségállapotot is elrendelt pénteken több megyére is a hideg, a szél és a havazás miatt, ami szombaton éri el a térséget. Itt nem a hőmérséklettel lesz a nagy probléma, az csak éppen mínuszba megy majd, ellenben a hatalmas szél szinte biztos (az 50 km/h-s szél simán elképzelhető és akár 80 km/h-s széllökések is benne vannak a pakliban), és elég nagy havazásra is kilátás van.

Ekkora széllökéseket legutóbb azon a bizonyos Bills-Patriotson láttunk, amikor Mac Jonesnak mindössze három passzkísérlete volt a mérkőzésen. Ami a havat illeti, hasonló úgynevezett “Lake Effect” jelenség várható, mint ami miatt pár éve nem tudták lejátszani Buffalóban a Browns elleni találkozót, amit át kellett tenni Detroitba. Egyes előrejelzések szerint szombat estére 30 centi hó is eshet bizonyos részeken, és ez vasárnap és hétfőn is folytatódhat (a meccset magyar idő szerint vasárnap 19 órakor kezdik).

Ez extrém esetben a meccs megrendezhetőségét is veszélyeztetheti, bár az NFL-nél egyelőre nem különösebben készülnek erre az eshetőségre. Mindenesetre a szurkolók mérkőzésre való kijutása is megkérdőjeleződhet. Azt azért tegyük hozzá, hogy a hatalmas szél és a “Lake Effect” vihar sajátossága, hogy egyes területeket totálisan hó alá boríthat, míg pár kilométerrel arrébb jóval enyhébb körülmények lehetnek.

A Billsnél már kitettek egy felhívást, hogy 20 dolláros órabérért várják az embereket havat lapátolni szombat estére és éjszakára.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!