Connect with us

Érdekességek

Történelmi a Lions idei 2023-as szezonja

A Lions története során először nyerte meg az NFC North-t, tette mindezt 12 győzelmet szerezve, ami a legtöbb a franchise történetében egy alapszakaszban. Ez pedig nem sikerült volna az elit támadók nélkül, akik közül többen történelmi teljesítményt tettek le az asztalra.

Kezdjük a sort az elkapó Amon-Ra St. Brownnal, akinek idén kilenc 100+ yardos meccse volt, amivel vezette a ligát és az első Lions-játékos Calvin Johnson óta (2012), aki ezt elmondhatja magáról. Ennél is jobb volt a két futó, Jahmyr Gibbs és David Montgomery teljesítménye, akik egyaránt 10+ futott TD-t és 1000+ scrimmage yardot szereztek – ilyenre korábban két csapattárstól még soha nem volt példa az NFL történetében. Az újonc Sam Laporta pedig 86 elkapással megdöntötte Keith Jackson (81) 1988-as rekordját és mostantól ő a valaha volt legtöbb elkapással rendelkező rookie tight end. Emellett ő lett a harmadik Mike Ditka és Rob Gronkowski után, akinek sikerült 10+ TD-t szereznie. És ha már itt tartunk: LaPorta és Gibbs az első újonc páros valaha, akik csapattársakként 10+ TD-vel kezdték a karrierjüket.

És hogy a védők se maradjanak ki. Aidan Hutchinson az első játékos Bryce Paup (1994-95) óta, aki bármelyik két egymás utáni idényében legalább 20 sacket és négy INT-t jegyzett. Ami a félelmetes ebben, hogy a Lions korábbi 1/2-ese mindezt karrierje első két évében érte el.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!