Connect with us

Hír

Visszavonul a legendás Nick Saban

A 72 éves Pete Carroll után visszavonul a 72 éves Nick Saban is. A szakembernek ugyan az NFL-ben nem sok babér termett, de egyetemi szinten nem sok nála sikeresebb főedző volt a történelem során.

Saban 1973-ban kezdett edzősködni. Első komoly megbízását a Toledo egyetemtől kapta 1990-ben, ahol főedzőként dolgozott egy évig, majd elment Bill Belichick keze alá dolgozni védőkoordinátorként a Brownshoz. 1995-ben a Michigan State főedzője lett, majd 2000-ben átvette az LSU irányítását és négy évvel később megnyerte élete első bajnoki győzelmét.

2005-ben igent mondott a Dolphins hívására, de csúnya égés lett belőle, két év alatt csak 15-17-es mérlegre volt képes. A menesztése után aláírt az Alabamához, ahol egészen mostanáig edzősködött. Karrierje során 292-71-1-es mérleget ért el az egyetemen, az Alabama főedzőjeként hatszor nyert nemzeti bajnokságot, kilencszer SEC-t és 199-23-es győzelmi mutatóval büszkélkedhetett. Hétszeres egyetemi bajnokként és 19-12-es Bowl győzelmi mutatóval fejezi be a pályafutását.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2024 FK Media Group