Connect with us

Hír

A 49ersnél az edzőpálya minőségére panaszkodnak

A Super Bowl hetében a két csapat értelemszerűen külön edzőpályát használ. A Chiefs kapta a Raiders intézményeit, a 49ers pedig a Nevada Egyetem létesítményeit. A San Francisco játékosainak pedig nem igazán tetszik a pálya és panaszkodnak a minőségére, hogy túl puha, így sérülésveszélyesebb a kelleténél.

A UNLV-nek alapvetően műfüves pályája van, de a 49ers természetes füvön szokott és szeret edzeni, ráadásul mivel ilyen lesz a Super Bowl gyepe is, így értelemszerűen ilyenen akartak felkészülni. Ezért a műfűre az NFL csináltatott egy rendes gyep réteget, azonban a kettő közé nem tettek semmit, ami azt eredményezte, hogy puhább a borítás, mint kellene. Ráadásul Adam Schefter információi szerint csak múlt héten telepítették a gyepet, miközben az NFL általában elvárja, hogy ez decemberre meglegyen. A keménységi skálán az NFL-átlag 78, és semmi sincs 70 alatt. Ez az edzőpálya állítólag 50 valamennyit ért el ezen a skálán.

Állítólag John Lynch general manager külön elutazott korábban, hogy megnézze mi a helyzet, mert annyira aggódtak a pálya miatt a csapat ezzel foglalkozó szakemberei. Azért aggódnak különösen a csapatnál, mert állításuk szerint hasonló a helyzet, mint a MetLife stadionnál, aminek a műfüve elég sok áldozatot követelt az utóbbi években, köztük egyébként Nick Bosát is a 2020-as szezonban.

A 49ers megfontolta a lehetőségeit, de végül úgy döntöttek, hogy maradnak a helyükön, hogy ne kelljen változtatni a menetrendjükön egy költözéssel. Reméljük semmilyen sérülést nem szednek össze a játékosok az edzések során.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!