Connect with us

Minden ami NFL

A meg(nem?)érdemelt második esély – a Dan Quinn kinevezés

A Commanderst tavaly vásárolta meg az üzletember Josh Harris vezette csoport és már akkor tudni lehetett, hogy amennyiben nem történik isteni csoda, úgy Ron Rivera nem fog maradni a csapat élén. Végül nemhogy csoda nem történt, de a Commandersé lett az 1/2-es cetli, ami egyet jelent egy potenciális új franchise irányítóval. Ez ideális kiindulási pontnak tűnt az újrakezdéshez, de a sok ígéretes szakember helyett egy korábban már megbukott, védőoldali jelölt, a Cowboys defensive coordinator Dan Quinn lett a befutó.

Az 53 éves Quinn 1994-ben kezdett edzősködni az egyetemen, majd 2001-ben a 49ers révén bekerült az NFL-be. Folyamatosan fejlődve egyre jobb pozícióba küzdötte magát, mígnem 2013-ban kinevezték a Seahawks védőkoordinátornak. Seattle-ben ekkor olyan védők játszottak, mint Bobby Wagner, KJ Wright, Kam Chancellor, Richard Sherman és Earl Thomas, hogy csak a legnagyobb neveket említsük.

A legendás Legion of Boomot persze nem Quinn hozta létre, a Seahawks védelme már 2011-ben top 10-es volt, egy évvel később pedig a negyedik legkevesebb yardot és a legkevesebb pontot hozta Gus Bradley-vel. Azt ugyanakkor nem lehet elvenni a Commanders új főedzőjétől, hogy remek munkát végzett a védelem élén, sőt talán még sikerült is javítani is az egységen, ami egymás után két Super Bowl részvételben (és egy győzelemben) csúcsosodott ki.

Az évtized legjobb védelmei

A teljesség igénye nélkül a 2013-as Seahawks védelem engedte a legkevesebb pontot (14,4) passzolt yardot (2752), yard/passzt (5,3), passzolt first downt (156), futott TD-t (4) és a második legkevesebb passzolt TD-t (16), miközben a legtöbb INT-t szerezte (28). Egyedül a sackek terén nem volt kiemelkedő a csapat (44 – 8.), de ennyi hiányosság talán belefért, pláne hogy ezt a szintet sikerült 2014-ben is hozni.

Ezek után nem volt meglepő, hogy Quinn nagyon népszerű főedző-jelölt lett: 2015-ben ki is nevezték a Falcons élére. Utólag visszatekintve egyáltalán nem volt ez egy rossz döntés, ugyanis Quinn nemcsak, hogy rendbe hozta a védelmet, de kinevezte támadókoordinátornak Kyle Shanahant. Az első közös évük még nem volt tökéletes, de 2016-ban bejutottak a Super Bowlba, ahol 28-3-as előnyből sikerült kikapni a Patriotstól.

A lendület még egy szezonig kitartott, de Kyle Shanahan nélkül már nem ment a támadósornak, plusz a Legion of Boom által tökélyre fejlesztett Cover 3-ra épülő védelmeket is kezdték egyre inkább kiismerni. Quinn pedig nem tudott mit kezdeni a változással és a különböző kihívásokkal, így két negatív mérlegű szezon és egy 0-5-ös kezdés után még a 2020-as szezon közben kivágta őt a Falcons.

Nem volt viszont sokáig munkanélküli, ugyanis azonnal elvitte a Cowboys védőkoordinátornak. Az első idénye nem volt különösebben jó, de az elmúlt két szezonban kifejezetten jó védelmeket sikerült összeraknia – nem túlzás azt mondani, hogy ha megkésve is, de képes volt fejlődni és változtatni. Az azonban közel sem evidens, hogy ez ért egy újabb főedzői kinevezést.

Mit nyújthat Dan Quinn?

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
monthly
yearly
4,99 € (215 ₴)49,99 € (2150 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
monthly
yearly
7,99 € (350 ₴)79,99 € (3500 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
monthly
yearly
11,99 € (520 ₴)119,99 EUR (5200 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

1 Comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
garincsa
garincsa
2024-02-06 15:44

“Szerintem a legrosszabb idei főedző kinevezés az övé. Számomra olyan szinten anomália volt a dallasi védelem amilyet nem sűrűn látni. Kiscsapatokat lenulláztak, a nagy csapatok meg kitömték a védelmét. Félreértés ne essék nem akarom hogy rosszul süljön el a dolog Peters miatt, így szurkolok neki, de félek ez nagyon mellé fog menni ami az újonc QB karrierjébe is kerülhet.”

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x