Connect with us

Minden ami NFL

A meg(nem?)érdemelt második esély – a Dan Quinn kinevezés

A Commanderst tavaly vásárolta meg az üzletember Josh Harris vezette csoport és már akkor tudni lehetett, hogy amennyiben nem történik isteni csoda, úgy Ron Rivera nem fog maradni a csapat élén. Végül nemhogy csoda nem történt, de a Commandersé lett az 1/2-es cetli, ami egyet jelent egy potenciális új franchise irányítóval. Ez ideális kiindulási pontnak tűnt az újrakezdéshez, de a sok ígéretes szakember helyett egy korábban már megbukott, védőoldali jelölt, a Cowboys defensive coordinator Dan Quinn lett a befutó.

Az 53 éves Quinn 1994-ben kezdett edzősködni az egyetemen, majd 2001-ben a 49ers révén bekerült az NFL-be. Folyamatosan fejlődve egyre jobb pozícióba küzdötte magát, mígnem 2013-ban kinevezték a Seahawks védőkoordinátornak. Seattle-ben ekkor olyan védők játszottak, mint Bobby Wagner, KJ Wright, Kam Chancellor, Richard Sherman és Earl Thomas, hogy csak a legnagyobb neveket említsük.

A legendás Legion of Boomot persze nem Quinn hozta létre, a Seahawks védelme már 2011-ben top 10-es volt, egy évvel később pedig a negyedik legkevesebb yardot és a legkevesebb pontot hozta Gus Bradley-vel. Azt ugyanakkor nem lehet elvenni a Commanders új főedzőjétől, hogy remek munkát végzett a védelem élén, sőt talán még sikerült is javítani is az egységen, ami egymás után két Super Bowl részvételben (és egy győzelemben) csúcsosodott ki.

Az évtized legjobb védelmei

A teljesség igénye nélkül a 2013-as Seahawks védelem engedte a legkevesebb pontot (14,4) passzolt yardot (2752), yard/passzt (5,3), passzolt first downt (156), futott TD-t (4) és a második legkevesebb passzolt TD-t (16), miközben a legtöbb INT-t szerezte (28). Egyedül a sackek terén nem volt kiemelkedő a csapat (44 – 8.), de ennyi hiányosság talán belefért, pláne hogy ezt a szintet sikerült 2014-ben is hozni.

Ezek után nem volt meglepő, hogy Quinn nagyon népszerű főedző-jelölt lett: 2015-ben ki is nevezték a Falcons élére. Utólag visszatekintve egyáltalán nem volt ez egy rossz döntés, ugyanis Quinn nemcsak, hogy rendbe hozta a védelmet, de kinevezte támadókoordinátornak Kyle Shanahant. Az első közös évük még nem volt tökéletes, de 2016-ban bejutottak a Super Bowlba, ahol 28-3-as előnyből sikerült kikapni a Patriotstól.

A lendület még egy szezonig kitartott, de Kyle Shanahan nélkül már nem ment a támadósornak, plusz a Legion of Boom által tökélyre fejlesztett Cover 3-ra épülő védelmeket is kezdték egyre inkább kiismerni. Quinn pedig nem tudott mit kezdeni a változással és a különböző kihívásokkal, így két negatív mérlegű szezon és egy 0-5-ös kezdés után még a 2020-as szezon közben kivágta őt a Falcons.

Nem volt viszont sokáig munkanélküli, ugyanis azonnal elvitte a Cowboys védőkoordinátornak. Az első idénye nem volt különösebben jó, de az elmúlt két szezonban kifejezetten jó védelmeket sikerült összeraknia – nem túlzás azt mondani, hogy ha megkésve is, de képes volt fejlődni és változtatni. Az azonban közel sem evidens, hogy ez ért egy újabb főedzői kinevezést.

Mit nyújthat Dan Quinn?

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
5,5 USD55 USD
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
8,5 USD85 USD
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
havonta
évente
12,5 USD125 USD
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!