Connect with us

Minden ami NFL

Egy közülünk – a Jerod Mayo kinevezés

Magyarországon csak nagyon kevesen tudják elmondani magukról, hogy láttak Patriots meccset, ahol nem Bill Belichick volt a csapat HC-ja – még egy fél évig legalábbis. Minden idők legsikeresebb vezetőedzőjének nyomdokaiba lépni elég komoly kihívás lenne bárkinek, de Krafték a liga egyik legfiatalabb jelöltjére bízták a feladatot. Ő Jerod Mayo, akiről a játékosok azt nyilatkozták: “Egy közülünk”.

Patriots coach Jerod Mayo says 'everything under consideration' as new era begins | WBUR News

Minden a terv szerint alakult

Mayo egy ízig-vérig Patrióta. 2008-ban került a franchise kötelékébe a draft első körében, és 2015-ig szolgálta a csapatot, amikor a megannyi súlyos sérülés következtében visszavonult, de így is bajnoki gyűrűvel az ujján akaszthatta szögre a sisakot. Ezután előbb TV-s szakértőként élte mindennapjait, majd egy egészségügyi céghez került, ahol az üzleti életbe is belátást nyert. 2019-ben csábította “haza” Bill Belichick linebacker edzőnek, miután Brian Flores a Miami Dolphins vezetőedzője lett. Az ekkor 33 éves Mayo tehát nagyon hamar belekóstolhatott az edzősködésbe, és kiharcolta a jatékosok és főnökei elismerését is. Amióta megkapta az állást, a Patriots rendre top 10-es védelmi teljesítményt nyújtott, Belichick pedig egyre nagyobb szerepet szánt neki, amolyan “társ-koordinátorként” tartották számon (a Patriotsnál nem volt védőkoordinátor kinevezve).

Mayo nívója felfelé szárnyalt, ami felrakta őt a vezetőedzői térképre is. 2021-ben a Philadelphia Eagles kereste meg a megüresedett HC posztra, állítólag meggyőzte a Sasok képviselőit, de ők mindenképp támadó oldali edzőben gondolkodtak, majd ennek megfelelően Nick Sirianni lett a választásuk. Egy évvel később újabb megkeresések jöttek, a Denver Broncos és a Las Vegas Raiders is elhívta interjúra, és bár nem kapta meg egyik melót sem, ez felnyitotta a csapat szemét is, hogy előbb-utóbb elveszíthetik kiváló edzőjüket. Krafték ezt nem akarták hagyni, és 2023-ban meghosszabbították a szerződését, pont azelőtt, hogy a Carolina Panthers elhívta volna interjúra Mayót. Akkor még nem tudtuk, hogy ez a szerződés más dolgot is meghatározott a Patriots életében.

A front office ugyanis már ekkor őt látta Bill Belichick potenciális örökösének, és előszerződést kötöttek vele a főedzői posztra, kikerülve ezzel a jövőben kötelező interjús procedúrákat. Ennek az is előszele volt, hogy tavaly részt vett a támadókoordinátor-keresésben is, jelen volt az interjúkon és számított a véleménye, ami ritka egy pozíciós edzőnél. Mike Reiss, az ESPN Patriots insidere szerint azonban ezt a lépést nem 2024-re tartogatta Robert Kraft, hanem 2025-re, amikor Belichick szerződése is lejárt volna, csak a tündérmesébe belerondított a mögöttünk hagyott vállalhatatlan szezon, ami miatt menesztette vezetőedzőjét. A tulajdonos elkötelezettségét mutatja, hogy a megállapodás alól akkor sem tért el, amikor Mike Vrabel is elérhetővé vált, akit már majdnem mindenki összeboronált a Patriotsszal, vagyis amiket tudunk az alapján ez igenis egy tervszerű kinevezés volt.

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
monthly
yearly
4,99 € (215 ₴)49,99 € (2150 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
monthly
yearly
7,99 € (350 ₴)79,99 € (3500 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
monthly
yearly
11,99 € (520 ₴)119,99 EUR (5200 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

2 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
garincsa
garincsa
2024-02-03 21:10

BOB melyik egyetemre ment és milyen pozícióra nevezték ki?

chester
chester
Reply to  garincsa
2024-02-03 23:39

Ohio State, OC

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x