Connect with us

Minden ami NFL

Egy közülünk – a Jerod Mayo kinevezés

Magyarországon csak nagyon kevesen tudják elmondani magukról, hogy láttak Patriots meccset, ahol nem Bill Belichick volt a csapat HC-ja – még egy fél évig legalábbis. Minden idők legsikeresebb vezetőedzőjének nyomdokaiba lépni elég komoly kihívás lenne bárkinek, de Krafték a liga egyik legfiatalabb jelöltjére bízták a feladatot. Ő Jerod Mayo, akiről a játékosok azt nyilatkozták: “Egy közülünk”.

Patriots coach Jerod Mayo says 'everything under consideration' as new era begins | WBUR News

Minden a terv szerint alakult

Mayo egy ízig-vérig Patrióta. 2008-ban került a franchise kötelékébe a draft első körében, és 2015-ig szolgálta a csapatot, amikor a megannyi súlyos sérülés következtében visszavonult, de így is bajnoki gyűrűvel az ujján akaszthatta szögre a sisakot. Ezután előbb TV-s szakértőként élte mindennapjait, majd egy egészségügyi céghez került, ahol az üzleti életbe is belátást nyert. 2019-ben csábította “haza” Bill Belichick linebacker edzőnek, miután Brian Flores a Miami Dolphins vezetőedzője lett. Az ekkor 33 éves Mayo tehát nagyon hamar belekóstolhatott az edzősködésbe, és kiharcolta a jatékosok és főnökei elismerését is. Amióta megkapta az állást, a Patriots rendre top 10-es védelmi teljesítményt nyújtott, Belichick pedig egyre nagyobb szerepet szánt neki, amolyan “társ-koordinátorként” tartották számon (a Patriotsnál nem volt védőkoordinátor kinevezve).

Mayo nívója felfelé szárnyalt, ami felrakta őt a vezetőedzői térképre is. 2021-ben a Philadelphia Eagles kereste meg a megüresedett HC posztra, állítólag meggyőzte a Sasok képviselőit, de ők mindenképp támadó oldali edzőben gondolkodtak, majd ennek megfelelően Nick Sirianni lett a választásuk. Egy évvel később újabb megkeresések jöttek, a Denver Broncos és a Las Vegas Raiders is elhívta interjúra, és bár nem kapta meg egyik melót sem, ez felnyitotta a csapat szemét is, hogy előbb-utóbb elveszíthetik kiváló edzőjüket. Krafték ezt nem akarták hagyni, és 2023-ban meghosszabbították a szerződését, pont azelőtt, hogy a Carolina Panthers elhívta volna interjúra Mayót. Akkor még nem tudtuk, hogy ez a szerződés más dolgot is meghatározott a Patriots életében.

A front office ugyanis már ekkor őt látta Bill Belichick potenciális örökösének, és előszerződést kötöttek vele a főedzői posztra, kikerülve ezzel a jövőben kötelező interjús procedúrákat. Ennek az is előszele volt, hogy tavaly részt vett a támadókoordinátor-keresésben is, jelen volt az interjúkon és számított a véleménye, ami ritka egy pozíciós edzőnél. Mike Reiss, az ESPN Patriots insidere szerint azonban ezt a lépést nem 2024-re tartogatta Robert Kraft, hanem 2025-re, amikor Belichick szerződése is lejárt volna, csak a tündérmesébe belerondított a mögöttünk hagyott vállalhatatlan szezon, ami miatt menesztette vezetőedzőjét. A tulajdonos elkötelezettségét mutatja, hogy a megállapodás alól akkor sem tért el, amikor Mike Vrabel is elérhetővé vált, akit már majdnem mindenki összeboronált a Patriotsszal, vagyis amiket tudunk az alapján ez igenis egy tervszerű kinevezés volt.

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
1990 HUF19 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
2990 HUF29 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
havonta
évente
4490 HUF44 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!