Connect with us

Hír

Felsőbb utasításra rúgták ki a Browns támadókoordinátorát

Sokakat meglepetésként ért, hogy a Browns kirúgta a támadókoordinátor Alex Van Peltet (plusz a futóedzőt és a tight end-edzőt is), hiszen a csapat úgy nyert 11 meccset és jutott rájátszásba, hogy kiesett a kezdő irányító, a kezdő futó és a két kezdő (meg a két csere) tackle is, ami azért jelentősen megnehezíti az edzői stáb dolgát. És Joe Flaccóból sikerült elég jó teljesítményt kihozni.

Albert Breer számolt be az okokról most a Super Bowl hetében. Elmondása szerint nem a főedző Kevin Stefanski, hanem a tulajdonos Jimmy Haslam és a stratégiai főnök (korábbi GM, korábbi Moneyball-guru) Paul DePodesta hozta meg ezt a döntést, méghozzá azért, mert frusztráltak voltak azzal, hogy Deshaun Watson fejlődése nem halad a várakozásoknak megfelelően.

Breer hozzáteszi, hogy szerinte Haslam és DePodesta nem volt tisztában azzal, hogy Van Peltnek mekkora szerepe is van a csapatnál és az öltözőben. Mivel Stefanski nem a legjobb társasági ember, így sokszor Van Pelt volt az az ember, aki összetartotta a csapatot, gyakorlatilag közvetítő volt a főedző és a játékosok, vagy épp az edzői stáb többi része közt. Egyesek úgy fogalmaztak, hogy ő tartotta össze az egészet.

A végül New Englandben koordinátori állást kapó Van Pelt helyére a Billstől kirúgott Ken Dorsey-t nevezték ki Clevelandben. Meglátjuk neki sikerül-e Watsont egy magasabb szintre juttatni, illetve hogy az öltöző csorbát szenved-e a koordinátor-cserétől. Ha jönnek majd a győzelmek, akkor ez az egész senki sem fog érdekelni, azonban ha a Browns visszaesik, akkor érdemes lesz visszatekinteni erre a hírre.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!