Connect with us

Hír

Patrick Mahomes a Super Bowl MVP-je

Nem csak a Chiefs, hanem Patrick Mahomes is címet védett, ugyanis zsinórban a második, összességében a harmadik gyűrűje mellé megszerezte zsinórban a második, összességében a harmadik Super Bowl MVP címét is. Ebben a kategóriában címet védeni előtte csak két játékos volt képes: Bart Starr az első és a második Super Bowlon, illetve Terry Bradshaw a 13-14. nagydöntőn.

Mahomes 46 passzt indított el a meccsen, ebből 34 volt sikeres (73,9%) 333 yardért, 2 touchdownért és egy 1 interceptionért, emellett volt még 66 futott yardja is több nagyon fontos first downnal. A mérkőzésen az utolsó négy támadásának mindegyikéből pontszerzéshez juttatta csapatát, ebből kétszer TD lett (köztük a meccset megnyerő), de a két mezőnygólnál is elmasírozott az ellenfél 10 yardosáig.

Amikor igazán kellett tehát, akkor mindig pontokat tudott feltenni, így pedig megint 10+ pontos hátrányból tudott fordítani egy Super Bowlon.

Zsinórban három Super Bowl MVP-re egyébként még soha senki nem volt képes, a 2024-es szezonban Mahomes ezt próbálja majd megtenni.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!