Connect with us

Hír

Transition taget tehet Xavier McKinney-re a Giants

Egy éve még úgy tűnt, hogy a Giants nem ragaszkodik az egészségesen kiváló, de folyamatosan sérült Xavier McKinney-hez. A 24 éves safety azonban nemcsak egészséges tudott maradni az újonc szerződésének utolsó évében, de lehozott egy elit közeli szezont, így pedig a csapat is átértékelte a helyzetet. A New York Post információi szerint a Giants megpróbál hosszabbítani a védővel, de ha ez nem sikerül, akkor transition taget tehet rá.

Így szívathatnak a transition taggel

McKinney 2020-ban a Giants 2/36-osaként került a ligába. Egészségesen egy átlagon felüli játékos, futás ellen és coverage-ben is megállja a helyét, de karrierje első három éve alatt csak 32 meccsen lépett pályára és mindössze egyetlen idényében volt legalább 700 snapet a pályán (két éve például azért hagyta ki a fél szezont, mert egy quad balesetben eltörte a karját a csapat bye weekje alatt). Tavaly viszont 1000+ snapen volt a pályán, Pro Bowler szinten teljesített, így nem lenne butaság megtartani.

Erre opció lehet a transition tag, ami kicsivel olcsóbb, mint a franchise tag, McKinney esetében 13,9 millió lenne 16,2 millió dollár helyett (a Giantsnek jelenleg effektíve csak 11,6 millió dollár helye van a fizetési plafon alatt). A nem-exkluzív franchise taghez hasonlóan a játékos tárgyalhat más csapatokkal, amit a volt csapata matchelhet/tarthat. Ám, ha jelen esetben a Giants nem tartja az ajánlatot, akkor nemcsak, hogy elveszíti a védőt, de még kompenzációs pickeket sem kapnak cserébe, szóval eléggé kockázatos a dolog.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!