Connect with us

Hír

A 49ers megpróbálta elhappolni Spagnuolót a Chiefstől

Ha nem tudod legyőzni őket, happold el a sztár védőkoordinátoruk? Ez lehetett a 49ers gondolkodása, ugyanis Steve Wilks menesztése utána Kyle Shanahanék megpróbálták megszerezni Steve Spagnuolót a Chiefstől, akitől öt éven belül kétszer kaptak ki a Super Bowlon – írja az ESPN és a TheAthletic is.

Elsőre furán hangozhat a dolog, hiszen ugyanolyan szintű állásra nem lehet csak úgy elvinni egy edzőt egy másik csapatból, csak ha előléptetésről van szó, azonban Spagnuolónak lejárt a szerződése Kansas Cityben, tehát bárhová igazolhatott volna. Végül aztán a Chiefs adott neki egy hosszabbítást, állítólag valahol évi $5 millió környékén (azt kell mondanunk, hogy ezzel simán alul van fizetve, ahogy egyébként a legtöbb jó edző is).

Spagnuolo a liga egyik legjobb védőkoordinátora (a valaha volt legtöbb gyűrűvel rendelkező koordinátor a ligában), ráadásul a rájátszásban különösen hasznos, hiszen egyedi gameplaneket képes összerakni az ellenfelekre igazítva. A Chiefs idei Super Bowl menetelése legalább akkora részben köszönhető neki és a védelmének, mint az Andy Reid, Patrick Mahomes, Travis Kelce vezette támadósornak, sőt tán még nagyobb részben is.

Shanahan egyébként meg akarta tartani ezt a modernizált Seahawks féle, Cover3-ra és Cover4-re építő védelmét, de Spagnuolo kedvéért kivételt tett volna. Végül maradt ez a rendszer, hiszen stábon belülről léptették elő Nick Sorensent.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!