Connect with us

Hír

Megtalálta új védőkoordinátorát a 49ers

A Super Bowl után nem sokkal Kyle Shanahan kirúgta a védőkoordinátor Steve Wilkst, de egy hosszú keresés végén végre sikerült megtalálni a védelem új vezérét. A befutó Nick Sorensen lett, valamint érkezett még a stábba a Rams korábbi védőkoordinátora, az elmúlt években a Chargers főedzőjeként dolgozó Brandon Staley, aki segéd főedző lesz.

A 45 éves Sorensen 2001-ben draftolatlanul került a ligába, de elég szép karriert futott be safetyként: egészen a 2010-es idény végéig az NFL-ben volt. A visszavonulása után nem sokkal edzőnek állt: kezdetben a Seahawks speciális egységével és defensive backjeivel foglalkozott, ott Super Bowlt is nyert, majd 2021-ben kinevezték a Jaguars speciális egység koordinátorává. 2022-ben került a 49ershez előbb mint védőoldali asszisztens, majd passzvédekezésért felelős koordinátor.

Most lesz DC karrierje során először, ami még úgy is elég bátor húzás egy win now-ban lévő csapattól, hogy Staley-nek azért sok rutinja van ebben. Mivel csapaton belülről érkezik, így a rendszer nem fog változni, ahogy az várható is volt, marad az agresszív négy védőfalemberes front és a sok cover3-cover4 zónázás. Staley érkezése annyiban érdekes, hogy ő azért más rendszerrel operált karrierje során, a Fangio-félével.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!