Connect with us

Draft

Csere-berés mock draft

A free agency után egy fokkal tisztább képet kaptunk a csapatok kereteit illetően, ami a mock draft készítést is egy másik dimenzióba teszi. Ezúttal egy single mock draftot olvashattok, trade-ekkel, és egyéb nyalánkságokkal megspékelve.

Joel Klatt releases 2024 NFL mock draft 2.0 after first wave of free agency

A választások vegyesen történtek, hol a saját preferenciám posztra/játékosra döntött, hol a csapatok fejével gondolkodtam.

1/1 Chicago Bears (from CAR)
Drake Maye
QB, North Carolina

Hivatalosan is lezárta a pick sorsának találgatását a Bears Justin Fields elcserélésével, bár még mindig elcserélhetik a picket, de erre nem fogadnék. Irányító fog érkezni, a kérdés hogy ki. Én itt amellett teszem le a voksom, akit én jobbnak gondolok, és ő Maye. Nem érdekel, hogy benne kisebb a potenciál, tavaly is láttuk hogy hasonló felfogással választott 1/1-re a Panthers, de ha nem tudják ezt kihozni a játékosból, akkor hajukra kenhetik. Maye irányába már-már lejárató kampány szerű áradat zúdul, amit nem tudok hova tenni, de a Bearsnél ennél okosabbak, és nem hisznek ezeknek.

1/2 Washington Commanders
Caleb Williams
QB, USC

Nem tartom magam konteó hívőnek, de ez a Williams sztori érdekes. Láttunk már arra példát, hogy egy játékos rontott a saját értékén, hogy más csapathoz kerüljön, de ezúttal nem gázmaszkban bongozásról van szó. A USC kiválóságának a hozzáállását és magatartását kritizálták leginkább, amire a combine interjúk során is ráerősített. Azoknak a pletykáknak nem hiszek, hogy nem akar Chicagóban játszani, de az viszont abszolút igaz lehet, hogy Washingtonban szívesebben játszana, hiszen itt született és focizott a gimi végéig. Kliff Kingsbury, aki tavaly testközelből nézte végig Williams szezonját is hozta, amihez a legjobban ért, és otthagyott egy elfogadott munkát egy vonzóbb állás kedvéért, ez is kicsit gyanús számomra. Az számomra nem kérdés, hogy itt quarterbacknek kell jönnie, ha a fővárosban a hype-ra és elérésre vágynak, akkor ez telitalálat.

1/3 New England Patriots
JJ McCarthy
QB, Michigan

Mindent el tudok képzelni a Patriotstól, és mindent meg is lehetne magyarázni észérvekkel. Nem értenék egyet az irányító húzással, többször is kihangsúlyoztam kételyeimet a fenti kettősön kívüli játékosokról, de el tudom fogadni, ha Krafték végül így döntenek. Hiába lassú építkezés, az sosem baj, ha a QB-t már előre megszerzik hozzá. Ha már egy Michigan irányítóval indult el Foxboróban egy dinasztia, akkor adná magát a sztori, hogy az abszolút új érát is egy Michigan irányítóval kezdjék meg.

1/4 Arizona Cardinals
Marvin Harrison Jr.
WR, Ohio State

Tehetségtől szegényes ez a keret továbbra is, gyakorlatilag nem tudnak mellé nyúlni itt, akármit csinálnak. A Cards közösségi médiás részlegének Rosen óta semmit nem hiszek el, de a Kyler is our guy mantrát megerősítették azzal, hogy máig a rosteren van, amivel jövő évre is garantált a fizetése, azaz addig nem érdemes tőle megválni pénzügyileg. A posztot meg eldöntötték azzal, hogy amíg DJ Humphirest pótolták a piacról, Rondale Moore-t elcserélték és Marquise Brownt elengedték, érdemleges pótlás nélkül. Szóval a WR itt nem kérdés, ahogy talán az sem, hogy végül ki lesz a választott. A combine-on nem voltak szimpatikusak az ifjabb Harrison megnyilvánulásai, de túlságosan nagy tehetség ahhoz, hogy ez hátrébb rakja őt a csapatok boardján, Murray-nek meg nem lehet az a legszebb offseason pillanata, hogy Aaron Donald többé nem ássa el a pályán.

TRADE 1/5 Minnesota Vikings (from Chargers)
Jayden Daniels
QB, LSU

Vikings adja: 1/11 + 1/23
Chargers adja: 1/5

Minden bizonnyal nem azért szereztek egy extra első kört, hogy azzal ott válasszanak valakit, úgyhogy ebből felcsere lesz. A kérdés már csak az, hogy kivel?

A Patriots lenne a leglogikusabb a Vikings szempontjából, fixen a harmadik QB-t kapnák így meg, viszont a Patriots ennyiért nem hiszem hogy lemondana akár egy irányítóról, akár egy top elkapóról, szóval abba lehet egy 2025-ös első kör is benne lenne. Aztán ott a Cardinals, akik tavaly is szemrebbenés nélkül kicseréltek a harmadik helyről, hogy aztán visszamenjenek pár pickkel később, de itt is az jelenleg az érzésem, hogy Harrisonról nem szívesen mondanának le, ráadásul nekik alapból két első körös választásuk van idén, inkább a jövő évi első kör lenne számukra érték. Gyorsan hozzáteszem, hogy ez még összejöhet, és akkor megtartják adott esetben a 23. picket.

Marad a Chargers, akik szerintem abszolút nyitottak lennének erre, és akikből kinézem, hogy két idei első kört kértek ezért cserébe, mert számukra lesz értéken 1/11-en is játékos, de erről később. A Vikings tehát mindent feláldoz a class negyedik irányítójáért, ami továbbra is őrültség, de mindenkinek fityiszt fognak mutatni, ha végül bejön.

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
1990 HUF19 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
2990 HUF29 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
havonta
évente
4490 HUF44 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!