Connect with us

Hír

Észak-ír kapust igazolt le rúgónak a Saints

Érdekes lépésre szánta el magát a Saints, ugyanis leigazoltak rúgónak egy észak-ír kapust. Charlie Smyth tavaly augusztusban rúgott először tojáslabdába, de olyan jól megy neki, hogy már 63 yardról is értékesített mezőnygólt. A 22 éves Smyth egyébként nem labdarúgó kapus, hanem a kelta foci nevű sportot játssza, ami gyakorlatilag kézzel (is) játszott foci, ha le akarjuk egyszerűsíteni.

Smyth az NFL International Pathway Program keretein belül érkezik New Orleansba, és ő az első ír játékos, aki az IPP-n keresztül bekerült az NFL-be. Smyth ott volt a Scouting Combine-on is, ahol 16-ből 12 rúgást értékesített, a South Florida Pro Dayén pedig 10-ből 8-at vágott be, köztük egy 60 yardosat is. Ugyanezen a programon keresztül érkezett a ligába korábban többek közt Jordan Mailata (őt draftolták is a 7. körben), és a héten a Chiefs is igazolt egy rögbi játékost.

A Saintsnél jelenleg Blake Grupe a kezdő rúgó, és jó esély van arra, hogy Smyth idén csak gyakorlócsapatos lesz. A New Orleans-iak egyébként nem restek külföldi játékosokat igazolni a speciális egységbe, hiszen a punter Lou Hedley ausztrál származású.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!