Connect with us

Hír

Kivágta kezdő elkapóját és kezdő linebackerét a Cowboys

A Cowboys 2018-ban az első- és harmadik körben draftola a linebacker Leighton Vander Esch-t és az elkapó Michael Gallupot, akik mindketten szerződéshosszabbítást kaptak később a csapattól. Most azonban mindkettejüket kivágta a dallasi együttes.

Vander Esch-t megbukott orvosi vizsgálat után menesztették, ugyanis a szezon végi nyaksérülése még nem jött rendbe, így ő jó eséllyel vissza is fog vonulni – lehetett már erről hallani pletykákat. LVE nyakával kapcsolatban már a draftolásakor is voltak kérdőjelek, és több szezonban is kellett emiatt meccseket kihagynia. Most már olyan súlyos volt a dolog, hogy minden bizonnyal a pályafutását is abba kell hagynia. A helyére igazolták le Eric Kendrickst, de még így is szükségük lesz egy linebackerre, mert elég foghíjas az egység.

Gallupot úgynevezett post June 1 könyveléssel küldték el, amivel majd nyáron spórolnak $9,5 milliót, de jövőre is lesz utána még $8,7 halott pénz. Neki is meggyűlt a baja a sérülésekkel, a 2021-es szezon vége felé elszakadt a térdszalagja és többé nem tudott visszatérni korábbi formájához. Egészségesen egy jó fegyver volt, 2019-ben volt 1107 yardos szezonja is, a sérülése után két év alatt 842 yard jött neki össze és láthatóan lelassult a játéka – miközben főleg sebességére épített korábban. A Cowboysnál így CeeDee Lamb mögött most Brandin Cooks és Jalen Tolbert van a kezdőben.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!