Connect with us

Hír

Akár egy első körös picket is elvehet a Falconstól az NFL

Kirk Cousins idén elhagyta a Vikingst és aláírt a Falconshoz. Ezzel még nem is lenne baj, de ő annyira boldog volt az első sajtótájékoztatóin, hogy egy csomó olyan dolgot mondott, amit nem lett volna szabad. Emiatt pedig akár draft pickeket is elvehetnek a csapattól.

Draft kitekintő 2024 – NFC North és NFC East

Az ügy lényege az, hogy egy szerződés alatt lévő játékossal csak a csapata engedélyével lehet tárgyalni a tampering időszak és a piac nyitása előtt. Cousins viszont elárulta, hogy ő már jóval korábban beszélt a Falcons játékosszemélyzetért felelős igazgatójával és a csapat vezető atlétikai edzőjével is. Emellett az is kiderült, hogy a tight end Kyle Pitts is nagyon régóta próbálta már a Falconshoz csábítani az irányítót, miközben Cousins még a leigazolása előtt megkereste privátban a Bears elkapó Darnell Mooney-t, hogy kövesse őt Atlantába.

Ezek alapján egyértelmű, hogy a Falcons megszegte a tampering szabályokat és ilyen-olyan, a csapathoz köthető közvetítőkön keresztül idő előtt próbált megegyezni az irányítóval (ami a látottak alapján sikerült is). Ez nagyon durva jogosulatlan előnyszerzés és NFL-es források szerint az sem elképzelhetetlen, hogy egy első- vagy második napos picket vagy pickeket vegyenek el a gárdától.

2015-ben a Chiefs hasonló okokból veszített el egy harmadik- és egy hatodik körös cetlit, amikor az elkapó Jeremy Maclint környékezte meg szabálytalanul, míg a Dolphinstól nemrég egy első- és egy harmadik körös cetlit vettek el a Sean Payton/Tom Brady tampering vétség miatt. Tavaly pedig a Cardinals volt kénytelen picket cserélni az Eaglesszel (28 pozíciót nyert a Philly a harmadik körben, plusz megkapta az Arizona idei ötödik körösét), miután kiderült, hogy engedély nélkül keresték meg a DC Jonathan Gannont.

A Falconsnak akár az 1/8-as cetlije is bánhatja a dolgot, vagy épp a második napos cetlijeit bukhatja el (akár jövő éviket is). A legegyszerűbben talán úgy úszhatná meg a dolgot, ha sikerül megegyezni a Vikingsszal egy kompenzációban, például az Eagles-Cardinals esethez hasonlóan megcserélhetik az első körös cetlijeiket.

3 Comments

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!