Connect with us

Hír

A Patriots támadófalemberének közel halálos kimenetelű maláriája volt tavaly

Calvin Andersonnak, a Patriots tackle-jének már külső szemlélőként is furcsa éve volt tavaly. Az edzőtábor előtt Non-Football-Injury listára került, majd kezdőként pályára tudott lépni az első meccseken, ahonnan aztán kiszorult, végül a szezon közepén IR-re került. Mindeközben a külvilág semmit sem tudott az okokról. Most a Boston Globe kiderítette, mi állt a háttérben.

Andersonnak július 22-én reggel 40,3 fokos láza volt, így bevitték a kórházba, ahol kiderült, hogy maláriája van. Az orvosok ekkor azt mondták neki, hogy 50-50% az esélye, hogy túléli. Végül bő négy napot töltött a kórházban és a nyár majdnem teljes további részét otthon töltötte.

A falember a kórházba kerülése előtt Afrikában járt, Nigériában megcsípte egy szúnyog, innen kapta el a fertőzést. Az NFL illetékesei szerint ez a valaha volt első maláriás eset a ligában.

Ez a nyári sztori, azonban ez a szezon közbeni IR-re kerülést meg nem magyarázza. Anderson az első hetekben még kezdő volt, de nem teljesített valami jól, nem nyerte vissza a korábbi formáját, így a cserepadra szorult. Aztán novemberben egy edzésen kapott egy ütést a mellkasára, fájdalmat érzett, és kiderült, hogy szívzúzódása van. Ezután IR-re került és nem is lépett pályára már a szezonban.

Mentálisan is nagyon nehéz időszak volt ez neki, azonban most fogadkozik, hogy a legjobb formájában fog visszatérni az idei szezonra.

1 Comment

Minden jog fenntartva. © 2024 FK Media Group