Connect with us

Érdekességek

A Vikings elbénázhatta a kompenzációs pickek taktikáját – sokba kerülhet a hiba

Vannak csapatok, akik nagy figyelmet fordítanak a kompenzációs pickekre, és vannak, akik nem. A Vikingst alapvetően egy analitikus beállítottságú csapatnak gondoltuk, azonban úgy néz ki, hogy idén vétettek egy nagy hibát, ami egy harmadik körös pickjükbe kerülhet.

A Vikings két játékost is elvesztett, aki nagy pénzt kapott a piacon: Kirk Cousinst és Danielle Huntert. Persze elvesztettek kisebb játékosokat is, ellenben igazoltak is több játékost, aki bekerült a kompenzációs pickek formulájába. Ez természetesen rendjén is van, kellett erősíteni a kereten.

Sokáig úgy is tűnt, hogy jól menedzselték a helyzetet és kapnak majd két harmadik körös cetlit Cousins és Hunter után, azonban aztán leigazolták a cornerback Shaquill Griffint egy évre $4,55 millióért, aki kiütötte Hunter sokkal nagyobb szerződését a szabályok értelmében. 

Persze sok esetben abszolút indokolható, hogy egy igazolás fontosabb egy kompenzációs picknél, de ebben az esetben azért nehéz lenne ezt indokolni, hiszen egy 3. körös cetlit buknának egy olyan cornerért, aki az utóbbi években elég gyengén teljesített. Valószínűbb, hogy a Vikings elszámolta magát, ugyanis arról beszéltek nyilvánosan, hogy több kompenzációs picket is várnak jövőre, ami majd kompenzálja kicsit az idei felcseréket a drafton. És persze lehet, hogy Nick Korte téved a kompenzációs pickek kalkulálásában, de idén konkrétan jobban tudta a szabályokat az NFL-nél, így a ligának módosítania kellett az eredeti kiosztását. Ennél valószínűbb, hogy azt várták a Vikingsnál, hogy a guard Dalton Risner a draft előtt alá fog írni és ezzel kiüti Griffin szerződését, azonban erre nem került sor.

Nem csak a Vikings halasztott el lehetőségeket magasabb kompenzációs pickekre egyébként, erről Korte itt írt Twitteren, bár mindenhol máshol alacsonyabb körös cetlikről van szó.

2 Comments

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2024 FK Media Group