Connect with us

Hír

Így nézhetnek ki a jövő évi kompenzációs pickek – a Dolphins jár a legjobban

A draft utáni hétfőtől már nem számítanak az új igazolások a kompenzációs pickek formulájába, így most már meg lehet jósolni, hogy ki milyen picket fog kapni jövőre az idén elvesztett szabadügynökei miatt. Nick Korte ennek a mestere, aki idén konkrétan jobban tudta a szabályokat az NFL-nél, ezért utólagosan módosítania kellett a ligának a kiosztást. Szóval Korte elég megbízhatóan jósol, az összeállítása alapján pedig így fognak kinézni a kompenzációs pickek jövőre.

A legmagasabb picket értelemszerűen a Vikings kapja majd Kirk Cousins elvesztése miatt – aki 4 évre $180 millióért írt alá a Falconshoz –, azonban érdekesség, hogy kaphattak volna még egy harmadik kört, ha odafigyelnek (erről írunk külön cikket). A legjobban viszont a Dolphins járt, ugyanis két harmadik körös cetlit is kapnak Robert Hunt és Christian Wilkins elvesztése után.

A Ravens szokásához híven elég jól kezelte a kompenzációs pickeket, hiszen egy 4., egy 5. és két 6. kört is kapnak jövőre. A Seahawks és a Bills egyaránt kap majd egy-egy 4. és 5. körös picket, a Cowboys pedig egyenesen három 5. körös picket, plusz egy 6. körös cetlit zsebelt be, amiért elvesztett játékosokat, és nem igazolt senkit.

Ezek egyébként még nem végleges kiosztások, ugyanis a szezon során ki kell majd még igazítani őket a snapszámokkal és az esetlegesen megszerzett ösztönzőkkel.

Érdekesség, hogy mivel nem lehetett 32 kompenzációs picket generálni, a szabályok szerint viszont ennyit kell majd kiosztani, így jelen állás szerint lenne kettő úgynevezett “supplementary” pick a draft legvégén, gyakorlatilag 8. körként, amit a két legrosszabb mérlegű csapat kapna meg.

A kompenzációs pickek művészete

Click to comment

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2024 FK Media Group