Connect with us

Playoff Ranking

FK! Preseason Power Ranking 2024 – 2. rész

Folytatjuk az előszezonbeli erősorrendünket. A listát hat szerkesztő (Ádám, Balázs, Chester, Dani, Józsi, Patrik) állította össze, mindenki sorrendje ugyanolyan súllyal számított bele a rangsorba, a szélsőséges véleményeket nem vettük ki.

32. Carolina Panthers
31. New England Patriots
30. Washington Commanders
29. New York Giants
28. Arizona Cardinals
T-26. Las Vegas Raiders
T-26. Denver Broncos
25. New Orleans Saints

24. Tennessee Titans

Helyezések: 17., 24., 25., 25., 25., 27.
Helyezés tavaly ilyenkor: 26.

Legnagyobb erősítés: A legfontosabb posztok (WR, CB, OT) felturbózása
Legnagyobb veszteség: Derrick Henry
Legerősebb pont: WR és CB
Leggyengébb pont: Will Levis (?)

Ok az optimizmusra: A Titans nagyon durva erősítést hajtott végre, érkezett többek között DeAndre Hopkins mellé az elkapó Calvin Ridley és Tyler Boyd, a draftról az LT JC Latham az 1/7-es cetlivel, illetve a CB-posztra leigazolták Chidobe Awuzie-t és cseréltek az All-Pro kaliber L’Jarius Sneedért (a két éve második körös Roger McCreary pedig elég jól nézett ki tavaly). Ugyan Derrick Henry távozott, de nem egy futón múlik egy újjáépülő franchise jövője, a Titans pedig a legfontosabb posztokra invesztált, így minden adott ahhoz, hogy a másodéves Will Levis megmutathassa a benne lévő potenciált.

Ok a pesszimizmusra: A skill poszt és a secondary elég jól néz ki, a védőfalban is vannak nagyon jó játékosok, illetve most már a támadófal is elég jól kezd kinézni. Persze óriási kérdés, hogy Latham mennyire lesz jó újoncként, illetve a right tackle poszt miatt is lehet némileg aggódni. A legnagyobb kérdőjelet viszont egyértelműen Will Levis jelenti, mert bár mutatott biztató jeleket, de egyelőre nem triviális, hogy belőle lehet egy jobb franchise irányító. Elég nagy szintlépés kellene tőle ahhoz, hogy ez a Titans egy potensebb csapat legyen, tovább nem lehet abból az egy tavalyi Cardinals elleni meccsből megélni.

23. Tampa Bay Buccaneers

Helyezések: 15., 20., 22., 23., 23., 26.
Helyezés tavaly ilyenkor: 29.

Legnagyobb erősítés: Nincs
Legnagyobb veszteség: Carlton Davis
Legerősebb pont: Skill sor
Leggyengébb pont: A támadófal belseje/futójáték

Ok az optimizmusra: A Bucs tavaly is rácáfolt mindenkire, és nemcsak behúzta a csoportját, de még a rájátszásban is sikerült meccset nyerni. A tavalyi keret pedig összességében együtt maradt (új szerződést kapott Baker Mayfield, Mike Evans, Antoine Winfield, Lavonte David), egyedül a CB Carlton Davis számít komolyabb veszteségnek, de amúgy nagy visszaesésre nem kellene számítani.

Ok a pesszimizmusra: Az amúgy sem túl fiatal keret még egy évvel idősebb lett, Baker Mayfieldnek egymás után még nem volt két jó szezonja, erősítés pedig nem nagyon érkezett. Leginkább az újonc center/guard Graham Bartont lehetne kiemelni, mint aki dobhat valamit a tavalyi teljesítményen, de még ha hirtelen elit szinten is kezdene teljesíteni, akkor is nagyon rosszul nézne ki a belső támadófal és ezzel együtt a futójáték. Plusz most a Falcons tényleg erős csoporton belüli ellenfélnek néz ki, a tavalyi teljesítmény nem biztos, hogy idén is elég lesz.

22. Minnesota Vikings

Helyezések: 13., 21., 21., 22., 24., 25.
Helyezés tavaly ilyenkor: 16.

Legnagyobb erősítés: Jonathan Greenard, Andrew Van Ginkel, Dallas Turner
Legnagyobb veszteség: Kirk Cousins
Legerősebb pont: Skill és Edge
Leggyengébb pont: JJ McCarthy

Ok az optimizmusra: A Vikings úgy találta meg az új franchise irányítóját, hogy végül semmit nem kellett feláldoznia érte. Az újonc emellett egy nagyon jó rendszerbe és minőségi támadósorba került, ahol van három Pro Bowler/All-Pro kaliberű célpontja, egy remek futója és egy egész jó támadófala két remek OT-vel. Emellett a védelem is elég jól néz ki, mert ugyan a CB-sor nem néz ki jól, de a pass rush brutális erősítést kapott, plusz a linebackerek és a safetyk is egész jók. Cousinsszal ez a csapat a liga első felébe tartozna (ahogy tavaly is) és volt olyan szerkesztő is, akinél egyenesen a 13. legjobb csapat a Minnesota.

Ok a pesszimizmusra: Cousins minden limitációja ellenére egy jó irányító, és még vele sem tudott igazán jó lenni a Vikings, nélküle pedig végül teljesen reménytelen lett a franchise. JJ McCarthy jó eséllyel nem lesz olyan rossz, mint a tavalyi 2-3-4. számú QB-k, de túl sokat sem kell feltétlen várni tőle. Pláne hogy a beilleszkedés sem tűnik egyszerűnek úgy, hogy a csapat legnagyobb sztárja, Justin Jefferson nincs ott az edzéseken, mert új szerződést akar magának.

21. Los Angeles Chargers

Helyezések: 17., 17,, 19., 22,, 22., 23.
Helyezés tavaly ilyenkor: 7.

Legnagyobb erősítés: Jim Harbaugh
Legnagyobb veszteség: Keenan Allen és Mike Williams
Legerősebb pont: QB
Leggyengébb pont: WR

Ok az optimizmusra: Amíg irányító van, addig minden van, plusz Harbaugh egy brutálisan sikeres edző, aki elég jó segédedzőkkel vette körül magát. Ha tényleg beindul a futójáték és a védelem hoz legalább egy közepes szintet, akkor Justin Herberttel azért lehet komolyabb célokért küzdeni. A csapat legnagyobb problémája eddig is a főedző volt, most van esély az előrelépésre a gyengébb rosterrel is.

Ok a pesszimizmusra: A Chargers gyönyörű lejtmenetet produkált, két éve még a második, tavaly pedig a hetedik legerősebb csapatnak gondoltuk, most pedig a top 20-ba sem fért be. A roster szinte romokban, igazán tehetséges elkapó nincs a keretben, a támadófal belseje sem néz ki jól, a CB-poszt is lyukas, a pass rusherek öregek és sérülékenyek, de Justin Herbert sem hozta azt az áttörést, amit vártunk (még ha a mostani szintje is elég magas). Csinált már ennél rosszabb csapatból is nyertes gárdát Harbaugh, de ránézésre ebből könnyen egy átmeneti év lehet.

20. Pittsburgh Steelers

Helyezések: 16., 19., 19., 20., 21., 21.
Helyezés tavaly ilyenkor: 15.

Legnagyobb erősítés: Patrick Queen
Legnagyobb veszteség: Diontae Johnson
Legerősebb pont: Az edzői stáb
Leggyengébb pont: Még mindig az irányító

Ok az optimizmusra: Mike Tomlin nem tud negatív mérleget elérni, a Steelersnek valahogy mindig sikerül felszívni magát, a padló nagyon magasan van. Kenny Pickett helyére pedig érkezett Russell Wilson és Justin Fields, a maga módján mindkét QB előrelépést jelenthet – ha nincs is óriási upside ebben a támadósorban, de azért lehet előrébb lépni (pláne ha az első körös újonc OL
Troy Fautanu beválik).

Ok a pesszimizmusra: A Steelers Mason Rudolphokkal is képes volt rájátszásért menni, de reális esélye a csoportgyőzelemre vagy a bajnoki címre már évek óta nem volt. Ez nem változott egy középre passzolni nem tudó, lassú Wilsonnal és egy főleg csak futni tudó Fieldsszel, pláne nem úgy, hogy egy nagyon jó elkapót is elveszített a gárda. A védelem sem tűnik olyan átütőnek, főleg hogy a legnagyobb igazolás, Patrick Queen eddig csak elit csapattársak mellett tudott értékelhetőt nyújtani, ami most nem mindenhol adott.

19. Jacksonville Jaguars

Helyezések: 16., 19., 19., 20., 21., 21.
Helyezés tavaly ilyenkor: 12.

Legnagyobb erősítés: Arik Armstead
Legnagyobb veszteség: Calvin Ridley
Legerősebb pont: Trevor Lawrence
Leggyengébb pont: Star power a támadósorban

Ok az optimizmusra: Hasonló a helyzet a Chargerséval. Lawrence egy nagyon jó irányító, amíg ő itt van, mindig esélyes lesz a csapat. A CB-sort leszámítva a védelem is elég jól néz ki, Armstead akár belül, akár a szélen hozzá tud tenni a játékhoz, sikerült megegyezni Josh Allennel, talán Travon Walker is beérik végre, elég magasan van a plafon.

Ok a pesszimizmusra: Sikerült félremenedzselni a Ridley-ügyet, így a csapat legjobb elkapója lelépett. A helyére jött Gabe Davis, ami nem túl megnyugtató, de az első körös Brian Thomas is eléggé boom or bust, újoncként aligha fog olyan sokat hozzátenni a játékhoz. A támadófal is csak korrekt lett, nem jó, és ez úgy általában igaz az egész támadósorra: rengeteg középszerű játékos igazán jó playmaker vagy klasszis nélkül. A roster nem lett sokkal jobb a tavalyihoz képest és akkor is sikerült lemaradni a rájátszásról és nehéz amellett érvelni, hogy idén jelentősen jobb lenne a Jax.

18. Seattle Seahawks

Helyezések: 15., 16., 17., 19., 20., 25.
Helyezés tavaly ilyenkor: 13.

Legnagyobb erősítés: Mike Macdonald
Legnagyobb veszteség: Damien Lewis
Legerősebb pont: WR-sor
Leggyengébb pont: Safety-sor

Ok az optimizmusra: A Seahawks az elmúlt években folyamatosan ott mozgott a top 12-16 csapat között – egyszer sikerült bejutni a rájátszásba, egyszer nem. A támadófal ugyan kicsit gyengült Lewis távozásával, de ezen kívül az offense egyben maradt, Mike Macdonald személyében pedig egy top 3-as DC érkezett főedzőnek, így az eddig szenvedő védelem akár már első évében top 10 közeli lehet. A nem túl erős NFC-ben ennyivel már komolyabb célokért is lehet küzdeni, még ha a 49ers nem is tűnik foghatónak.

Ok a pesszimizmusra: Geno Smith-nek egyértelműen nincs feljebb, egy erős közepes irányító. Így a támadósortól nagyon sokat nem lehet várni, pláne hogy a támadófal sem néz ki annyira jól. Emellett a védelemben is komoly lyukak vannak, a safety-sor például szinte teljesen üres, ami a Ravensnél viszont adott volt, így Macdonaldnak szinte már csodát kellene tennie, hogy ne menjen el a gyenge safety játékon minden.

17. Chicago Bears

Helyezések: 14., 15., 16., 20., 22., 22.
Helyezés tavaly ilyenkor: 30.

Legnagyobb erősítés: A draft
Legnagyobb veszteség:
Legerősebb pont: Elkapósor
Leggyengébb pont: QB

Ok az optimizmusra: A Bears végre megtalálta a franchise irányítóját a drafton, emellett érkezett az első körben és a piacról is egy nagyon jónak tűnő elkapó, valamint a védelmet is sikerült tovább erősíteni. A támadófal eddig is elég jól nézett ki, sikerült megegyezni a legfontosabb lejáró szerződésű játékosokkal, még a QB-posztot leszámítva is a Bears volt az egyik legtöbbet erősödő gárda idén. A menedzsment is jól néz ki és ha Caleb Williams legalább egy közepes szintet hoz, akkor minden adott a rájátszáshoz.

Ok a pesszimizmusra: Williams a megváltó, de ezt könnyebb mondani, mint csinálni. Az eddigi riportok alapján az offense szenved és az 1/1-es irányító is szenved, ami persze sok mindent nem jelent, de láttunk már 1/1-eseket csúnyán felsülni (elég csak a tavalyi Bryce Youngra gondolni). A Bears rostere nagyon jól néz ki, egy közepes irányítóval már rájátszásért lehet menni, de bőven benne van a pakliban, hogy Williams beleáll a földbe vagy csak nagyon lassan veszi fel a fonalat. Bottom 10-es irányítóval meg már tavaly is esélytelen volt bármire a franchise.


Holnap érkezünk a harmadik résszel, a 9-16. helyezettekkel. 

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x