Connect with us

Hír

Prescott: Nem érdekel a pénz

Dak Prescott karrierje során már bő 160 millió dollárt keresett a focival, amivel az örökranglista 18. helyén áll – pedig még csak 30 éves. Jövőre ismét elég komoly összeget akaszthat le, aminek kitöltésével akár az első helyre is felugorhat (egy 4 év $200 milliós szerződés már elég lenne, ami még pesszimista becslés is). Mindig is nagyon jól kezelte a pénzügyeit és a szerződéseit, kihasználva az alkupozícióját a Cowboysnál. Ennek ellenére azt mondja, hogy nem érdekli a pénz.

“Nem a pénzért játszok. Sosem érdekelt, hogy őszinte legyek. Feladnám az egészet, hogy ezt a sportot játszhassam.”

– mondta Prescott (via a csapat hivatalos oldala), majd hozzátette, hogy ezt a dolgot ráhagyja a pénzügyi tanácsadóira, akik majd kialkudják, mennyit is ér egy hozzá hasonló irányító.

Idén a 35 éves, Achilles-sérülésből lábadozó Kirk Cousins írt alá négy évre $180 millióért, majd Jared Goff négy évre $212 millióért, és lehet amellett érvelni, hogy Prescott mindkettejüknél jobb irányító (a mi QB-draftunkban is hamarabb kelt el). Az alkupozíciója is elég jó lesz, hiszen van no-tag záradék a szerződésében, tehát ha akar, akkor tesztelheti a piacot, a Cowboys nem tud ez ellen semmit tenni (legfeljebb egy visszautasíthatatlan ajánlatot adhat). Külön érdekes, hogy ha a Cowboys nem hosszabbít vele, akkor is bő $40 milliót foglal majd a sapkájukból – ezt csökkenthetik egy hosszabbítással.

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x