Connect with us

Minden ami NFL

Breakout játékosok 2024 – NFC West

Javában tart már a 2024-es Breakout játékosok sorozatunk, ahol eddig sok-sok rejtett gyémántot vagy elfeledett tehetséget állítottunk ki a nagyérdemű elé, most pedig azzal a divízióval folytatjuk, ahol több csapatnál is nagy bajban voltunk, hogy kit emeljünk ki, akkora volt a merítési lehetőség. A bemutatott posztok tárháza pedig nagyon széles, hozunk rengeteg skill játékost, de természetesen a falakat sem hanyagoljuk el. Nézzük, kiket rejteget az NFC nyugati csoportja! 

(A lista felállításánál alapszabályként állítjuk fel, hogy a játékos nem lehet rookie, illetve meg kell felelnie annak a feltételnek, hogy még újonc szerződésén legyen, tehát veterán játékosok jelen esetben nem szerepelnek majd a felsorolásban.)

Arizona Cardinals

Ki lesz a breakout játékos?

Nem volt egyszerű egyetlen játékost kiválasztani ebbe a kategóriába a Cardinálsból, mert potenciálisan ott lehet Michael Wilson vagy Keontay Ingram is, akik mutattak szép dolgokat 2023-ban, mégis Trey McBride nevét hozzuk, aki bár már csillogott tavaly is, az elkövetkezendő szezonban olyan mértékű ugrást produkálhat, ami nagyon magasra repítheti őt a tight end polcokon – egészen a legfelsőig. Támadóoldalon az egyik legnehezebben tanulható pozíció a tight endeké, akiknek a játék minden elemében megfelelően kell dolgozniuk, hogy stabilan, három downon is ott lehessenek a pályán, érteniük kell a blokkolási sémákat, illetve a passzjátékban is hozzáadott értéket kell generálniuk. Mindezt összeadva, nem könnyű azokat a játékosokat felsorolni, akik valamennyi aspektusban jó munkát végeznek, de McBride esetében bőven láttunk olyan jeleket, amikből arra lehet következtetni, hogy ő lesz a poszt legújabb berobbanó üstököse. 2023-ban ő volt a Drew Petzing koordinálása alatt álló támadósor legtöbbet célba vett és egyben legjobb célpontja is, mindezt úgy, hogy három irányítóval (Dobbs, Tune és Murray) is meg tudta találni a közös nevezőt.

Teljesítményének volumenét tekintve a kezdő TE-k közül a 7. legtöbb labda (105) ment az irányába, a 7. legtöbb első kísérletet (42) szerezte, a 8. legtöbb yardot (825) kapta el, de ami a volumennél még beszédesebb, az a hatékonysága. Ez jól mutatja, hogy a minimum 30 targettel rendelkező tight endek közül ő vezette a ligát a megfutott útvonalanként elkapott yardokban (YPRR – yards per route run), jobb volt ebben a mutatóban, mint Kelce, Kittle, Hockenson vagy épp LaPorta. Blokkolásban ugyan van még mit fejlődnie, de itt is tudott életképes munkát mutatni az első két évében, és ha ezen a fejlődési görbén marad, plusz egészséges lesz Murray, akkor a Petzing-féle rendszer második évében még jobb számokat hozhat úgy, hogy a védelmek figyelme már jobban meg fog oszlani, hiszen Wilson mellé csatlakozik Marvin Harrison Jr. is, akikkel nagyon ütőképes kis triót fog majd alkotni.

Ki lehetne még?

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
monthly
yearly
4,99 € (215 ₴)49,99 € (2150 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
monthly
yearly
7,99 € (350 ₴)79,99 € (3500 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
monthly
yearly
11,99 € (520 ₴)119,99 EUR (5200 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Click to comment
1 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x