Connect with us

Minden ami NFL

Re-draft 2020

Folytatjuk a Redraft-sorozatunkat, ezúttal a 2020-es játékosbörzét játszuk újra a jelenlegi tudásunk alapján. A követhetőség miatt a végső kialakult sorrendet vettem ezúttal is alapul, tehát ha voltak cserék azokat meghagytam, és így megyünk végig a kiválasztott játékosokon.

The 2020 NFL Draft is now officially open

1/1 Cincinnati Bengals
Joe Burrow, QB (1/1)
2020: Joe Burrow, QB

Sokszor nem sikerül az 1/1-es pickkel kivinnie az ott választó csapatnak a draft legjobb irányítóját. 2020-ban azonban a Bengals nem hibázott. Burrow-val a csapat 2022-ben egyenesen a bajnoki döntőig jutott és a gárdát minden évben a végső győzelemre is az egyik legnagyobb esélyesként tartjuk számon. Már amikor persze egészséges az irányító. Ez az egyetlen kritika az irányába, hogy nem képes szezonokat, de akár még csak egy szezont se lehozni elejétől a végéig egészségesen.

1/2 Washington Redskins
Justin Herbert, QB (1/6)
2020: Chase Young, DE

2020-ban Alex Smith utolsó évére készült a fővárosban, Dwayne Haskins bár a csapat kezdője nagy bizodalom nem igen volt benne, hisz az előző rezsim draftolta és el is lett küldve szezon közben. A padon Kyle Allen és Taylor Heinicke ült. A vezetőség azonban félt a kérdéses jövőjű irányítóktól és beleszerettek a következő szupersztárnak vélt pass rusherbe. Young bust lett, hiszen már a csapatnál sincs, ellenben miatta kimaradtak az elmúlt hosszú-hosszú évek legjobb irányítóclassából. Mennyivel előrébb lett volna ez a csapat, ha a cikkben még előkerülő összesen 5 irányító bármelyikére ráböktek volna? Az ugyanis már akkortájt is beszédtéma volt, hogy ebbe a népes de nem túl jó irányítószobába nem kellene-e valakit hozni. Hát kellett volna, Herbert pedig a class második legjobb irányítójaként kötött volna itt ki.

1/3 Detroit Lions
Justin Jefferson, WR (1/22)
2020: Jeff Okudah, CB

Ez egy piszkosul nehéz pick volt. Az 1/3-as Okudah giga bust státusza egyértelmű volt, de a későbbi évek alakulásától nagyon nehéz volt függetlenítenem itt magam. Ugyanis 2020-ban (utoljára) még úgy hívták a Lions kezdő irányítóját, hogy Matthew Stafford. Az elcserélése előtt egy évvel szerintem még a takarítók körében sem merült fel a lehetősége, hogy esetleg ő elmehet innen, így pedig nem akarom az irányítóbeszélgetést behozni ennél a picknél. Ha akkor itt nem egy bust CB-t húznak, hanem a rostert érdemben sikerül erősíteni, minden bizonnyal nem kell/akarnak majd cserélni a Ramsszel sem egy évvel később.

Ezen analógia mentén került ide a 2020-as class legjobb nem-irányító játékosa. Kenny Golladay ekkortájt még használható játékosnak tűnt, de a szupersztár státusztól mind ő, mind Marvin Jones távolt voltak. A Lions végül ezen szezon után mindkettejükről le is mondott és hagyta őket elmenni, így nem lett volna rossz már előre a pótlásról is gondolkodni. Jefferson draftolása óta top3-as elkapó, olyan figurája lehetett volna a Lionsnek, mint Megatron volt.

1/4 New York Giants
CeeDee Lamb, WR (1/17)
2020: Andrew Thomas, OT

A Lions után a Giants is elébe megy, hogy a class két legjobb elkapója évente kétszer bohócot csináljon a védőikből és inkább maguk draftolják az egyiket. A Giants esetében két dolgot tisztázzunk ezen pick kapcsán. Persze most, 2024-ben egyértelműen ordít a dologról, hogy irányítónak kellett volna itt jönnie. Azonban 2020-ban Daniel Jones draftolása után vagyunk egy évvel. Az újoncként nem jó, de nem is felsülő játékos nyakára pedig lehetetlen lett volna rögtön egy másikat hozni. A másik dilemma pedig a klasszikus Burrow féle Chase vagy Sewell eset. Mi is kell jobban, egy elit célpont vagy minőségi támadófal? Andrew Thomas hamarosan ki fog menni, hiszen egy kiemelkedő vak oldali tackle-je lett a ligának, akit ha meghagyok erre a pickre is tökéletesen elégedettek lehettünk volna. Azonban Lamb az a playmaker elkapó, aki már ekkor is rendkívül hiányzott a rosterről és még 4(!) éven keresztül hiányozni is fog, hiszen Malik Naberst idén draftolta csak a csapat. Nincs rossz választás itt, a Lamb vs. Thomas vitakörben én most előbbivel mentem.

1/5 Miami Dolphins
Jordan Love, QB (1/26)
2020: Tua Tagovailoa, QB

A Ryan Tannehill utáni rövidke Ryan Fitzpatrick korszak rávilágított, hogy miért is kell gyorsan irányítót szerezzen magának a Dolphins. Meg is lépték a kiválasztást és igazából nem tudom azt mondani, hogy Tagovailoaval rosszul döntöttek volna. Tua érkezése óta zsinórban 4 pozitív szezonja volt a csapatnak és ugyan jól meghatározható módon tudnak nyerni, végre legalább tudnak nyerni hosszú évek rossz eredményei után. A padlót megemelte Tua, de kérdés a plafonja is emelkedik-e még. Jordan Love korai kezdetése szerintem könnyen teljesen más karrierút felé terhelhette volna. Itt pedig nem lett volna ki mögött üljön 3 évet. Emiatt nagyon vacilláltam megváltoztassam-e az eredeti picket, de végül Love tavalyi nagyon meggyőző játéka engem is elbillentett. De side note-ként ide kell tenni, hogy Love egyből a mélyvízben, amikor be-beugrott Green Bayben, nagyon nem úgy nézett ki mint 2023-ban. Lehet, hogy két évnyi szenvedős játék után kukázták is volna már, ha olyan helyre kerül. Érdekes lett volna megnézni, de itt sem tudok ellenkezni azokkal, akik maradtak volna utólag is Tuánál.

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
monthly
yearly
4,99 € (215 ₴)49,99 € (2150 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
monthly
yearly
7,99 € (350 ₴)79,99 € (3500 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
monthly
yearly
11,99 € (520 ₴)119,99 EUR (5200 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x