Connect with us

Hír

Hamarosan dönthetnek a Falcons tampering ügyében

A Falcons annyira meg akarta szerezni az irányító Kirk Cousinst, hogy már jóval a legális határidő előtt megkörnyékezte az irányítót direkt és indirekt módon. Ez szabálytalan, amiből még nem is lenne feltétlenül gond, mert mindenki ezt csinálja, csakhogy mindenki mással ellentétben Cousins és páran a Falconsból ezt elkotyogták a nyilvánosság előtt. Az NFL így ha akart, ha nem, de kénytelen volt vizsgálatot indítani és Adam Schefter szerint a következő napokban meg is születhet az ítélet.

Az ügy lényege az, hogy egy szerződés alatt lévő játékossal csak a csapata engedélyével lehet tárgyalni a tampering időszak és a piac nyitása előtt. Cousins viszont elárulta, hogy ő már jóval korábban beszélt a Falcons játékosszemélyzetért felelős igazgatójával és a csapat vezető atlétikai edzőjével is. Emellett az is kiderült, hogy a tight end Kyle Pitts is nagyon régóta próbálta már a Falconshoz csábítani az irányítót, miközben Cousins még a leigazolása előtt megkereste privátban a Bears elkapó Darnell Mooney-t, hogy kövesse őt Atlantába.

Ezek alapján egyértelmű, hogy a Falcons megszegte a tampering szabályokat és ilyen-olyan, a csapathoz köthető közvetítőkön keresztül idő előtt próbált megegyezni az irányítóval (ami a látottak alapján sikerült is). Ez nagyon durva jogosulatlan előnyszerzés és NFL-es források korábban azt riportolták, hogy nem elképzelhetetlen, hogy egy első- vagy második napos picket /pickeket vegyenek el a gárdától.

2015-ben a Chiefs hasonló okokból veszített el egy harmadik- és egy hatodik körös cetlit, amikor az elkapó Jeremy Maclint környékezte meg szabálytalanul, míg a Dolphinstól nemrég egy első- és egy harmadik körös cetlit vettek el a Sean Payton/Tom Brady tampering vétség miatt. Tavaly pedig a Cardinals volt kénytelen picket cserélni az Eaglesszel (28 pozíciót nyert a Philly a harmadik körben, plusz megkapta az Arizona idei ötödik körösét), miután kiderült, hogy engedély nélkül keresték meg a DC Jonathan Gannont.

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x