Connect with us

Prémium cikkek

Ki lesz az első 60 millió dolláros irányító?

Nagy biznisz jó irányítónak lenni az NFL-ben: a közepesek 35-45 millió dollárt vihetnek haza, a legjobbak 45-55 millió körül keresnek. Jelenleg új pénzben számolva négyen is átlépik az 50+ milliós határt, innen pedig nem sok kell az újabb csúcshoz. Nézzük, kik léphetik át ezt az álomhatárt a következő 2-3 évben.

Egy irányító fizetésének nagyságát sok szempont alapján lehet értékelni. Ha például a teljesen garantált részt nézzük, akkor már van egy 60+ millió dolláros QB-nk: Lamar Jackson összesen 156 millió dollárt fog keresni az új szerződése első három évében (2023-2025), valamint a 2026-os fizetéséből 29 millió dollár már 2025-ben garantálttá válik. Így ha a Ravens megszabadulna tőle az első lehetséges alkalommal (2026), akkor 185 milliót fizetne ki neki 3 évnyi játékért, ami 61,6 millió dolláros átlagot jelent.

Ez persze egy kifejezetten speciális eset. Egyrészt Jackson 2026-os fizetése 2026-ban jelenne meg a bankszámláján, így ha nem szezonokban számolunk, hanem években, akkor ez már négy év lenne, ami erősen rontja az átlagot. Másrészt ehhez alapvetően az kell, hogy elküldjék, ami megint csak egy nagyon kétséges opció egy kétszeres MVP esetében. Így maradt két lehetőségünk:

  • a garantált évek átlaga (mert mindig ez a magasabb) vagy
  • az új pénz.

Utóbbi eset az egyszerűbb, ugyanis évi 60 millió dolláros szerződést gyakorlatilag semmibe nem kerül adni. Trevor Lawrence például úgy írt alá egy 5 éves, 55 milliós átlagú hosszabbítást, hogy a garantált öt (!!!) évben átlag 40 milliót fog keresni (az első háromban pedig csak 37,6 milliót)! Tehát hiába kapott egy papíron rekord fizetést, a valóságban 15-17 millióval kevesebbet fog keresni.

Nem ez lesz a mérce – A Trevor Lawrence szerződés

A tényleges keresetet figyelembe véve jelenleg Lamar Jackson a legjobban fizetett irányító évi 52 millió dolláros átlaggal, a második pedig Jared Goff évi 51 millióval. A dobogóra Deshaun Watson fért fel évi 46 millióval, illetve meg lehet még említeni Patrick Mahomest, akinek pár 10 milliót előre hoztak a kontraktusából, így bár papíron csak 45 milliót vihetne haza, a valóságban ez 50+ millió.

Tehát új pénzben 55 millió dollár-, míg valós keresetben 52 millió dollár a rekord. Előbbihez képest mindössze 5-, utóbbi esetében pedig 8 milliós emelkedés kellene a 60 milliós szinthez. Jelöltből nincs hiány, nem kizárt, hogy legalább új pénzben valaki átlépi az álomhatárt a következő két-három évben (arányosítva Joe Burrow tavalyi szerződését már ennek idén meg kellett volna történnie).

A potenciális 60 milliósok

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
monthly
yearly
4,99 € (215 ₴)49,99 € (2150 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
monthly
yearly
7,99 € (350 ₴)79,99 € (3500 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
monthly
yearly
11,99 € (520 ₴)119,99 EUR (5200 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

1 Comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kopi3.14
2 days ago

Én Purdyra tennék, mint első tényleg hatvan millás irányító, és azért, mert szerintem előbb az 55 lesz megjátszva, csak utána a hatvan. És így pont ő fog oda érni időben.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x