Hír

Rengeteg adófizetői pénzt kap a Panthers a stadionja felújítására

Published on

David Teppernek nagyjából 20 milliárd dolláros vagyona van, de nem úgy lett ilyen gazdag, hogy szórta a saját pénzét. Most is megtehetné, de nem ebből költ a Panthers stadionjának felújítására, hanem kilobbizta a városvezetésnél, hogy adófizetői pénzből szánjanak 650 millió dollárt a Bank of America Stadium felújítási munkálataira. A Sports Business Journal információi szerint a városvezetés 7-3 arányban támogatta a benyújtott indítványt.

Persze tegyük hozzá, hogy azért Teppernek is kell fizetnie valamennyit, egészen pontosan $150 milliót, plusz az esetleges túlköltekezést is neki kell állnia. A renováció 2026-ban kezdődik majd (előtte jön a közel egy éves tervezési folyamat) és várhatóan 2029-re fejeződik be. Kicserélik majd a székeket, új kivetítők lesznek, felújítják a mosdókat, a mozgólépcsőket, a hangberendezést, illetve gyülekező területet alakítanak ki a stadion előtt, valamint a felső szinten lesz egy “közösségi terasz”, ahonnan remek kilátás nyílik majd Charlotte-ra.

Nem mindenki volt egyébként boldog ettől az ötlettől a városvezetésben sem, többen nem bíznak Tepperben korábbi bukott projektek miatt, és az egész engedélyeztetési folyamat elég ködös volt a TheAthletic információi szerint. A legtöbben úgy gondolják, hogy ha megszavaztatták volna a lakosokkal, akkor nem ment volna át a felújítás – ahogy Kansas Cityben sem.

Click to comment

Popular Posts

Minden jog fenntartva. © 2024 FK Media Group