Hír

ELF: Az Enthroners megszerezte a szezon első győzelmét

Published on

A Fehérvár Enthroners megszerezte a szezon első győzelmét a csoportrivális Prague Lions alakulatával szemben. A magyar gárda egyelőre uralja a cseh csapattal szembeni párharcot, hiszen az elmúlt két év során immár harmadjára győzték le őket, ezúttal 38-6-os végeredménnyel. 

Fotó: Kutasi Petra

A Prague Lions számára az eddigi két év kifejezetten rázósra sikeredett, az egyesület a 2023-as ligabővítéssel csatlakozott az European League of Football küzdelmeihez, ahol viszont továbbra sem sikerült egyetlen győzelmet sem szerezniük a két év alatt. A csapat helyzete egyébként hasonló az Enthronershez, maga a cseh mag bár rendelkezik tehetséges játékosokkal, egyelőre nem tudja felvenni a versenyt a rangosabb bajnokságokban edződött német és osztrák játékosokkal szemben. Importok tekintetében pedig szintén nem sikerült megváltaniuk a világot, amit az is jól jelez, hogy az egyesület az idei szezon során már a második amerikai irányítóját játszatja David Perkins (#2) személyében, mindezt úgy, hogy egyébként a két irányító között volt egy forduló, amikor konkrétan nem volt QB a rosteren.

Az Enthroners ezzel szemben már egy fokkal stabilabb csapat képét mutatja. A keretben történt változások is elsősorban a sérülések számlájára írhatók, amivel nyilván egy egyesület sem tud ilyen szinten előre tervezni. Ugyanakkor a stabilitás ellenére továbbra sem tudott összeállni a támadójáték, az egység mindösszesen 9,5 pontot átlagol mérkőzésenként, amivel a liga utolsó harmadába tartoznak. Ráadásul az előző héten a történelmének egyik mélypontját élte meg a klub, amikor hazai pályán összesen 66 yardot és 0 pontot szereztek a Berlin Thunderrel szemben.

A mérkőzés

Az Enthroners támadósora eddig nem tapasztalt lendülettel vetette bele magát a mérkőzésbe, aminek meg is lett az eredménye. A nyitó drive-ot ugyanis a szezon során először TD-vel zárta a csapat, méghozzá egy 37 yardos labdát húzott le az import elkapó Nathaniel Robitaille (#86), ezzel megszerezve a vezetést a fehérváriak számára. A nyitó drive-ot követően a Lions vezethetett támadást, akik viszont megakadtak a Fehérvár 15 yardos vonalánál, így mindössze egy 32 yardos mezőnygólt tudott a táblára tenni a hazai csapat. A negyed során még egy drive volt, amit a vendégek ismételten pontokra váltottak, Sarok Zsombor (#19) értékesített egy 37 yardos mezőnygólt, amivel már 10-3-ra növelte előnyét az Enthroners.

A második negyed első pontjait ismételten a Lions rúgója Marek Hrubon (#80) szerezte, aki ezúttal egy 52 yardos mezőnygólt értékesített. Ugyanakkor a Lions védelmének nem volt válasza a John Mangel (#12) által vezetett támadósorra, az irányító a félidő hátralévő részében még két touchdown-passzt eresztett el. Először a magyar klasszis Czirók Mártont (#13) találta meg egy 45 yardos labdával, majd ezt követően ismételten Robitaille-t vette célba, aki pedig egy 57 yardos játékot mutatott be a közönségnek. Ezzel kialakult a félidei állás, 24-6 az Enthroners javára.

A második félidőre érve a játék képe semmit nem változott, a David Perkins (#2) által vezetett Lions támadósor nem tudta feltörni az Enthroners védelmét. A második félidő első drive-ja bár ígéretesen nézett ki a csehek számára, a fehérvári védelem még időben lezárta azt. A defensive end Jebrai Regan (#50) kiütötte Perkins kezéből a labdát, amit a linebacker Zilai János (#51) szedett össze, ezzel megakadályozva egy esetleges Lions pontszerzést.

Ezután következett egy-egy eredménytelen drive mindkét oldalról, majd pedig ismételten duplázott a magyar csapat. Először egy 11 playből álló offensive drive végén a futó Tóth Levente (#34) szerzett touchdownt, amit egy védelmi TD követett, ugyanis a Lions irányítójának a labdáját a fehérvári védő, Malik Creanshaw (#55) húzta le és vitte vissza egészen a célterületig, ezzel lezárva a mérkőzést. A mérkőzés végeredménye 38-6-os pontarányú Enthroners győzelem a Prague Lions otthonában.

Összegzés

A fehérvári csapat képes volt felállni az előző hét során elszenvedett vereségéből, és megszerezte a szezon első győzelmét. Mindezt úgy, hogy a támadó egység az elmúlt két év eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta. Ha statisztikákat nézünk, akkor a 454 szerzett yard, a 38 szerzett pont és a 7,1 yard/play-es átlag is az eddigi legmagasabb. Ezt a kiugróan jó teljesítményt valamelyest beárnyékolja a tény, hogy a liga egyik (ha nem a) leggyengébb csapatával szemben hozta össze az Enthroners. Azonban fontos megemlíteni, hogy az eddiginél jelentősen több volt a vertikális játék, ami kifejezetten jól állt a gárdának. És az, hogy nem csak a playek kivitelezésben, hanem a játékhívások tekintetében is észlelhettünk némi fejlődést mindenképpen bizakodásra ad okot.

Az Enthroners számára folytatás szombaton (július 20.) lesz, amikor hazai pályán fogadják vendégül a Milano Seamen csapatát. Az olaszokkal már megütköztek egyszer a szezon során, akkor egy kimondottan szoros mérkőzésen maradt alul az Enthroners, most lesz lehetőségük revánsot venni.

A keleti csoport állása a nyolcadik hét után:

Click to comment

Popular Posts

Minden jog fenntartva. © 2024 FK Media Group