Connect with us

Minden ami NFL

Mayfield vs. Mahomes 66-59

Az egyetemi foci néha olyan, mint az amatőr box: a szereplők nem feltétlenül értenek hozzá, de cserébe nagyon lelkesen verik véresre egymást, az egyszeri szurkoló pedig csak nézi őket tátott szájjal. A profik között elképzelhetetlen egy 125 pontos, végletekig kiélezett összecsapás, de az NCAA-ben bármi megtörténhet, ráadásul nem csak kis iskolák NFL-szempontból jelentéktelen csapatai között. Történet egy legendás mérkőzésről, ami bárkivel megszeretteti a futballt: Baker Mayfield vs. Patrick Mahomes 66-59.

Ha most választani kellene bármilyen párosítás közül az NFL-ben, akkor a top 150-ben sem biztos, hogy benne lenne egy Chiefs-Buccaneers csörte. Nem mintha Patrick Mahomes ne lenne érdekes, de Baker Mayfield végül nem hozta azokat az elvárásokat, amiket annak idején a draftolásakor vártunk tőle. Az egyetemen viszont nem így volt, a két QB közül az utóbbi tűnt jobbnak – nem véletlenül lett végül Mayfieldből Heisman-győztes és 1/1-es, míg utóbbi épp csak befért a top 10-be a 2017-es drafton. Ráadásul a két irányító találkozott is egymással az egyetemi pályafutásuk alatt és olyat produkáltak, amire tényleg nincsenek szavak.

Hogyan jutottunk idáig: Baker Mayfield

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
monthly
yearly
4,99 € (215 ₴)49,99 € (2150 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
monthly
yearly
7,99 € (350 ₴)79,99 € (3500 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
monthly
yearly
11,99 € (520 ₴)119,99 EUR (5200 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

5 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Csakeztne
Csakeztne
2 days ago

“A profik között elképzelhetetlen egy 125 pontos, végletekig kiélezett összecsapás, de az NCAA-ben bármi megtörténhet…” – Egyből eszembe jutott a 2018-as majdnem Mexikóban játszott Rans – Chiefs, igaz csak 105 pont volt, de két 9-1-es igencsak profi csapat művelte. Az egyik aztán konferencia döntőig, jutott, a másik SB-ig… Sosem feljtem el.

Ezt meg sürgősen megnézem.

Last edited 2 days ago by Csakeztne
Csakeztne
Csakeztne
Reply to  renningan
2 days ago

Valahogy az egyetemi foci az NFL után nem fogott meg igazán. Pár évig vettem videó bérletet, de aztán abbahagytam, hatalmas hype jobbára iszonyú vontatott, elég gyakran unalmas egyoldalú meccsek, eleddig hülye lebonyolítás, nem ritkán borzalmas bíráskodás, általánosságban a hangulaton kívül minden messze az NFl nívó alatt. Nyilván ennyiből minden fordulóban van pár igazán jó összecsapás, de azért ki kell fogni. Az idei PO már érdekes lehet, hogy van-e ennyi kiemelkedő csapat, de ott már lesznek remek meccsek sorozatban, legalábbis remélem.

bjeela
bjeela
Reply to  Csakeztne
6 hours ago

Az egyetemi foci zseniális. Imádom.
Kétségtelenül a cső egyértelmű meccsek a lőtéri kutyát sem érdeklik, de vannak olyan összecsapások, amiknek az akár száz évre is visszatekintő tradíció miatti hangulata simán többet ér, mint bármilyen NFL meccs. Ezen felül az egyetemi meccsekben az a jó, hogy még taknyok, még mindent bevállalnak, hogy bejussanak a pénzes melóba, ezért szó szerint kihajtják a belüket, hogy felhívhassák magukra az NFL csapatok figyelmét a játékukkal. Eszméletlen kaparás van.
Ennek megfelelően rengeteg egyéni produkciót is látsz, többet, mint az NFL-ben. Összességében tehát teljesen értelmetlen összekeverni a két focit, mégis élvezetes mindkettő.
Ami a nívót illeti: én azért láttam az egyetemen olyan játékosokat és olyan meccseket, ahol úgy fociztak, hogy bármelyik NFL csapat sírva könyörgött volna azért a fociért.
Amúgy te sem nézel meg minden NFL meccset az alapszakaszban, legfeljebb fordulónként 3-4 meccset, mert a többi tök érdektelen és már előre tudható, hogy középszar foci lesz. Ugyanez van az egyetemen is, csak ott nem 32 csapat van, hanem háromszor annyi.

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x