Connect with us

Magyar foci

Történelme során először magyar bajnok a Budapest Titans!

Története során először lett magyar bajnok a Budapest Titans együttese, amely 15-0-s hátrányból felállva 51-29-re megverte a Csepel TC Cowbells csapatát a Hungarian Bowlon szombat este. 

A Cowbells kezdte jobban a meccset, ugyanis 8 perc elteltével már 15-0-ra vezetett, pedig nem is a Kolomposok kezdték a találkozót. A félpálya körül megállították a Trevin Howard nélkül felálló Titanst, majd az irányító Zahir Wilder futott touchdownjával a vezetést is megszerezték (XP kimaradt, 6-0). Ezután katasztrófa történt a Titansnél, ugyanis az irányító nem számított a snapre, a labda hátrapattogott, így beszorultak a gólvonalukhoz, majd két játékkal később safetyt ért el a Cowbells. Sőt, az ezt követő kirúgást Márton Zsolt vissza is hordta touchdownra, így nagyon gyorsan 15-0-s előnyt harcoltak ki.

Ezután viszont a Titans percei következtek, ugyanis zsinórban három támadásból pontokat tudtak szerezni. Előbb Gadolla Áron screen játék utáni elkapásával szépítettek, majd a második negyedbe átlépve egy magyar viszonylatban elég impozáns 43 yardos mezőnygóllal még közelebb kerültek. Ezután a futó Pusztai Vendel kezéből ütötték ki a labdát (határeset volt, hogy lent volt-e vagy sem), és a következő játékból Ambrus Előd futott egy 42 yardos touchdownt. Az extra pont kimaradt, de ettől még fordított a Titans és 16-15-re átvette a vezetést öt perccel a félidő vége előtt.

A touchdown utáni ünneplések miatt viszont egyből az ellenfél térfeléről indulhatott a Cowbells, ezt pedig ki is használták, Pusztai Vendel rövid futott touchdownjával másfél perc leforgása alatt visszavették a vezetést (22-16). És ez is maradt a félidei állás, mivel a Titánok irányítója, Györki Ferenc negyedik és kettőre interceptiont dobott (mondjuk így jobban jártak, mint egy incomplete-tel).

A harmadik negyed viszont abszolút a Titansé volt, a labda mindkét, sőt mindhárom oldalán. Gyorsan leparancsolták a Cowbellst a pályáról, majd gyorsan végig is mentek és Ambrus közeli futott touchdownjával visszavették a vezetést (23-22). Két punttal később Wilder eleresztett egy hosszú passzt, de a Titans importja, a mindkét oldalon játszó Michael Cornwell leszedte azt, sőt mi több 62 yardon át vissza is hordta touchdownért, így 30-22-re húzott el a Titans. De itt még nem volt vége. A következő támadásnál aztán a másik import, Cameron Rampersuad volt a főszereplő, hiszen szerzett két sacket, majd a Cowbells puntra kényszerült, rossz volt a snap, a punter kezéből pedig Rampersuad ütötte ki a labdát és Horváth Kristóf vissza is vitte TD-re pár yardról! Így pedig már 37-22 állt az eredményjelzőn a harmadik negyed végén.

A negyedik negyed elején viszont feléledt kicsit a Cowbells és Csumán Botond elkapott TD-jével felzárkózott 37-29-re. A remény azonban gyorsan szertefoszlott, mert a Titans végigment a pályán és Ambrus újabb touchdownt szerzett a földön. A Cowbells nem adta fel és eljutott az ellenfél red zone-jába, azonban Wilder megint eladta a labdát, amit ismét Cornwell húzott le, és ismét visszahordta touchdownig, elképesztő 100 yardon keresztül! A sikeres kétpontossal 51-29 lett az állás, és ez is maradt a végeredmény, így a Titans ünnepelhetett a Kincsem Parkban.

Az MVP, azaz a döntő legértékesebb játékosa Michael Cornwell lett, akinek két pick-sixe is volt, illetve sok elkapást is bemutatott.

A mérkőzés visszanézhető itt:

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x