Prémium cikkek

Caleb Williams olyat akart, amit újonc soha nem fog megkapni

Published on

Külső szemlélőként nagyon szórakoztató volt arról olvasni, hogy az 1/1-es Caleb Williams megpróbál no franchise tag záradékot vagy épp adózási szempontból kedvező kifizetést kiharcolni magának. 15 éve erre akár még lehetett is volna esélye, a jelenlegi kollektív szerződés alapján viszont teljesen esélytelen és hacsak nem történik valami csoda, ilyet újonc már soha nem fog kapni.

Az 1/1-eseknek – pláne ha irányítókról van szó – mindig is külön kiváltságai voltak és általában sikerült jobb feltételeket kiharcolniuk a többieknél. Ilyen szempontból nem meglepő, hogy Williams többek között egy olyan kedvező kifizetési struktúrát szeretett volna a Bearstől, amivel adókedvezményekhez jut, illetve azt akarta, hogy a Bears ne tehessen rá franchise taget az újonc szerződése lejárta után. A csapat viszont mindkét kérést élből elutasította, sőt még az offset language-et sem sikerült kiszedetni a kontraktusból. Vagyis ha a Bears kivágja az irányítót úgy, hogy maradt még hátra például 1,5 millió dollárnyi garantált tartalom a fizetéséből, de Williams aláír egy másik franchise-hoz 1 millióért, akkor ezzel a Bears tartozása 500 ezer dollárra csökken.

Az egyetlen komolyabb eredmény, amit Williams kiharcolt, hogy a 39,5 millió dolláros teljesen garantált szerződéséből 25,5 milliót azonnal megkapott aláírási bónuszként, minden más tekintetben teljesen szokványos szerződést kapott. Ahogy az összes többi újonc is és ez már aligha lesz másképp.

Mi a kollektív szerződés és miért köp az újoncokra?

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
HUF249024 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
HUF349034 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Click to comment

Popular Posts

Minden jog fenntartva. © 2024 FK Media Group