Connect with us

Összefoglaló

Simán nyerte a csütörtök esti rangadót a Bills

Jó kis csoportrangadónak ígérkezett, magabiztos Bills győzelem lett a vége a második forduló nyitómeccsének Miamiban. 

A Dolphins egyből egy eladott labdával kezdett, ugyanis az elkapó Grant DuBose nem tudott mit kezdeni Tua Tagovailoa jól helyezett labdájával, ami így felpattant és a Bills-corner Ja’Marcus Ingram kezében landolt. A rövid pályát ki is használta a Bills, negyedik kísérletre egy nagyon szép játék során James Cook maradt üresen és elkapott TD-t jegyzett. Ezután a Dolphins is nagyon szép játékokkal haladt, aminek a végén De’Von Achane szerzett touchdownt a földön. A Bills puntja után aztán a vezetésért támadhatott a Dolphins, de Robbie Chosen rossz útvonalat futott, aminek újabb interception lett a vége Tua önhibáján kívül.

Ezt egy mezőnygóllal büntette a Bills, majd egy touhdownt is szereztek, Cook most a földön ért be a célterületre. És hogy a Cook-show ne érjen véget, egy Dolphins turnover on downs után megint a running back szerzett touchdownt, most ráadásul 49 yardról, így meglett neki a mesterhármas. A Dolphinsnak volt még 3,5 perce, de nagyon rosszul kezelték az órát és csak mezőnygólig jutottak, így lett 24-10 a félidei állás.

Cook mesterhármasáról beszéltünk már, de Tua Tagovailoa is mesterhármast szerzett, csak épp a rosszabb fajtából. Ugyanis harmadjára is eladta a labdát, ezúttal teljes mértékben az ő hibájából, ráadásul Ingram ezt vissza is hordta pick-sixre. Ha ezzel még nem is dőlt el a mérkőzés, akkor a következő támadásnál már igen: a red zone-ba érve Tua megfutott egy negyedik kísérletet, azonban a végén összeütközött Damar Hamlinnel és az eset következtében agyrázkódást szenvedett – sokadikat karrierje során.

Volt még hátra 20 perc a meccsből, három TD hátrányban volt a Miami, Skylar Thompsonnak kellett beállnia, itt végleg eldőlt a találkozó. A Dolphins még háromszor nem tudott megoldani egy negyedik kísérletet, a Bills pedig lefuttatta az órát (volt egy kihagyott mezőnygóljuk azért), és 31-10-es eredménnyel véget ért a találkozó. Videós összefoglaló itt.

A Bills kiválóan teljesített a labda mindkét oldalán, a támadók Cook és Allen vezérletével jól muzsikáltak, a védelem pedig kihasználta a gyenge Dolphins támadófalat (Von Miller, Greg Rousseau és Ed Oliver is nagyot ment a védőfalban) és a hibákat, így magabiztosan húzták be a mérkőzést. A Miami főleg De’Von Achane-re támaszkodott, aki 165 yardot és egy TD-t szerzett, sok kreatív rövid játékuk volt, de nem tudták egyáltalán megnyitni a pályát a borzasztó OL mögött. A legnagyobb probléma viszont nyilván Tua agyrázkódása, ami miatt jó eséllyel heteket kell majd kihagynia a kórtörténetéből kiindulva.

3 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ThySoul
ThySoul
2024-09-13 06:35

1. Az ég világon semmi értelme nem volt hosszabbitani Tuával ha McDaniel semmit nem mer vele játszatni.

2. Az amit McDaniel leművelt az első félidő végén valami kriminális volt, fix ott van az 5 legszarabb time managementben amit eddig láttam.

Cseh Tibor
Cseh Tibor
2024-09-13 07:10

DJ egy hasonló pick sixet dobott az előszezonban,csak nehezebb helyzetből.

Csakeztne
Csakeztne
2024-09-13 08:05

Tua katasztrofális, a hívások mutatják, hogy nem is bíznak benne. Inkább ötszür középre futás jelentős hátrányban csak nehogy dobjon egy 5 méternél hosszabbat. Szerintem a Dolphins szezonja nem Tua séeülése miatt, hanem Tua miatt kuka. PO nem lesz ebből, vagy nagy fordulat kellene hozzá. Már az első meccs is borzalmas volt, nagy mákkal behúzva, ez most peches volt, de W a az nem volt a pakliban.

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x