Összefoglaló

Tovább robog a Commanders, padlón az Eagles, nyert a Bears és a 49ers

Published on

A Commanders tovább menetel, a Bengals elleni hétfő esti rangadó után most a Cardinalst verte el magabiztosan. Az Eagles mindeközben a múlt heti fellángolást követően csúnya verésbe szaladt bele a Buccaneers otthonában. A Bears legyűrte a Ramst, a 49ers pedig magabiztosan győzött a Patriots ellen. 

Washington Commanders @ Arizona Cardinals 42-14

Pontzuhatagot vártunk, de csak az egyik fél hozta a vártakat: a Commanders tovább hengerel. Az nem volt különösebb meglepetés, hogy az offense parádézott a gyenge Cardinals defense ellen, de azért jó volt nézni. Egyből két TD-vel kezdtek (Brian Robinson, Jeremy McNichols), utána viszont megakadtak egy kicsit, mert előbb Jayden Daniels dobott egy interceptiont, majd a punter Tress Waynek két meccs semmittevés után dolga akadt. A második félidőben viszont kegyetlenek voltak, három TD (Daniels futva, McLaurin elkapva, McNichols a földön) és egy mezőnygól került a nevük mellé, mielőtt véget ért a találkozó. Így az utóbbi három meccsen 22 támadásból 20-szor pontokat szereztek, ami egészen elképesztő. Jayden Daniels nagyon jól játszott, most már a pálya közepét is többször használta, jól is olvasott, kiváló teljesítmény volt tőle.

A meccsen a nagyobb meglepetés az volt, hogy a Commanders védelme kordában tudta tartani a Cardinals támadósorát. Nem így indult mondjuk, mert egyből végigmentek Kyler Murray-ék, utána viszont behúzták a kéziféket és már csak garbage time-ban sikerült ismét feliratkozniuk az eredményjelzőre. Semmi sem akart működni, pedig eddig aki akart, átment ezen a védelmen. Most volt pass rush, a passzvédekezés jól működött, csak a földön tudott kicsit jobban haladni a Cardinals, de nagy hátrányban ez mindegy volt gyakorlatilag. Csalódás az arizonaiaktól, viszont a fővárosiak ezzel egyedül vezetik a csoportjukat, és övék a második leghatékonyabb támadósor négy fordulót követően 2000 óta (csak a 2007-es Patriots előzi őket).

Philadelphia Eagles @ Tampa Bay Buccaneers 16-33

A Buccaneers nagyon csúnyán elintézte az Eaglest. A második negyed elején 254-0 volt a szerzett yardok aránya, ami egészen brutális különbséget mutat. Az Eagles csak puntokra volt képes sokáig, míg a Buccaneers előbb Mike Evans, utána Trey Palmer, aztán Baker Mayfield touchdownjaival és egy mezőnygóllal 24-0-ra elhúzott, és ha Kam Johnson nem ejt el egy könnyű passzt a célterületen, akkor 28-0 lett volna. Az Eagles aztán a félidő végén végre valahára végig tudott menni és negyedikre megcsinálták a touchdownt, így 24-7 volt a félidő, de katasztrófa volt, amit a Sasok a labda mindkét oldalán műveltek – sőt, special team hibájuk is volt, ahol Isiah Rodgers rálökte saját csapattársára az ellenfelet, így Cooper DeJean nem tudta elkapni a puntot és turnover lett a vége.

A második félidő nem volt ilyen domináns, de az Eagles igazából nem jelentett veszélyt a Buccaneersre. Egy touchdownt azért szereztek az elején, illetve volt egy blokkolt extra pont visszahordásuk 2 pontért, de ennyi. Az offense nem működött, Hurtsnek továbbra is nagy kriptonitja Todd Bowles védelme. Nem érezte jól magát a zsebben, kétszer is strip-sacket szereztek rajta. A túloldalon még 10 pontot feltettek Bucky Irving TD-jével meg egy mezőnygóllal, de már nem erőltették annyira ők sem a dolgot, simán nyert a Buccaneers. Mayfield nagyot játszott 347 passzolt yarddal, szépen szétosztogatta sok játékosának a labdát, és még futott TD-je is volt.

Los Angeles Rams @ Chicago Bears 18-24

A Rams kezdte jobban a meccset, hiszen háromszor is megállították a Bearst és ha a célterületig nem is jutottak el, azért két mezőnygól összejött. A félidőt viszont a Chicago zárta jobban, ugyanis előbb összehoztak egy strip-sacket, amiből nem sokkal később Roschson Johnson szerzett hatpontost, majd a Rams kihagyott- a Bears bevágott egy mezőnygólt, így 10-6 volt az állás a szünetben.

A Rams még egy mezőnygóllal zárkózott, majd Caleb Williams és DJ Moore összehozott egy gyönyörű TD-t, hogy aztán Kyren Williams zsinórban hetedik meccsén szerzett touchdownjával megint szoros legyen a találkozó (17-15, mert a kétpontos kimaradt). Meglepetésre D’Andre Swift nagyot játszott a meccsen, ami egy touchdownban csúcsosodott ki. Erre a Rams még válaszolt egy mezőnygóllal, feljött hat pontra szűk 9 perccel a vége előtt. A Bears innen nem tudta lezárni, a Rams pedig nem tudott fordítani, puntok után a legvégén Stafford dobott egy interceptiont Jaquan Briskernek és így lett vége a meccsnek.

Stafford hatalmasat játszott, gyakorlatilag életben tartotta a Ramst, mert körülötte nem sok mindenre lehetett támaszkodni. A védelem még mindig rossz, az offense-ben meg túl sok a sérült, szóval nem változott semmi. A túloldalon Caleb Williams korrekt volt, a TD-je szuper volt, illetve a futójáték is beindult végre valahára – gyenge ellenféllel szemben. D’Andre Swiftet kell kiemelni 165 scrimmage yardjával, illetve az újonc punter Cory Taylor is nagyot ment, de a védelem is megérdemel minden dicséretet, a liga egyik legjobb egységéről van szó.

New England Patriots @ San Francisco 49ers 13-30

A 49ers magabiztosan verte meg a Patriotsot. A támadósor az első félidőben vezetett három hosszú drive-ot, azonban az első kettőből csak rövid mezőnygólok lettek, de harmadikra már sikerült bejutni a célterületre egy hihetetlen George Kittle elkapással három védő között. A Patriots offense ezzel szemben nem muzsikált olyan jól. Mondjuk legalább a félpályát át-átlépték, de végül csak két punt, egy elrontott negyedik kísérlet, egy Stevenson fumble és egy Brissett interception lett a sztori vége az első félidőben, utóbbit ráadásul Fred Warner hihetetlen módon vissza is vitte touchdownra. Illetve a nagyszünet előtt Joey Slye bevágott egy 63 yardos mezőnygólt, de ez csak arra volt elég, hogy ne 20-0 legyen az eredményjelzőn.

A második félidő elején a kickoffnál fumble-t vétett a 49ers, ezt pedig negyedik kísérletet is megcsinálva kihasználta a Patriots Austin Hooper révén, de ezen és egy mezőnygólon kívül több babér nem termett a New Englandnek. A 49ersnél Deebo Samuel, Brandon Aiyuk és Jauan Jennings is mutatott be elképesztő elkapásokat, de végül csak egy Jordan Mason touchdown és egy mezőnygól került a nevük mellé, mert volt interceptionjük is (Jabrill Peppers szerezte), és többször punttal kellett átadniuk a labdát az ellenfélnek. Persze így is magabiztos siker volt ez, megtettek 431 yardot összesen. Nick Bosát érdemes kiemelni a védelemből, aki lezárta a meccset egy strip-sackkel, és összesen volt 9 nyomása, szétszedte a Patriots támadófalát. A Patriotsról sok jó nem mondható el sajnos, a támadósor továbbra is nagyon limitált, a védelem pedig nem tudta igazán felvenni a versenyt a 49ersszel, habár a 23 engedett pont annyira azért nem vészes.

 

Click to comment

Popular Posts

Minden jog fenntartva. © 2024 FK Media Group