Connect with us

Hír

Új időszámítás kezdődött a Diósd Saintsnél (X)

A hazai amerikai futballt figyelemmel kísérő szurkolók is észrevehették, hogy a Diósd Saints csapata 2024-ben jelentős előrelépéseket tett, amellyel méltán érdemelte ki a magyar amerikai futball közösség figyelmét. A csapat szeptember 15-én egy toborzó keretein belül várja azokat, akik megnéznék és csatlakoznának a Diósd Saints kötelékébe.

A csapat 2017-es alapítását követően évekig kevesebb babér termett a klub háza táján, még a 2023-as szezonban is 2-4-es mérleggel zárták a DIV1-es bajnokságot, ám 2024-re gyökeres változások történtek. 2023 őszén új vezetőség került a klub élére és a Saints csapatának teljesítménye óriási fordulatot vett: 5-1-es mérleggel végeztek, és végül a másodosztály ezüstérmét szerezték meg. Bár a döntő veresége némi keserűséget hagyott maga után, a „Silver Season” mégis a csapat fejlődésének és elkötelezettségének bizonyítéka.

A sikeres felnőtt csapat mellett az U17-es flag futballcsapat is kitett magáért fiatal koruk ellenére, ugyanis ők is ezüstéremmel zárták a bajnokságot. Ez a fiatal keret jelzi a Saints utánpótlás-nevelésének erősségét és a csapat hosszú távú sikerének zálogát. Különösen fontos ez annak fényében, hogy a flag futball már a 2028-as olimpiai program része lesz.

De mi történik a Diósd Saints háza táján, ami ilyen látványos előrelépést eredményezett? Az egyik legnagyobb változás, hogy a csapat új, nemzetközi tapasztalattal rendelkező edzőkkel bővült. Ezek az edzők nemcsak szakmai tudásukat hozták magukkal, hanem új szemléletet is, amely a csapat játékát és mentalitását is új szintre emelte. A toborzások száma is nőtt, amelynek köszönhetően mind a felnőtt, mind az utánpótlás játékosbázis bővült. Az új és meglévő játékosok számára a csapat különféle támogatásokat is biztosít, például utazási támogatást és felszerelés bérlést, hogy a játékosok tényleg csak a sportolásra koncentrálhassanak.

A Diósd Saints elkötelezettsége a fejlődés iránt töretlen, és már most, az őszi offseasonben is megtesznek mindent, hogy a következő szezonban még nagyobb sikerekért harcolhassanak.

Ennek következő állomása pedig nem más, mint a szeptember 15-én megrendezésre kerülő toborzó esemény, amelyen várnak minden flag futball és amerikai futball iránt érdeklődőt. Amennyiben felkeltette a te érdeklődésed is a klubnál látható tudatos építkezés, és kipróbálnád magad a sportágban, ne habozz, regisztrálj EZEN a linken.

Ha kíváncsiak vagytok, milyen bejelentések várhatóak a csapat háza táján, akár új edzők, játékosok igazolása vagy a jövőbeli szereplésük kapcsán, kövessétek őket és látogassatok el weboldalukra:

https://diosdsaints.hu/edzes/ 

*szponzorált tartalom*

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x